Лукашенко приведе армията на Беларус в пълна бойна готовност: Ако Русия рухне, всички ще загинем

Лукашенко приведе армията на Беларус в пълна бойна готовност: Ако Русия рухне, всички ще загинем

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи днес, че е наредил привеждането на армията на страната в пълна бойна готовност, предаде ТАСС. Това се случва на фона на събитията в Русия и метежът на частната военна компания "Вагнер", който приключи без кръвопролития.

Над Беларус е надвиснала заплаха от Запада и Минск разполага с технически възможности да ѝ противодейства, каза Лукашенко на церемония по назначаване на нови генерали в силите за сигурност.

По думите му, сегашното поколение преминава през изпитание на устойчивост. "Имаме мисия да запазим мира, извоюван с милионите животи на героите, нашите бащи и дядовци. Това означава само едно - трябва да бъдем по-силни от заплахата, която за пореден път надвисна над земята ни. И отново от Запада. Както виждате, историята се повтаря. Като говорим за сила, последното нещо, за което мисля, са техническите възможности. Те наистина съществуват. И ние сме наясно с това", заяви Лукашенко, цитиран от БелТА.

"А нашето Отечество от Брест до Владивосток е земята, свободата и нашите хора, които живеят тук. Историята помни: беларусите знаят как да защитават земята си. Ние сме били и ще бъдем по-силни от всяко предизвикателство", подчерта Лукашенко.

Именно поради това единство на него му било болно да наблюдава събитията в Русия. Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще загинем, изтъкна беларуският президент.

Той също така посочи, че животът без война в Беларус е резултат от педантична ежедневна работа. Според Лукашенко страната муд нес живее в мир, тъй като той 30 години я е подготвял за война.

По думите на Лукашенко, беларуските опозиционни активисти в чужбина били готови да покажат на западните си ръководители резултатите от своята "работа" и са се подготвяли да реализират "сценарий за въоръжен бунт", но ги сполетял фалстарт. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Сценарият взима обрат

    27 Юни 2023 16:06ч.

    С Каховка сякаш се сложи край на маневрите в южна посока и се преместихме на Север към Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросите кви заготовки

    27 Юни 2023 16:08ч.

    имат по темата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Император Владимир - Влад Мира

    27 Юни 2023 17:11ч.

    Няма страшно „западни сладури“, ако посегнете на Русия, 6000 ядрени слънца ще изгреят над Сатанинските Античовешки Щати и светът ще си отдъхне веднъж за винаги !!1 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мълчание

    27 Юни 2023 16:25ч.

    Аре бе, евроатлантици! Не можете ли да вземете отношение на прима виста

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четене с разбиране!

    27 Юни 2023 16:35ч.

    "Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще загинем, изтъкна беларуският президент." - поне един политик разбира последствията от това безумие! Безумието да унищожиш Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без Путин Лукашенко си отива

    27 Юни 2023 17:02ч.

    Ако падне режимът в Кремъл, пада и този на Лукашенко:) След това руският и беларуският народи ще имат свободата да решават бъдещето си без автократи. А ако тези народи не поемат лично отговорността и се оставят на течението, ще настъпят мрачни времена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    27 Юни 2023 17:20ч.

    още не са пуснали лишчетата и импровизираш, или на тях това пише? и в двата случая: седни си, слаб (2). "руският и беларуският народи ще имат свободата да решават бъдещето си" -- къде го видя това, на територията? с розови очила ли си, или си кьорав?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светлана Тихановская с обръщение към народа си

    27 Юни 2023 17:41ч.

    "Лукашенко казва: Русия е ваш съюзник. Но този съюзник носи хаос, война, криза. Путин може да се опита да въвлече беларуските военни в своя вътрешен конфликт, така че да стане и наш конфликт ... Ние, беларусите, имаме своя национална интереси. Нито Путин, нито Пригожин са приятели на Беларус и не трябва да избирате тяхната страна. Беларусите трябва да защитават страната си. Как ще се отрази тази ситуация на Беларус зависи само от вас и мен." Тя призова да се затвори границата между Беларус и Русия, и да се предотвратят военни действия в Беларус. "Сега е най-добрият шанс да изгоним руската армия от нашата страна. Ако този шанс бъде пропуснат, Русия ще направи същото с нас, което направи с Украйна. Не трябва да позволяваме Беларус да бъде въвлечена във военни действия в Русия и особено важно е, че не трябва да допускаме руски военни операции у дома, в Беларус. Беларус трябва да затвори границата с Русия и да започне изтеглянето на руските войски от територията на страната", каза Тихановская.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Юни 2023 18:00ч.

    Цитираш беларуския Кирчо, слъга на посолствоТО? И що таз убавица не възкликне: "Денков казва, че САЩ-НАТО е ваш съюзник. Но този съюзник носи хаос, война, криза. САЩ-НАТО може да се опита да въвлече българските военни в своя конфликт, така че да стане и наш конфликт... Ние, българите, имаме своя национална интереси. Нито Байдън, нито Зеленски са приятели на България и не трябва да избирате тяхната страна. Българите трябва да защитават страната си. Как ще се отрази тази ситуация на България зависи само от вас. Сега е най-добрият шанс да изгоним натовската армия от нашата страна. Ако този шанс бъде пропуснат, САЩ ще направи същото с нас, което направи с Украйна. Не трябва да позволяваме България да бъде въвлечена във военни действия в Украйна и особено важно е, че не трябва да допускаме натовски военни операции у дома, в България. България трябва да разтури договора си с НАТО и да започне изтеглянето на натовските войски от територията на страната."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Куци Коньо",...

    27 Юни 2023 18:40ч.

    ... защото просто това не е вярно! Беларус сега е колония на Рашата. България не е нито колония, нито съюзите ни носят хаос, война, криза, точно обратното, материалният статус ни се повишава от поколение след поколение. Проблемът са такива индивиди като вас, които не приемат това и че вината за неблагополучния си живот и/или бит е преди всичко лична и следствиее от личните избори, които прави всеки от нас. Имаме си правила, свободни избори и сме приели договорености да сме от европейското и НАТО_вското семейства, а ако не ви харесват, опитайте се да убедите болшинството българи да ги промените. Но не вярвам, че повечето българи желаят да живеят като в Русия днес. Помощта, вкл. военната за Украйна е ЦИВИЛИЗОВАНО и ЧОВЕШКО отношение от гледна точка на общовалидния морал, ако щете и християнския такъв към жертвата да отблъсне АГРЕСОРА Русия и НЕ НИ ВЪВЛИЧА ВЪВ ВОЙНА (чл. 51 от Хартата на ООН и различните европейски решения на ПАСЕ напр.). Може ли един личен въпрос: ако видите и чуете някой да влиза с взлом в чужд дом, ограбва, изнасилва, пребива, убива някой от живеещите там, какво правите - гледате сеир, наслаждавате се на кръвопролитието, искате още, защото не ви стига да се самозадоволите и затова се включвате с овации за насилникът, възхищавате се от мускулите и силата на насилника и се заканвате, че ако домакините не са съгласни с този ред на насилника в техния дом, лошо им се пише и им обяснявате как техният дом някога е бил присвоен от дядото болшевик на насилника, че те са го купили много евтино, с пропуснати ползи за насилника, обяснявате на жертвите каква е историческата "истина" за насилника, колко добро момче е бил в миналото и е помагал на вас, като е ограбвал други, които е пребивал и подтискал, изнудвал, продавал е оръжия и наркотици и ви е освободил от възможността да носите лична отговорност за деянията в живота си, как насилникът иска да освободи децата на домакините, че ги тероризират, без да може да докаже това, освен че показва техни белези от минали наранявания, които всъщност 8 години ги е тероризирал той самият и неговите братовчеди хулиганите "вагнеровци", нали?! А жертвите искат просто нещо - да се освободят от насилника, бандитските му братовчеди и да го изгонят от дома си, за да си спасят душите, свободата, независимостта, да си възстановят реда и МИРА в дома си, да се сприятеляват и съюзяват СВОБОДНО, по собствен избор, а не под диктат на насилника. Агресорите нямат право да решават за другите с кой ще се сприятеляват и съюзяват, както и по какви правила и договорки ще живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Кан

    27 Юни 2023 19:33ч.

    -"Материалнияният статус ни повишава от поколение на поколение" - Хахахахахахахахаххааахах!.. Хахахахахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Юни 2023 19:54ч.

    До 27 юни 2023, 15:40 ч. Типичен евроатлантически комсомолец! Ти от името на етническите руснаци в Украйна ли решаваш кой кого е теторизирал? Или пък на българите там? Щото 2015 г. по българските медии вървяха едни други неща... А относно България - "Най бързо изчезващата нация в света", с катастрофирало селско стопанство и индустрия, с непрекъснато нарастващ външен дълг, с все по-функционално неграмотни учащи се, ли смяташ за "успешен съюз", донесъл ни материално благополучие? А нещо за американските агресори да кажеш, убили 500 000 деца само в Ирак? Или избирателно мразиш... https://www.newsweek.com/watch-madeleine-albright-saying-iraqi-kids-deaths-worth-it-resurfaces-1691193

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    27 Юни 2023 22:30ч.

    Не била колония, материални статуси и подобни брътвежи. Малоумник на какво си бре дебил? Да си ЕПМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    28 Юни 2023 0:41ч.

    Повишава се с кредити. Както е на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Юни 2023 17:08ч.

    Нямах ясна представа за г-н Лукашенко допреди 3 години, когато беше един от малкото сладури, на които не им дремеше за "пандемията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Лукашенко не му дремеше, че народът му нямаше достъп до болнично лечение и измираше поголовно от ковид, докато него го пазеха денонощно и ваксинираха

    27 Юни 2023 17:57ч.

    Затова издаде указа за осъждане на всеки, който взима профилактични антиковид мерки, носи маски и търси мед. помощ при тежки състояние на ковид, а и цинично призоваваше: "Мийте си ръцете, закусвайте, обядвайте и вечеряйте навреме, руска баня поне 3 пъти седмично, 50 гр. водка след работно време и разбира се труд. И не се поддавайте на паника!" За здрав човек това е чудесна препоръка, но е абсолютно безотговорно за овластен лидер, от когото зависи запазването на здарвето и живота на народа му. Разбираме, че и на вас, Мери, не ви пука, защото не сте загубили близки и не сте пострадала вие самата от този коварен вирус, но е чудовищно да не изпитвате човещина и да не сте съпричастна към другите. Именно такива разпространявахте заразата и "всеки от вас сам си прецЕняше", ако и докато не го застигне. България загуби най-много в света (!) българи от ковид средностатистически на човек от населението. А човещината (или по друг начин да го кажа, християнския морал) си личи по отношението към най-слабите. Хубаво, има време да се убедите, пандемиите зачестяват и човечеството няма да му се размине срещата с подобни нови, просто защото има топене на ледовете, размразяване на замръзнали вируси, човечествтото изсича горите, лишава хиляди видове диви животни и насекоми от местообитанията им, в стремежа си за оцеляване те се приближават и настаняват в нашите домове, срещата с тях, които стават по-агресивни в тази борба за оцеляване е неизбежна и... така сами си причиняваме подобни пандемии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукашенко мисли за народа си

    27 Юни 2023 18:11ч.

    По време на жълтия майдан организиран от дъртия маймун Сорос .Той облече бронежилетката взе автомата и отиде на барикадите да се бие със либералните продажници .Които подкрепяни от ЦРУ ,искаха да вземат власта във Беларус по насилствен начин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Юни 2023 18:27ч.

    Заразата се разпространяваше от заразени! Не от спазващи или неспазващи псевдомерки, вкл. носенето на псевдомаски, които не задържат вируса. Най-големите разпространители на заразата са ваксинираните със зелен сертификат, тъй като те си щъкаха безотговорно където си щат, без ограничения и така увеличаваха шансовете да се заразят и да заразят другите. Докато неваксинираните бяха полу-изолирани, с по-малка вероятност да се заразят и да заразяват. Освен това съветите на Лукашенко са за "нормалните", а не за тежко болните, които по правило се хоспитализират и се лекуват според клиничното протичане на заболяването, независимо от наименованието му. А вменяването на вина е метод на едни мракобесни идеологи. Липсата на съпричастност също е долно обвинение, защото загубата на близък от ковиТ, не е по-тежка и значима от загубата на близък от рак, например. Но някои се загрижиха за умиращите в България чак 2020 г., все едно от десетилетия страната ни не е първенец в света по сърдечносъдови и ракови заболявания, и по брой на починалите от тях. И все още си е. Но ако нечий близък умре от рак или инфаркт, няма съпричастност и обвинения в липса на човещина на изродската здравна система. Да не споменавам долния факт, че събираме капачки за медицинска техника, докато подаряваме военната си техника на "нуждаещите" се. Ето, специално за вас, "многочовечната" личност: https://rumble.com/v2tk340-testimony-from-dr.-mccullough-on-covid-19-vaccines-pennsylvania-state-capit.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    27 Юни 2023 19:00ч.

    "че народът му нямаше достъп до болнично лечение и измираше поголовно от ковид" -- ти от малък ли имаш тая склонност - да фантазираш и да лъжеш на едро? обикновено тия неща се изживяват в ранна възраст, ти не си. това би трябвало да те притеснява, и теб, и родителите ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукашенко става "герой" в следващата серия на ситкома П&П

    27 Юни 2023 17:35ч.

    "Над Беларус е надвиснала заплаха от Запада и Минск разполага с технически възможности да ѝ противодейства", каза Лукашенко на церемония по назначаване на нови генерали в силите за сигурност. Никой не заплашва Беларус , но нали трябва да се измисли ТОЧНО СЕГА правдоподобна причина защо Лукашенко прие Пригожин и по-нататък трябва да се съзададе съспенс как Беларус има необходимост от защитата на бойците на ЧВК "Вагнер". Как така Лукашенко дава убежище на Пригожин - този национален предател на Русия, която го пусна, като му свали делото за държавна измяна:))) Самолетът на Пригожин /всъщност бяха видяни два самолета по различно време кацнаха в Минск безпрепятствено ( https://meduza.io/news/2023/06/27/belaruski-gayun-samolet-prigozhina-prizemlilsya-na-aerodrome-pod-minskom). В историята на Русия няма национален предател, обвинен в държавна измяна да се предвижи толкова бързо и лесно да пресече границата от Русия до столицата на най-верния сателит на Русия - Беларус. Дали Лукашенко е съгласувал изборът на новите генерали с Пригожин, на когото му е отпуснал 24 000 кв. м. земя за нов лагер на ЧВК "Вагнер" в Осиповичи, Могильовска област (200 км от границата с Украйна), проектиран за 8 хиляди постоянно пребиваващи бойци ( https://verstka.media/v-belarusi-stroyat-lagerya-dlya-vagnera )?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Юни 2023 18:04ч.

    Лукашенко за пореден път доказа, че е железен в действията си и най-верен съюзник на Путин. Всички други съюзни доброжелатели се изпокриха моментално като къртици, ама сега е време Русия да осмисли ролята на всички доячи! За неприятелите и враговете, какво да кажем, освен че се протриха между кълките от прекомерно мастурбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Юни 2023 19:14ч.

    ДО На Лукашенко не му дремеше, че народът му нямаше достъп до болнично лечение и измираше поголовно от ковид, докато него го пазеха денонощно и ваксинираха 27 Юни 2023 14:57ч. Твърде дълга тирада! Ако не ми дремеше за болните, оставени без лечение от десетки болести, за хората без работа, за напусналите 3 милиона българи, за децата без образование и бъдеще, за пенсионерите със смешни пенсии и за страната ми на последно място по стандарт НЯМАШЕ ДА СЕ МОТАЯ ВСЕКИ ДЕН ПО ФОРУМА, ДРАГИ! А въпросът за "пандемията" тепърва ще се изяснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи