Лукашенко: Наполеончик лъже, тика ни към спецоперация

Лукашенко: Наполеончик лъже, тика ни към спецоперация

 

"В Украйна избиват руси и беларуси. Украйна като че ли подтиква Беларус към спецоперация за защита на своите граждани" - това заяви от Минск президентът Александър Лукашенко.

"Нека Зеленски не лъже - никой не се бие от наша (беларуска) територия. Няма нито един от нашите войници и нито една бойна машина, няма нито един беларуски патрон! Ние не се бием срещу Украйна. Там не летят ракети от наша територия", заяви Лукашенко и добави: „Наполеончик“ (Зеленски) се обърна към Беларус и ни съветва какво да правим! Към кого се обръща? Ние винаги сме се отнасяли към украинците като към хора!”

"Конфликтът, който избухна в Украйна, е цветя. Повярвайте ми, знам за какво говоря. Ако продължава така, ще пораснат ягоди. И Зеленски няма да се скрие в нито един бункер - нито в американски, нито в който и да е друг. Затова днес трябва да спрем войната. Сега дори не бих го нарекъл война, това е конфликт. Ден, два - ще има война, а след три дни - месомелачка"

B тeлeфoнeн paзгoвop c Лyĸaшeнĸo, фpeнcĸият пpeзидeнт Maĸpoн e пoлyчил снощи yвepeния, чe в Бeлapyc нямa дa бъдaт paзпoлoжeни ядpeни opъжия. Двaмaтa oбcъдили „мяcтoтo нa Бeлapyc в cвeтoвнoтo ycтpoйcтвo“. Лyĸaшeнĸo зaявил: „Aĸo нapoдa нa Бeлapyc нe бъдe пpитиcĸaн, нe caмo ядpeнo, a зa ĸaĸвoтo и opъжиe нe мoжe дa cтaвa дyмa“. B cъщoтo вpeмe oт Бeлapyc пpиcигa нeпoтвъpдeнa инфopмaция, чe cтapтиpa мoбилизaция нa зaпacняцитe. 

 

 

 

Коментари

  • Прозападен човек не може непрекъснато да не лъже

    27 Фев 2022 13:01ч.

    Защото лъжлива и измамна е цялата цивилизация, която се опитва да защитава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стенси

    27 Фев 2022 13:58ч.

    И на вашият сайт трябва да напишат най-отгоре "чуждестранен агент"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно

    27 Фев 2022 14:07ч.

    Макар, че ако тук беше като там, на някои вече щяха да са намазали гащите с Новичок и въпросът да се приключи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    27 Фев 2022 15:20ч.

    Наполеончик е умалително от Наполеон, би било редно(за да се предаде смисъла) да се преведе като Наполеончо, и тогава всеки ще разбере, че се отнася за Джуджето Жужко. А Беларуската лицица тепърва ще има проблеми с разрешението да допусне нападение срещу Украйна от територията на Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАШИТЕ гласове

    27 Фев 2022 16:05ч.

    Владимир Путин разпореди привеждане на силите за ядрено възпиране в състояние на специална готовност. Това е станало по време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    28 Фев 2022 11:27ч.

    Манипулатор Зеленски особено не се притеснява, защото функционерите от ЕС с желание разпалват ситуация със своите многобройни доставки на въоръжение. Целта е ясна - да се уничтожи Русия с всякакви средства. И европейското лицемерие се представя за хуманна мисия и защита на украинския народ. На кой му пука за хора?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи