Лорер: Надявам се правителството, излъчено от ПП-ДБ, да срещне подкрепа от ГЕРБ

Лорер: Надявам се правителството, излъчено от ПП-ДБ, да срещне подкрепа от ГЕРБ

Ако има нещо, което ПП-ДБ доказахме е, че не ни е страх да влизаме в трудни битки, каза Лорер.

Разбираме нашата политическа отговорност, задачите, които ни предстоят, като парламент - оттук насетне разбираме много добре политическата ситуация, в която българският избирател ни е поставил и ни е изпратил тук да решаваме. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Даниел Лорер в отговор на въпрос защо критикуват управлението на ГЕРБ, а в същото време работят заедно с тях по приоритети. На брифинг депутатит от ПП-ДБ коментираха казуса с Пловдивския панаир и упрекнаха управлението на ГЕРБ в местната власт във Варна и Пловдив заради казуса с  акциите в панаира.

Осъзнавайки какво е решил българският избирател, от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вече имаме законодателна програма, по която има разбирателство, обясни Лорер. Предстои, добави той, да имаме програма на правителството, по която също да има разбирателство, и тогава се надявам, че съставът на правителство, излъчено от ПП-ДБ, ще срещне подкрепа от ГЕРБ и може и от други политически сили. 

Попитан дали при такъв сценарий няма опасност във всеки един момент да бъде оттеглена подкрепата за кабинета, Лорер отговори: ако има нещо, което ПП-ДБ доказахме е, че не ни е страх да влизаме в трудни битки. Той не отрече, че риск такова правителство да падне, има. Народното събрание, в крайна сметка, решава, ето  защо тези предварителни стъпки на разбирателство по законодателна програма и управленски приоритети е толкова важно да се случат публично, коментира представителят на ПП-ДБ. Всички да знаят какво това правителство ще свърши и, когато някой реши да го сваля, защото сме станали неудобни, да обясни пред избирателите защо го прави, добави той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Моментът назрява

    26 Апр 2023 12:48ч.

    По линията на факирските ходове ще се хвърли нещо от сорта - Лена министър председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, напълно е възможно, в краен случай министърка на отбраната

    26 Апр 2023 17:34ч.

    Имаше една ххххх във финландия, Сана Марин, която преди това е била продавачка в магазин. Много обича да танцува, също така иска да е щастлива. Тя, без да разбере, разруши десетилетния завиден труд на безчет политици и общественици да запазят суверенитета и неутралитета на Финландия. Финландия се надъни яко в ОСАД, а съществото ще заеме завиден международен пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Апр 2023 12:48ч.

    Кирил Петков премиер и Асен Василев министър на финансите! Тиквоний ще гласува за това правителство и хорце ще тропне.Защото Джим О Браян е строг, но справедлив! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Строг, строг, колко да е строг?

    26 Апр 2023 12:51ч.

    Каквото вършат Кирцата и Асената, ще му го правят СДС и Бат Боко, и то с 200 км

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кот каже

    26 Апр 2023 12:59ч.

    Началникът, това става. Гледам тъжни лица, увиснали носове, когнитивно дисонансен приповдигнат патос, в победените победили Да се молим циркът да продължи, че падне ли завесата, става лошо! Единствено президентът се е примирил със ситуацията, наподобяващ будиски мъдрец от индийските епоси.Такава е съдбата на васалните народи и политици - нерадостна, тъжна, срамна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А погледите от снимката са като на преследвани изотзад

    26 Апр 2023 13:55ч.

    А какви невинни момчета бяха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Апр 2023 13:05ч.

    XXL перверзия.ГЕРБ са изнасилени от Козяк да подкрепят Кирил Петков за премиер и Бойко Рашков за вътрешен министър! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време ли е НЕбългаринът Даниел да стане министър-председател на българите?!

    26 Апр 2023 13:21ч.

    Ще гоним сценарий по Украйна ли?! Как не му е неудобно на Лорер да се натиска да влиза в управлението на българската нация, към която не принадлежи и на българската държава, в която най-нахално е с двойно гражданство. .............. Къде са 9 млрд.лв. за 9 дни, пита в съседната статия Николай Василев. Готвите вие ППДБ и за нас ли като в САЩ - ЛАТИНОАМЕРИКАНИЗАЦИЯ?! За 7 месеца докарахте държавата ни до фалит бе, Лорер - правителството на президента Радев го показа с цифри! Нов заем от близо 15 млрд.лв. трябва да тегли държавата за българското население, ама на тебе кво ти пука, двоен гражданин ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са милиардите?

    26 Апр 2023 19:13ч.

    Как къде са милиардите... ами там, където БХ държи неговите, печалбата от далаверите с асфалта, на отговорно пазене в чуждите банки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Апр 2023 13:24ч.

    Тоя номер, как вторият ще стане първи и после пак нищо, се вкисна от толкова "успешно" прилагане. До следващите избори и пак същото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бе, Вторият не беше ли свален от власт поради глупост и неуспехи

    26 Апр 2023 13:59ч.

    Защо пак ни го натрапват като "Първи" - очевидно глупавите и неуспешните пасват безрисково на нечии интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделяй и владей

    26 Апр 2023 13:36ч.

    Разделят ни , за да ни владеят. Чудно как не се усеща този народ, че ГЕРБ и ПП и ДБ един ги е правил. Вече са на изчерпване возможностите за мимикрия и този народ не се усеща. Актьорския състав също се изчерпи и този народ още не вдява. Народе!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Апр 2023 13:38ч.

    На практика, тоя debil казва, че Продължаваме Подмяната & Доносническа България няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-ерунгелите с първия мандат, но от своя страна герберастите трябва задължително да приемат либерасткото правителство на ПП/ДБ на втория мандат, пред „страшната заплаха“, пак да се ходи на избори... Странна логика, на явно неадекватен човек, наистина!... Е, поне проличава отвсЕкъде тяхното "разбиране" за нещата! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    26 Апр 2023 13:51ч.

    Страшната заплаха пак да се ходи на избори си е съвсем реална за тях. Баце сигурно ще си запази гласовете, но ПП-ДБ като нищо могат следващия път да са трети след Възраждане. Това е кошмарният сън за ПП-ДБ И Козяк. И затова Баце са го заклещили натясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    26 Апр 2023 13:53ч.

    Ех, Лорер, що не се хвърлиш от скалите на Лакатник като Лорелай и не ни освободиш от миризмата си! А, ти Хайне, брат на Винету и Гьоте и чичо на Маркс, и на Ханс Зайдел можеше ли да предположиш кви евреи- педали ще ни управляват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    26 Апр 2023 14:00ч.

    Забравих да му обявя "условна трефа", може и " синя"!Да пита майка си кво значи това, нали оная беше бриджьорка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    26 Апр 2023 14:06ч.

    Герб-СДС, всичко опитахте.Направете и последната крачка , тя ще е най-трудна - не като безапелационната ви победа. Скръцнете със зъби на пп/дб и на тия девет царства оттатък и отстоявайте българския държавнически интерес. Няма да има правителство на пп - имаха време да се докажат морално и експертно и са зеро -дори минус 2.Да, залагате си главите, но често е било така при българите. А следващия път ще ги издухаме далече и високо като бели сапунени мехури да се реят в своя анимационен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • засрамете се бе, не мислете че всички българи са абдали и будали

    26 Апр 2023 14:15ч.

    За първи път в българската политика и история, партията, спечелила изборите, под диктовката, заплаха и санкциите на чуждо посолство, ще подари властта доброволно на друга партия. После ми говорят, че при комунизма нямало демокрация. То това, което сега правят козяците, ГЕРБ и утайките от ДБ, е хиляди пъти по-лошо, по-унизително и по-гнусно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фиба

    26 Апр 2023 14:15ч.

    Усещам как Б.Б. ще ги пусне по пързалката. Ще им гласува правителството и ще им гледа сеира. До местните избори ще се наиграят, и това ще им е края.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    26 Апр 2023 15:47ч.

    И нашият край също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    26 Апр 2023 14:37ч.

    Унизително би трябвало да е за ГЕРБ, да се завират под вола да търсят теле, като се знае предварително, че освен да се овъртят с тор, само ще заприличат на тримата глупаци! Взе да става смешно на публиката, но те си знаят! Не, за Бога! Такива "политици" не стават и за чеп за зеле, камо ли за спасители на България! Истинските политици знаят кога са спечелили и кога са загубили и в зависимост от това решават дали си струва да играят във водевили или не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не ставали и за чеп...

    26 Апр 2023 19:19ч.

    Кирцата спаси Украйна, та България ли няма да спаси... На Кирцата ВСИЧКИ европейски лидери му имат доверие, Наско Пеканов пък упорито работи час по скоро да се нагълтаме с БЪЛГАРСКИ евра, така че и той е надежден, а хак. Даниел случайно се показва на светлината, защото БХ само него приема - хем на биби да се сложи, хем и ястребите (Блин*ен, Н*ланд...) да зарадва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българска народна песен

    26 Апр 2023 14:49ч.

    Надяваш ли се Калино, Бачо ти Киро да дойде, армаган да ти донесе?!? Армаган, ама не за българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    26 Апр 2023 14:51ч.

    Започвах вече да се обърквам. Кой по дяволите спечели най-много гласове на последните избори? Защо ми се струва, че бяха ГЕРБ? И ако е така, защо се държат като опозиция, а ПП - като победители?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христакиев

    26 Апр 2023 15:32ч.

    Абе г-н Лорер, видяхме го вашето управление. Не можем да си купим необходими неща след него. Моля ви, не настоявайте да управлявате след като сте загубили съревнованието с ГЕРБ, защото ако не е смешно е нахално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    26 Апр 2023 15:55ч.

    В опитите да спасиш задника си, ти Борисов, закопаваш България. Ако досега друго ти е било простено, това Баце няма да ти простим. Ние, а не Киро, Лорерчо и другата сган. Колаборацията с тия, които те арестуваха и предадоха България, на следващите избори праща на бунището на историята не само тях, но и теб с ГЕРБ, с което се гордееше, че си създал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметлив

    26 Апр 2023 16:01ч.

    Козяк опъва Борисов с 500!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    26 Апр 2023 16:04ч.

    Крайно време е да си въведат две Задължителни условия 1. Неможе да бъдеш депутат или шеф на държавна институция ако Имаш друго гражданство освен българско!!! 2. Неможе да си депутат или шеф на държавна институция ако децата ти притежават чуждо гражданство или внасят данъци в чужда държава, когато работят!!! Затова сме на този хал - уж държавни мъже а интересите им са в други страни пък били те САЩ или ЕС да не говорим за съседите!?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангеле, споко

    26 Апр 2023 19:25ч.

    хакерът може да е завършил Тел-Авивския хакерски университет като чужденец, българин... Освен това, бива ли да се повдигат/обсъждат такива въпроси след бляскавата кариера на Кирцата, оторизирана от КС? Не гневИ началниците, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    26 Апр 2023 18:18ч.

    това е нашатъ bg шизофриниъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    26 Апр 2023 18:20ч.

    Не беше отдавна когато Баце каза: " Този прекрасен човек Лорер"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи