Лорер: Санкциите целят да убедят Русия да спре конфликта възможно най-бързо

Лорер: Санкциите целят да убедят Русия да спре конфликта възможно най-бързо

Санкциите са предназначени да убедят Русия да спре конфликта възможно най-бързо. Замразяването на активите на Централната банка на Русия е безпрецедентен ход на международната общност, тъй като тя ще има сериозни затруднения да харчи огромните си спестявания, от които се финансира тази война. Това заяви в предаването "Тази неделя" на bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

“Всички украински бежанци са добре дошли у нас. Изключително важно е България да ги подкрепи, предлагайки им настаняване, храна и лесен достъп до трудовия пазар”, добави той.

По думите му, е много възможно в Украйна да избухне гражданска война.

„Следим къде са българите в Украйна и се опитваме не само да сме в контакт с тях, а да организираме и тяхното евакуиране. Искам да споделя почти героичната позиция на българския консулски персонал, който не се евакуира нито от Киев, нито от Одеса, за да са във връзка с българските общности там. Става въпрос за сравнително малък брой хора, които са се заявили да тръгват към България. Опитваме се да организираме автобусен транспорт за тях, вече има три автобуса, които се движат към Варна. Вероятно в рамките на деня ще пристигнат и трите“, поясни министърът на иновациите.

Лорер допълни, че от двата автобуса, които са пристигнали вчера у нас от Украйна не е имало хора, които да поискат закрила или убежище от държавата.

„Надяваме са да имаме коридор, за да можем да изведем и допълнителни автобуси, основно от Одеса, където боевете до момента са доста по-леки от Киев. Ние сме в постоянен контакт с правителството в Киев, те осигуряват и дипломатически ескорт за нашите автобуси. Надяваме се в понеделник – дори преди това ситуацията да позволи автобуси да тръгнат оттам“, заяви още той.

 

 

 

 

 

Коментари

  • "Санкциите са предназначени да убедят Русия да спре конфликта"

    27 Фев 2022 10:45ч.

    Умник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    27 Фев 2022 10:52ч.

    Едно е да превземеш съседна страна с по-слаба армия, друго е после да я управляваш и трето - да можеш икономически да преглътнеш санкциите заради нея. Това е някаква лична война на Путин, която ще му струва главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това е някаква лична война на Путин"

    27 Фев 2022 10:56ч.

    Каква дълбочина на мислата, какъв блясък на анализа... мизерията на пропагандата в цялата й хубост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денис Шмигал

    27 Фев 2022 11:21ч.

    Войната ще приключи „бързо“, защото както съобщи министър председателят на УСрайна Денис Шмигал, хиляди руски войници са били убити, стотици пленени, хиляди ранени, а руската армия ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА !!! Но ЧУДНО ЗАЩО Парада на победата ще е на 01.03. 2022 г. в Киев !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкциите

    27 Фев 2022 10:54ч.

    вероятно имат и не толкова скритата цел да консолидират руския олигархат срещу Путин. Да видим, все пак всички очакваха тези санкции, едва ли има изненадани. Ау, даже една порноплатформа ги санкционира руснаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да скъсаме отношения с Израел

    27 Фев 2022 11:19ч.

    Заради Лорер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според Лорер

    27 Фев 2022 11:36ч.

    САЩ щял да помогне на Украйна да победи. Едно не мога да се начудя: как така евреин се оказва на страната на неонацисти? И Лорер, както се чува тия дни тук, не е единственият такъв. Хора, вие наистина ли не виждате каква стана Украйна - не без помощта на въпросния си "Голям брат"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евреи стоят зад планирането, организирането и финансирането на Холокоста

    27 Фев 2022 11:44ч.

    Просто тези евреи, от лондонското Сити и Уорстрийт не са признавали източнаевропейските ешкенази за истински евреи. Впрочем наследниците на тези конкретни хора днес продължават да разбъркват света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста фашисти се събрахте тука

    27 Фев 2022 11:53ч.

    То другите обикновено ги трият. Та така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глобално - по банки и паланки

    27 Фев 2022 11:55ч.

    Навсъде едни евреи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    27 Фев 2022 11:59ч.

    И твоите санкции идват, няма се притесняваш! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    27 Фев 2022 12:38ч.

    И на мен ми е чудно тъкмо Лорер да брани бандеровците. На украинските националисти им харесва и са горди да ги наричат бандеровци. През 2020 г. ЦРУ разсекретява документи, че Бандера е бил агент на Хитлер и за петте седмици на съществуването на бандеровската държава са избити 5 000 украинци, 15 хиляди евреи и няколко хиляди поляци - факти, много преди това оповестени и от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    27 Фев 2022 12:40ч.

    И също, както и Кирил Петков, Лорер демонстрира специално отношение към украинските бежанци. Идват ми в повече лицемерието и арогантността на новите ни властимащи и за да се поразсея ще се разходя до Берьозка, въздухът е чист след падналия сняг и се диша леко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Фев 2022 12:51ч.

    Ало, управниците, на кой свят живеете? Ясно е, че сте колониални администратори, но като такива не ви ли информираха, че от санкциите губи единствено Евпропа?! Бих Ви препоръчала да анализирате фактите, но това не е най-силната ви страна. Срамувам се от вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    27 Фев 2022 13:35ч.

    Като гледам кой набързо се изстреля в Минск е ясно кой вече загуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи