Лукашенко: На хоризонта се задава Трета световна война с ядрени пожари, пътят е един - преговори

Лукашенко: На хоризонта се задава Трета световна война с ядрени пожари, пътят е един - преговори

На хоризонта се задава Трета световна с ядрени пожари, това може да се избегне само по пътя на преговорите, каза днес в обръщение към беларуския народ президентът на Беларус Александър Лукашенко, предаде агенция БелТА.

"С усилията на САЩ и техните сателити в най-близката ни страна се разгръща пълномащабна война "до последния украинец" (цитирам), в резултат на която само в продължение на година загинаха и бяха осакатени около половин милион души и от двете страни. Милиони са бежанци. На хоризонта в резултат на това се задава Трета световна с ядрени пожари", подчерта Лукашенко.

"Въпросът е един: какво да правим. Пътят е един - преговори. Преговори без предварителни условия", каза беларуският президент.

"Възползвам се от шансовете си да предложа прекратяване на бойните действия. Обявяване на примирие без право на разселване, прегрупиране на войски и от двете страни, без право на пренасочване на оръжия и боеприпаси, на жива сила и техника", каза Лукашенко.

"Спрете сега, докато не е започнала ескалация", каза беларуският президент. Според него преговорите трябва да започнат именно сега.

Разполагането на ядрено оръжие в Беларус не е заплаха и не е шантаж, а възможност да се защити държавата и да се гарантира мир на беларуския народ, подчерта в обръщението си Лукашенко.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Виктор

    31 Март 2023 13:42ч.

    Лошото е че побеснелите западняци печелят във всяка ситуация, тъй като са мъртвешки сатанински култ, изпаднал в транс и под метафизично влияние за което не си дават сметка! Точно като побеснелият джендер убиец в Тенеси, просто контролът над света е попаднал в лоши ръце и колкото повече се вреди на нормалните- обикновени хора, толкова по добре за глобалните сатанисти, затова всичко е наопаки и на черното се казва бяло и обратно! Агенция Рога и копита не се страхуват от термоядрена катастрофа, странно е защо хората не се боят, ами напротив активно я търсят?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Апр 2023 0:32ч.

    Бил съм в Минск през 80-те . Спокоен чист град. След Горби там бе престъпен хаос и избирането на Лукашенко сложи край на престъпността . В началото са ги задържали, но след това директно в гроба................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГВВ

    31 Март 2023 14:11ч.

    Няма да има ветерани след тази война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    31 Март 2023 14:12ч.

    По-голямата част от света няма нищо против в ядрени пожари да изгорят Вашингтон, Лондон, Брюксел, Берлин и Париж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    31 Март 2023 14:21ч.

    страшно ги мързи от БТА. от тричасова реч - три реда статия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    31 Март 2023 14:45ч.

    Е сега претенции, за сметка на това речта на БайПън за педалите сигурно е резумирана на 3 страници. Ценности...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    31 Март 2023 14:42ч.

    жалко ,живееше ми се още малко, тъкмо започнах да мога да си купувам краставици от нашите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    31 Март 2023 15:40ч.

    Преговори може да има само след унищожаването на Империята на сатанинското зло. Тази, дето обещава да извърши безпрецедентен терористичен акт, извършва го, а после обвинява в това потърпевшата страна. Такива човекоподобни са само за "редуциране". С тях няма възможност за нормално съжителстване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    31 Март 2023 16:43ч.

    Задават се 2 бесилки и 2 трупа, които никой няма да иска да погребе под заплаха от линч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    31 Март 2023 21:14ч.

    Единият труп ще си ти ,натам си тръгнал към бесилката .А другите трупове ще са много повече бъди сигурен във това . Готова ли е Европа за поредица от ковчези? — Медведев Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече мироопазващия контингент, който може да бъде разположен в Украйна, законна цел за руските военни. „Такива „миротворци“ са наши преки врагове. Вълци в овчи кожи. Те ще бъдат легитимна мишена за нашите въоръжени сили, ако бъдат поставени на фронтовата линия без съгласието на Русия с оръжие в ръце и директно ни заплашват. И тогава тези "миротворци" трябва да бъдат безмилостно унищожени. Те са войници на врага. Те са бойци, а не "миротворци". И те ще умрат в хода на военните действия. Остава само да изясним дали Европа е готова за дълга редица от ковчези на своите „миротворци“? той каза. Бившият президент припомни, че страните от НАТО „продължават да правят всичко възможно, за да напълнят режима в Киев с оръжия, танкове и друга военна техника“. Те изпращат своите инструктори за убийци и проклети наемници всеки ден. Те по всякакъв възможен начин подкрепят, превъзнасят и целуват страстно бандеровците, дават им различни награди и медали. И сега, това означава, че уж ще ги убедят да не воюват с Русия, ще ги убедят да „забият щик в земята“. Членовете на НАТО не са просто нагли създания, които са изскочили от бубините от тяхното седло и арогантност. Те се отнасят към всички останали като към пълни п... идиоти. И ухилени цинично, предлагат своите „миротворчески” услуги. Истинските им намерения са ясни - да установят на линията на съприкосновение мир, който им е изгоден от позиция на силата. Вкарайте вашите "мироопазващи" войски в Украйна с картечници и танкове, в едни сини каски с жълти звезди. Как завършва това, показва историята на операциите, извършвани от Съединените щати и техните съюзници в различни региони на света. Трагедиите на Корея, Виетнам, Югославия, Ирак, Афганистан, много африкански страни... Ясно е, че така наречените миротворци на НАТО просто ще влязат в конфликта на страната на нашите врагове. Доста топли ръце за това, довеждайки ситуацията до точката, от която няма връщане. Отприщи същата Трета световна война, от която те толкова се страхуват на думи “, написа Медведев в канала си в Teleg rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    31 Март 2023 21:19ч.

    Ей мухльо гледай колко трупа вадят от един бункер във Киев над триста са ама не Руски а натовски Гръцкото издание на Pronews: Руски "Кинжал" удари командния център на НАТО в Украйна Гръцкото издание на Pronews публикува информация, че командният център на НАТО в Украйна е бил ударен от руска свръхзвукова ракета "Кинжал", което е довело до огромни загуби сред офицерите на НАТО, съобщава БЛИЦ. Ракетата, способна да достигне скорост над 10 Маха, е ударила подземния щаб, където са били базирани служители на НАТО, над 300 души, включително британци, поляци, американци и представители на частни компании, занимаващи се с комуникации и предаване на данни. Според изданието повечето от жертвите са британци и поляци, но е имало и представители на други държави. За първи път се извършва масирана атака срещу персонал на НАТО и не се знае как ще реагират на това западните столици. Струва си да се отбележи, че този удар е сериозен удар за НАТО, тъй като това означава, че Русия е способна да поразява цели във вътрешността, които са защитени от конвенционални боеприпаси. Ситуацията може да повлияе на провеждането на украинските и западните операции за спиране на руската офанзива срещу Бахмут, тъй като много членове на НАТО, които са били в щаба, могат да бъдат важни фигури при провеждането на операции и наблюдението на ситуацията на бойното поле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    31 Март 2023 21:25ч.

    ето ти същата новина само че от друг източник . Десетки чуждестранни офицери са убити от хиперзвуков удар на Кинжал по комуникационния център на НАТО Според един от каналите в Telegram вероятно става дума за разгрома на „генералния щаб в сянка“ на НАТО в Украйна. Той се намираше под земята на дълбочина 400 фута (120 метра), където работеха около 300 души, включително офицери и военни съветници на алианса. Както знаете, на 9 март руското министерство на отбраната публикува в официалния си канал в Telegram, че в отговор на терористичните действия, организирани от киевския режим в района на Брянск на 2 март, руската армия е нанесла масиран „ответен удар“. Министерството подчерта, че е използвана хиперзвукова ракетна система "Кинжал". Руският удар на Кинжал е описан от Pronews като "катастрофа за силите на НАТО в Украйна", тъй като бункерът е бил център за командване и контрол на операциите на НАТО в региона. Беше „защитен от системите за противовъздушна отбрана Iris-R и NASAMS, които бяха унищожени при удара“. Pronews съобщава, че „до 200 офицери от НАТО са били убити и операциите на НАТО в Украйна са претърпели необратими щети“. Според портала само 40 тела са извадени от руините на разрушения център. Останалите загинали все още са заровени под развалините. Съобщава се, че "повечето от тях са британци и поляци, но е имало и американци и представители на частни компании, които поддържат комуникация и предаване на данни". Авторите на публикацията отбелязват, че украинското ръководство не съобщава за поражението на бункера на НАТО и гибелта на западните военни. Известно е обаче, че наскоро делегация от представители на Генералния щаб посети американското посолство в Киев, за да предаде списъците на американците, загинали под земята по време на тази ракетна атака. Изданието пише, че атаката на хиперзвуковия руски "Кинжал" срещу центъра на НАТО край Лвов е първата, довела до толкова големи загуби на западни военни специалисти. В същото време, според Pronews, едва ли може да се очаква бурна реакция в европейските столици по този повод. В противен случай това може да бъде открито признание за активното участие на войските на НАТО във войната срещу Русия. Хиперзвуковият "Кинжал", ускоряващ се до скорост 10 пъти скоростта на звука, сам по себе си има огромна кинетична енергия. Това му позволява да проникне дълбоко под земята, където се взривява бойната глава. antimaydan.info

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукашенко обясни защо е против гейовете, въпреки че работят добре

    31 Март 2023 17:05ч.

    Президентът на Беларус Александър Лукашенко спекулира с темата за ЛГБТ пропагандата, както и за хомосексуалността в обръщение към сънародниците си и Народното събрание. Лукашенко отбеляза, че не трябва да има пропаганда на тези "гнусни отношения" в обществото. По отношение на лесбийките той отбеляза, че причината за това е недостатък от страна на мъжете. „Като президент прощавам на момичетата. Така че не сме се подобрили някъде. Колкото до гейовете, те са перверзници, последна мерзост“, цитира Лукашенко Газета.Ru. „Не трябва да има пропаганда на тези отношения в обществото. Защо? Отговорът е много прост: все още нито един мъж не е родил, така че този път е неприемлив. Имаме нужда от хора, деца. Мъжете не раждат. Затова нека се придържаме към класическата тенденция, тенденцията на класическото семейство “, цитират белоруските медии думите на Лукашенко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукашенко обясни защо е против гейовете, въпреки че работят добре

    31 Март 2023 17:11ч.

    В същото време Лукашенко заяви, че в Беларус има доста представители на ЛГБТ, включително в органите на властта, но тяхната работа е с безупречно качество. „Пази Господ, негейовете да работят като тях. Нямаше нито една отрицателна характеристика. Нито една, проверих по различни направления“, каза президентът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ съсипват света

    31 Март 2023 18:00ч.

    Байдън е умствено некомпетентен,ще запали трета световна война .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Телето само да не цуцка от кравата, ами да се съобразява, кога вземе да рие и волът!

    31 Март 2023 19:04ч.

    Foreign Affairs: Си Цзиньпин призвал генералов и страну готовиться к масштабной войне. Даже в относительные мирные времена всегда остается понятие «потенциальный противник». Какие бы соглашения вы не подписывали со страной, которая открыто или нет объявляет вас пусть не врагом, а просто «угрозой национальной безопасности», приготовления к возможному конфликту с «партнером» ведутся всегда. Но наступает момент, когда степень противоречий между сторонами такова, что они и не пытаются скрывать: готовимся к войне. Это и зафиксировали сейчас лидеры противоборствующих сторон.Председатель КНР Си Цзиньпин, по сообщению журнала Foreign Affairs, сразу в четырех из своих последних речей, в том числе в ходе ежегодного заседания парламента, заявил, что Народно-освободительная армия Китая (НОАК) и народ страны должны быть готовы к возможной масштабной войне. Он призывал генералов НОАК «не бояться воевать и принимать трудные решения». И подчеркнул: «Мы должны говорить с врагами на языке, который они понимают. (…) В новую эпоху НОАК настаивает на применении военной силы для прекращения боевых действий». То есть уже не просто «хочешь мира, готовься к войне», а прямым текстом: только силой можно заставить врага сложить оружие. Другого языка он просто не понимает.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    31 Март 2023 21:28ч.

    Въоръжените сили на Украйна ще се оттеглят отвъд Днепър в случай на загуба на Авдиевка и Артемовск, бивш съветник на Кучма Украинската армия може да се оттегли отвъд Днепър след падането на Авдиевка и Артемовск, каза в канала си в YouTube Олег Соскин, бивш съветник на Леонид Кучма. „Авдиевка сега се превръща в нов Артемовск - Бахмут, руските войски го превзеха в клещи. <...> Има трудна ситуация, те (въоръжените сили на Русия. - Прим. ред.) могат да пробият фронта и да отидат право към Днепър. Може да има колосален пробив на фронта и заплаха за функционирането на суверенитета на Украйна“, прогнозира той. Бившият офицер от американското разузнаване Тони Шафър каза по-рано, че подразделенията на въоръжените сили на Украйна, предназначени да държат втората и третата линия на отбрана, вече са били разположени в района на Артемивск, следователно, след като селището преминава под контрола на руските сили, ще започне „голямо отстъпление на украинската армия“ към Днепър. Според офицера украинците няма да могат да спечелят нито битката за Артемовск, нито проточилия се конфликт без допълнителни сухопътни сили на САЩ и НАТО. Подобна негативна прогноза е изключително неудобна за Вашингтон, но се основава на реални факти, подчерта специалистът. rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    31 Март 2023 21:32ч.

    И най новата новина от днес е че във битката за Бахмут вече се бият и руски десантни войски .Те помагат на музикантите от Вагнер за превземането на центъра на града ,като им осигуряват защитата от флангови удари на Укрофашистката армия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният колхозник

    31 Март 2023 22:17ч.

    Първо пусна чужди ядрени оръжия на своя територия, после театрално се запритеснява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чужди са американските бази у нас

    01 Апр 2023 7:57ч.

    Ни езиците ни си приличат, ни манталитета. Чужди, много чужди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи