Лукашенко: Западните страни открито признават, че се готвят за война

Лукашенко: Западните страни открито признават, че се готвят за война

Западните страни вървят към ескалация на напрежението и открито признават, че се готвят за война, заяви днес президентът на Беларус Александър Лукашенко пред участниците в среща на Съвета на Парламентарната асамблея на Организацията на Договора за колективна сигурност, предаде ТАСС.

"Независимо от стремителния спад на жизнения стандарт и влошаващите се икономически перспективи пред европейските страни, Западът върви към ескалация и се готви за война", каза Лукашенко. "Централната арена на противопоставяне, бойното поле на нашия континент остава Украйна", допълни той.

Лукашенко нарече "дезинформация" твърденията, че украинската контраофанзива вече е започнала. "Трябва да кажа, че най-голямата дезинформация, това е "контранастъплението". Според мен няма никакво "контранастъпление" и не би могло да има. Това просто е безумно", каза държавният глава на Беларус.

Той подчерта, че трябва да се разработи нов документ, който да послужи като основа за преговори по урегулиране на конфликта.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Те не са точно страни вече. Това са метастази на световният тумор САЩ, който също не е държава, а една историческа аномалия

    18 Май 2023 13:48ч.

    Предстои обаче световната ненормалност внезаптно и рязко да се нормализира. Ще има опростяване чрез съкращаване. Vae victis.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Май 2023 13:48ч.

    Остави таз песен любовна... войната свърши преди да започне ? другаря Путин я спечели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    18 Май 2023 14:18ч.

    Ще има тежък руски Пригожински чук за несъбудилите се алчни западащи джендъри, подкрепящи тероризма и работещи за унищожаването на православно-славянския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    18 Май 2023 14:37ч.

    Имах подозирения, че няма да има контранастъпление, ама сякаш никой до сега не се осмеляваше да го каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи