Лойд Остин събира министрите на отбраната от ЕС и НАТО в американската база в Германия "Рамщайн"

Лойд Остин събира министрите на отбраната от ЕС и НАТО в американската база в Германия "Рамщайн"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Членовете на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна ще се срещнат отново този месец във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия, за да обсъдят подкрепата за Киев в битката срещу руските войски, предаде ДПА.

По покана на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин групата ще се събере на 19 март в огромната американска база край югозападния град Кайзерслаутерн, беше обявено днес.

Обединението, известно още като формат "Рамщайн", включва 56 страни, а целта му е да координира оръжейните доставки за Украйна, разчитаща на западната подкрепа за отблъскването на руските войски, които нахлуха на нейна територия през февруари 2022 г.

Министрите и началниците на отбраната на страните участници се очаква да обсъдят на срещата и други въпроси от взаимен интерес от областта на сигурността.

Контактната група включва всички 32 държави членки на НАТО, сред които и Швеция, която в четвъртък официално стана част от Северноатлантическия пакт, и още 24 страни, противопоставящи се на руската инвазия. Последната среща се състоя във видеоконферентен формат на 14 февруари.

Преди десет дни Лойд Остин обяви, че поражението на Украйна може да доведе до пряк военен сблъсък между Русия и НАТО. По време на изслушване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ той каза, че ако Украйна бъде победена, руското ръководство "няма да спре". "Честно казано, ако Украйна загуби, съм сигурен, че НАТО ще започне война с Русия", заяви министърът на отбраната на САЩ.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Прощално калайдисване и набиване на обръчи

    09 Март 2024 16:37ч.

    Бадева се мори дъртата печка. Бившата УССР е обречена да се върне в състава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Купонджии и курбанджи бакън

    09 Март 2024 18:19ч.

    Това им е и цялата дейност на трътеите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2024 18:27ч.

    Сбирката ще бъде цветна ...........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И сега ФСБ да вземе да се изгъбарка и през някой контролират нато-агент (я чешки, я финландски:-)) да им пусне свръх-секретна инфо, че Русия ше тества ТЯО през Кинжал точно на РамЩайн, и това 20мин преди срещата...

    09 Март 2024 19:20ч.

    То , досега ДАМ няколко пъти се дървеше, а и Запада нещо не прихваща, що пък да не вдигнем мизата и от руска страна? Е, тогава ще бъде забавно, някои ще оцапат гащите, други ше си изкълчат краката , изобщо повторение на номера с Макрон в Киев в началото на месеца, който изведнаж реши че сигурността не била достатъчна (впрочем, номера го видяхме повторен срещу Митсотакис в Одеса, ама кой да мисли с главата си...)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Март 2024 16:41ч.

    Ми почвайте я тази война, щом сте сигурни, че е неизбежна. Очевидно сте в кюпа, ама ви е страх май да получите войници в дървени пардесюта, а? Всички сте храбри, ама кога се бият други идиоти заради теб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    09 Март 2024 17:47ч.

    То не бяха събирания, обсъждания, седянки, моабети, локуми и обещания полети със сироп! От цялата работа пролича, колко жалки, смешни и импотентни са. Освен вазелин и фалоимитатори с нищо не могат да помогнат на сгромолясващият се укрорайх!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    09 Март 2024 16:41ч.

    Спомням си как в последните месеци на мандата и Меркел припадаше и и трепереха ръцете. Натиска е огромен и в крайна сметка англосаксите постигат своето. Проблема е, че започват да повтарят някаква пропагандна мантра и с времето сами започват да вярват в нея и накрая ще скочат от прозореца като завлекат и целия свят с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, "целият свят" в случая са пряко сили ~50 държави самоубийци. Най-вече формированията на народите-паразити от Западна Европа и Северна Америка

    09 Март 2024 17:07ч.

    В ООН членуват 193 държави плюс Ватикана, който е наблюдател. Зорлем ¼ от държавите са под ботуша на Пиндостан. Бог с ними, както казват братушките. Няма да липсват на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уф!

    09 Март 2024 17:10ч.

    Пак ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американските военни бази в Европа са израз на нахалство, а не за отбрана!

    09 Март 2024 17:15ч.

    Затова вън от Европа на всички американски бази - израз на позорно унижение за европейските народи! - Защото военните бази са окупаторски и са тук за контрол над Свободата на европейските народи! Американските военни задушливи бази вън от Европа! Пълно безсрамие е САЩ да ЗАДУШАВАТ Европа чрез десетки военни бази, кого лъжат, че американските войски са в Европа за да я защитават, позор. .... ... п.с. САЩ подкрепят по същия начин преди около 40 години и Афганистан, и така принуждават Русия да се оттегли. Обаче след 25 години окупация САЩ избягаха позорно от Афганистан. Та, всичко се връща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    09 Март 2024 17:22ч.

    Св. Петър не му ли бе пратил телеграма на това тъмното нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2024 18:29ч.

    ......този се кланя на Ункулункулу !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Ценов

    09 Март 2024 17:29ч.

    Тези парапитеци наистина са готови да ни запалят! И ако американския народ е въоръжен до зъби, и ако му писне,ще отстреля своята измет,а ние с гайдите и с голи ръце,що ще чиним?! Така,че братя въоръжавай те се,защото иде време разделно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Март 2024 17:31ч.

    Жужо ги има координатите на Рамщайн ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛЛЛлллллойд

    09 Март 2024 17:37ч.

    Като искат да се събират да ядат зелен хайвер - тяхна работа. Ама да не ни хранят и нас с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На концерт на Рамщайн ли ги е поканил?

    09 Март 2024 17:44ч.

    Натовски металисти готвят убийството на старата дама Русия? Имам дежавю за края на поредната западна авантюра...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    09 Март 2024 17:59ч.

    Там не са ли базирани едни черни птици, предназначени за зануляване на територии и локални цивилизации?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    09 Март 2024 18:54ч.

    Вглеждам се в новата Лойд Остинова снимкчица. Струва ми се, че той осезателно е напълнял след като наскоро му оперираха простатата. При настоящето си тегло на Остин повече би му отивало да облича генералската парадна униформа, вместо цивилен костюм. В него той вече не е така авторитетен и някой грубиян, не на шега, би го нагрубил, наричайки го я шишко, я църньо. Малцина знаят, че Лойд подобно на Мартин Лутър Кинг също има една мечта. Лутър Конговата отдавна се осъществи и на гроба му има епитафия: "Свободен, о Боже, най-после свободен!" А генерал Остин все още продължава да мечтае. Той копнее да се оттегли от политиката и заработи като началник гара Аврамово. Да посреща и изпраща влаковете по теснолинейката Септември-Добринище, облечен в простичка железничарска униформа с червена фуражка. Да си завъди на гарата петел и кокошчици. Петелът да му пее три път на ден, кокошчиците да му снасят яйчица, когато пожелаят. А на комина на гарата щъркел гнездо да си свие. И когато това се случи от прозорците на всеки влак всички Божии чеда, чернокожи и бели, евреи и езичници, православни и католици, ще махат приветливо с ръце и ще запеят стария негърски спиричуъл: "Най-сетне свободни! Най-сетне свободни! Слава на Всемогъщия Бог, най-сетне ние сме свободни! Алелуя, братя и сестри, но помнете, че свободата, както е рекъл Хендел, води до пристрастяване!" - https://www.youtube.com/watch?v=oQ--tUJ1QSI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • взаимен интерес няма

    09 Март 2024 19:27ч.

    Има интересна две държави, които принуждават останалите да участват в мръсните им игри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    09 Март 2024 19:46ч.

    Начи САЩ ще насъскат пинчерите си в Европа срещу Русия, после ще си бият камшика зад океана "уж да си пазят държавата от руски атомни бомби". Русия ще сдъвка половин Европа и после руснаци и американци ще си направят една "нова Ялта" и ще си запределяъ баницата агейн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи