Лукашенко: Русия започна да прехвърля ядрени оръжия в Беларус

Лукашенко: Русия започна да прехвърля ядрени оръжия в Беларус

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Трансферът на ядрени оръжия започна", каза кратко Лукашенко в отговор на журналистически въпрос. Думите му бяха излъчени по канала на медията "Пул Первого" в Телеграм.

"Трябваше да подготвим складови съоръжения и останалото там. Направихме всичко това", каза Лукашенко пред репортери в Москва след срещата си с руския президент Владимир Путин и срещата на върха на Евразийския икономически съвет (ЕАИС) по-рано през деня.

 

Разполагане на руски ядрени оръжия в Беларус е заплаха за цяла Европа. Това заяви пък лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, предаде Франс прес. "Това излага на опасност не само живота на беларусите, но поражда също така нова заплаха за Украйна, за цяла Европа", написа Тихановска в Туитър.

Президентът на Беларус заяви още днес, че страната му е готова да противодейства на евентуален бунт, който според него Полша планира да подкрепи, предадоха ТАСС и БТА.

"Ние проследяваме тези момчета, за които говореше този болен генерал. Че имали знамена, създавали цели полкове или батальони. Така говорят. Но в действителност знаем къде се намират те. И знаем всички по име. Ние сме готови. Нека дойдат", каза беларуският държавен глава, отговаряйки на въпроси на руския журналист Павел Зарубин.

Лукашенко отбеляза, че за съжаление неговите изявления не се чуват. "Вие вероятно знаете, че преди няколко месеца казах, че се готвят за въстание, за революция... А ние отдавна знаем, че те се готвят за някакво, може би, поредно въстание", каза беларуският президент.

В интервю за телевизионния канал "Полсат" вчера бившият командващ полските Сухопътни войски генерал Валдемар Скшипчак призова властите да се подготвят за евентуално въстание в Беларус и да го подкрепят. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да започнат операция срещу беларуските власти, отбелязва ТАСС.


Източници: news.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Поляците се бяха засилили да навлязат в Беларус

    25 Май 2023 22:56ч.

    Сега ще трябва да се замислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още една крачка към края!

    25 Май 2023 23:04ч.

    Жалко, че имунната система на човечеството не работи и отделни патологични клетки образуват метастази алчно борейки се за ресусите на организма и без оглед за леталните последствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    25 Май 2023 23:04ч.

    Браво Беларус. Сега в Беларус, а скоро и в други държави. Само така. Да не си мисли ,, колективният запад", че някои ще им ,, цепи басма".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Куба трябв да има такова оръжие

    25 Май 2023 23:18ч.

    Че американците съвсем се оляха с богоизбраността си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    26 Май 2023 0:34ч.

    “Hey, Joe Where you gonna run to now? Where you gonna run to?”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    26 Май 2023 3:40ч.

    Батката е пич! Беше тръгнал преди 2 - 3 години по лош път, но се завърна, защото демократите избързаха с "майдана" . Пич си е!!! Прилича на Батето - Славков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи