Лорер потвърди, че е кандидат за еврокомисар, ПП-ДБ очакват ГЕРБ-СДС да излъчат свой кандидат

Лорер потвърди, че е кандидат за еврокомисар, ПП-ДБ очакват ГЕРБ-СДС да излъчат свой кандидат

Снимка: Христо Касабов, БТА, архив

Даниел Лорер от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) е едната кандидатура за български еврокомисар, потвърди самият той пред журналисти в парламента. Очакваме ГЕРБ-СДС да предложат и тяхното име, добави депутатът, съобщава БТА.

За ресора, който ще поеме новият български еврокомисар, обясни, че решението е изцяло на председателя на Еврокомисията, но логиката подсказвала, че при положение, че ресорът на Мария Габриел е освободен преди няколко седмици, е много възможно той да остане същият и за следващия ни еврокомисар.

Не ни притеснява, че ако от ГЕРБ-СДС предложат жена, тя би могла да има някакво преимущество, отговори на въпрос Даниел Лорер. И добави, че равенството на половете е изключително важно. Важно е и да се знае, че ЕК при Урсула фон дер Лайен започна с отношение 15:12 мъже-жени. Когато се наложи Ирландия да замени комисаря си с жена, съотношението стана 14:13, отбеляза депутатът. Сега, посочи Лорер, дори и да бъде избран мъж за представител на България, отново ще се върне в комисията съотношението, с което тя е започнала.

Попитан дали номинацията на български еврокомисар може да доведе до напрежение в управлението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заяви, че двете политически формации работят заедно, номинацията за еврокомисар е изцяло прерогатив на премиера. Той е преценил, че не само ПП-ДБ, а и ГЕРБ могат да излъчат своя кандидатура, това е знак за добър тон, подчерта Лорер.

Градивно напрежение винаги има, вие го виждате в парламента, но важното е България да се движи напред и най-важното е да имаме представител на масата на Еврокомисията, когато се решават съдбините на целия континент, подчерта представителят на ПП-ДБ.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • големи проблеми за България, няма що!

    21 Юни 2023 13:21ч.

    От ЕС искали комисар да е жена. Хептен прекаляват с тия простотии за равенство на половете и други джендърщини. Хората трябва да се избират по качества, а не по пол. Ако трябва, всички ще са мъже, ако трябва, ще са жени. Утре сигурно ще решат, че половината мъже трябва да станат жени, а половината жени - мъже, за да има равенство и при джендъросаните. Иначе е ясно, че ГЕРБ по команда пак ще клекнат през Козяците и техните мекерета у нас. Но кандидатите на ПП-ДБ по-добре се вписват в профила - хем са мъже, но иначе са жени. Там такива търсят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От ЕС искали комисар да е жена

    21 Юни 2023 13:27ч.

    Ма той, Лорерчо, и жена ще стане, ако дългът го налага! Ще се пише джендер, ще почне да влиза в женската тоалетна .... Като свърши с комисарстването пак ще си извади чепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охубоху

    21 Юни 2023 13:24ч.

    Така, що толкова се бори и пеняви момчето - поне евронещо си да го направят! Той разбира от всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисарят

    21 Юни 2023 14:46ч.

    може ли да бъде едновременно гражданин на държава-членка на ЕС и на държавата Израел, която се явява като трета страна по отношение на държавите членки на ЕС. Ако може, нека за еврокомисар да се назначи директно лице, юдео-хазар, което да е едновременно гражданин на Р. България и на Р. Украйна, в името на новата ционистка държава, която е планирана да бъде създадена върху територията на Р. Украйна, под името "Небесен Ерусалим". Ционистката държава на техния мешиях Антихриста, кощунствено наречена от юдео-сатанистите "Небесен Ерусалим" (като подигравка със св. апостол Йоан, автор на пророчеството "Откровение", където се описва Небесен Ерусалим - на небето!), е планирано да включва следните области: Днипро (Днепропетровска област) със столица гр. Днипро (Днепропетровск), където е изграден най-големия юдеиски молитвен център в Европа (а може би и в целия свят) и в която област е гр. Уман - център на така наречените "евреи хасиди", т.е. "праведни"; Запорожка област, с център гр. Запорожие, в която област славянското население е под натиск да се изсели; Херсонска област, с център гр. Херсон - също под натиск за изселване на местното население; област Миколаев (Николаевска област) с център гр. Николаев (Миколаев, на измисления украински език); Одеска област с втора юдо-хазарска столица гр. Одеса; + Крим!!!! >>>>>> https://www.youtube.com/watch?v=fiOWfx-OhAI >>>>>>>https://thebulgariantimes.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самонатискането на това лице, обезсмисля напълно провеждане на Избори за Европарламент!

    21 Юни 2023 15:27ч.

    Защо да има избори за Европарламент след като КУМЪТ Кирил Петков, чиято ППартия никога не е участвала в избори за Европарламент спуска с парашутче КУМАШИНКАТА МУ Дани Лорер директно на върха на ЕС за еврокомисар. .............. Ми няма такава държава България бе! Всички ни се подиграват и ни унижават - като се почне от комшиите отбългарените северомакедонци и се свърши до бигбрадърите на 10 000 км отвъд Океана. .......... Никъде не е записано, че ПП трябва да са участвали в избори за Европарламент, но КУМ Кирил Петков напълно обезсмисля провеждането на всякакви избори с кумашинката спуснат отгоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В други сайтове пише, че Лорер е вложил пари в проекта ПП

    21 Юни 2023 15:30ч.

    и сега си иска обратно вложеното, поради което всички са се завтекли да търсят на него, на жена му, доходоносно местенце, че да осребри "инвестицията"! жалки човеци, на още по-жалки политически проекти безродни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шикългрубер

    21 Юни 2023 15:50ч.

    Назначаването на евреина Лорер ще е гавра с фон дер ГрупенФюрер Урсула и соц-нац--партай-геносе Шолц! Все едно да ми се предложи да назнача за шеф на министерството на конц-лагерите някой 100% евреин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи