Лорд Робъртсън, бивш шеф на НАТО: Путин ме питаше кога Русия ще бъде поканена в пакта

Лорд Робъртсън, бивш шеф на НАТО: Путин ме питаше кога Русия ще бъде поканена в пакта

Свързани статии: Решетников: Елцин каза на Жан Виденов през 1996 г. "Викат ви в НАТО, влизайте, скоро и ние идваме"

Бившия генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън разкри, че по време на лична среща руският президент Владимир Путин го е попитал кога Руската федерация ще бъде поканена да се присъедини към НАТО.

Не е блъфирал

По думите му тогава Путин не е блъфирал и мамил Запада. "Не мисля, че той лъжеше. Но той се промени, защото нещо вътре в него подхранваше тази идея на уважение, на възхищение към Съветския съюз", каза Робъртсън в интервю за британския в. „Телеграф“, цитирано от БГНЕС.

Генералният секретар на НАТО Джордж Робъртсън и руският президент Владимир Путин на среща в Брюксел през октомври 2001 г. 

Робъртсън изрази мнение, че в случай на победа над Украйна, Путин „ще прочисти Молдова, Армения, Казахстан и ще създаде там буфер".

Ако Украйна загуби, тогава враговете на САЩ ще определят световния ред, каза още Робъртсън, който посочи китайците, руснаците, иранците и севернокорейците като врагове.

Ако Путин спечели, всички губим

"Това ще направи света много, много неудобен за моите внуци“, каза той за опасността от победа на Русия във войната й срещу Украйна. "Ако те (украинците) загубят, ако Путин спечели, тогава всички губим“, каза той. В същото време Робъртсън предупреди срещу криза на ценностите на Запад и „зашеметяващ вакуум на лидерство“. Изданието отбелязва, че Робъртсън се опасява, че "все още има твърде голяма пропаст между надутата западната реторика и колебливостта в действията на Запада, за да може Кремъл да го вземе на сериозно". Той смята последната реч на британския премиер за подкрепа на Украйна като недостатъчна, тъй като не беше обявено кога на Украйна ще бъдат дадени многогодишни ангажименти.

„Парите, които плащаме сега за Украйна, скоро ще свършат. Министър-председателят отива там, издава всички необходими звуци, получава награда и обявява £2,5 милиарда за следващата година. Но те имат нужда да кажем: „Ще даваме £2,5 милиарда годишно. Това е единственото нещо, което ще бъде чуто в Кремъл“, подчерта бившият шеф на НАТО.

Освен това Робъртсън разкритикува поведението на президента на САЩ Джо Байдън по отношение на проблемите в осигуряването на Украйна.

Източник: Actualno.com

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • 1954г СССР отправя официална заявка за членство в НАТО

    21 Яну 2024 18:26ч.

    Но тогава в НАТО ще има разделяне на власт и мнения. САЩ не се съгласяват, за да не загубят господстващото си положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои внуци са по-важни от останалите неродени внуци

    21 Яну 2024 19:12ч.

    ""Ако Путин спечели, всички губим "Това ще направи света много, много неудобен за моите внуци“, каза той за опасността от победа на Русия във войната й срещу Украйна""""".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    21 Яну 2024 21:38ч.

    са Идиот Серсемов Глупашки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    21 Яну 2024 18:32ч.

    Решетников цитира част от въпросния разговор: Жан Виденов: "Борис Николаевич, не трябва да прекъсваме икономическите връзки, подкрепете ни, ние няма да влезем в НАТО“. На това Елцин отговори: „Ние не възнамеряваме да се караме със Запада заради вас. Викат ви в НАТО – влизайте! Самите ние скоро ще влезем в НАТО!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Яну 2024 18:39ч.

    Обикновен цинизъм.Неговите внуци.А какво ще каже тоя за внуците на милиарди други хора,или те нямат значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    21 Яну 2024 18:43ч.

    Притаеното желание за възмездие, ако търсим повод, а не причини, е още отпреди това - от "случая" който му спретнаха "партньорите", потапяйки подводницата "Курск" точно тогава, когато стана президент. Ако е искал да влиза в НАТО, то е било само с поставянето на предварителното условие: дял с оръжията и управлението 1:1 между Русия и Запада, а не просто и само някакво случайно членство на една сред другите. Путин е много интелигентен, разузнавач и половина, живял на Запад, и не може да бъде заблуден от някакви си западни палячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Яну 2024 18:49ч.

    Че това не е лоша идея. Дайте да провокираме С. Македония да ни нападне, после ще ревнем "давайте ни по 200 млрд всяка година".. ако ставаше така... Очевидно де що е или е бил шеф, все е идиот....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    21 Яну 2024 18:50ч.

    "Това ще направи света много, много неудобен за моите внуци“! Значи просперитета на твоите внуци "Съре" минава през липсата на просперитет на нашите внуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Яну 2024 18:50ч. "Това ще направи света много, много неудобен за моите внуци“! Значи просперитета на твоите внуци "Съре" минава през липсата на просперитет на нашите внуци!

    22 Яну 2024 7:07ч.

    Добро Утро.... Стеѝхте се най-накрая къде е зарито кучето. Добруването на англо-саксонските внуци винаги е било за сметка на нечии други внуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Яну 2024 19:06ч.

    Голяма сензация няма що - "На вопрос, возможно ли присоединение России к альянсу, и. о. президента ответил: "Почему нет? Я не исключаю такой возможности — в том случае, если с интересами России будут считаться, если она будет полноправным партнером" - https://www.kommersant.ru/doc/142046 - 2000 година. Но те предпочетоха сегашния вариант. Такива ми ти работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 19:28ч.

    Предполагам, че това трябва да е някакъв компромат срещу Путин. Интересно е синхронното буфо между лордо и Решетников. Може би за един и същ господар работят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    21 Яну 2024 20:01ч.

    това е истината, а тя е много болезнена за правоверните рашисти. Те не искат да повярват, че и Молотов е бил в Берлин да преговаря за влизане на СССР в Оста(Германия, Италия, Япония). Не искат да повярват, че СССР е искал да влезе в НАТО...даже 2 пъти е опитвал, веднъж по времето на Сталин, и втори път след него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    21 Яну 2024 20:03ч.

    ...а след това трети път, при В.В.Путьо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "това е истината"

    21 Яну 2024 20:11ч.

    И кое му е истината в тая лездоказателствена измислица? СССР е полагал усилия да отлага войната максимално (и това е разумен подход), а за какво конкретно Молотов е бил в Берлин ще разберем, когато ни се предоставят оригинали от протоколите на разговорите, а не такива удобни пропагандни инсинуации на ангро към настоящия момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Яну 2024 20:12ч.

    Къв компромат бе Алиске. Пробва, казаха му че морду не вышел. 2007 в Мюнхен им го каза - https://www.youtube.com/watch?v=ELUOmzHLLAY&t=2s. Не го чуха. Някои даже се смееха. За Минск - 1,2 и т.н. се сещай сам. Декември 2021 им прати писмо. Пак му се изсмяха. Е кво да прави според теб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • попр.

    21 Яну 2024 20:12ч.

    *бездоказателствена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 20:33ч.

    Ми такъв, ама не можеш да го схванеш. Той затова е лорд. А ти какво си мислиш, че когато САЩ се изнесат от Европа, НАТО ще се прегърне с Русия в мир и любов? Целта на присъствието на САЩ в Европа и участие в Алианса, беше да удържа Европа да не тръгне на нов завоевателен поход на североизток. Реваншистките на мераци на европейците са добре известни, и никъде не са се дянали. И виждаме отново пълзящ фашизъм, защото Европа друго не знае. Фашизмът и е в кръвта, във вените. Накъде ще тръгне Четвъртият райх този път е въпросът. За този реванш са се готвили от 52ра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Яну 2024 20:40ч.

    Ква мир и любов? Написах го в съседната одая. Русия разбра че може да живее добре и без Европа и не ѝ пука вече за нея. ЗИП-ът днес го написа - курортите на глобалния юг са пълни с руснаци. На тях им е все едно къде ще харчат парите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 20:55ч.

    Русия иска Източна Европа да и се върне. Иска я от САЩ, на която я предадоха 89та година. За това се споразумяха Путин с Байдън на срещата в Швейцария юни 21ва година. И пътьом да разбичкат иудейският рай ЕС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Яну 2024 21:18ч.

    Едва ли. Руснаците разбраха че братушките ги предадоха, а бившите врагове се оказаха абсолютни далавераджии, които разбраха че има далавера и ще я защитават. Унгария и Словакия имам предвид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 22:16ч.

    Хм! Орбан още преди 89та се свързва с недобитите унгарски фашисти извън Унгария, после е ученик на бившият и настоящ нацист от германският райх Сорос, а сега би във връзка с част от австрийската аристокрация. Попаднал си е на мястото. То като погледнеш и Кобургите са част от австрийската аристокрация, и Фердинанд в австрийското си имение е приемал и финансирал некои идеолози на зараждащият се германски райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И пътьом да разбичкат иудейският рай ЕС

    21 Яну 2024 23:35ч.

    Няма да си кривя душата ... Получава им се. ЕС е курбанът в тая ситуация. За добро или за зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Яну 2024 21:18ч. Едва ли. Руснаците разбраха че братушките ги предадоха

    22 Яну 2024 7:11ч.

    Хахахахаха, трябва да си дебил, за да впрягаш каруцата пред коня. Пияндурникът Елцин и слугата на Раиса - Горбачов предадоха цяла източна Европа включително и братушките на сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То вече и лорд да си

    21 Яну 2024 19:36ч.

    не тежи особено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 20:17ч.

    Аха! Те титлите взеха да ги раздават на кило на Сульо и Пульо.. Щом и Алла Пугачова е лордеса, или оня педераст Елтън Джон го направиха лорд за две песновки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Яну 2024 20:17ч. Аха! Те титлите взеха да ги раздават на кило на Сульо и Пульо.. Щом и Алла Пугачова е лордеса, или оня педераст Елтън Джон го направиха лорд за две песновки

    22 Яну 2024 7:12ч.

    Има и лорд Евгени Минчев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирония на съдбата

    21 Яну 2024 19:43ч.

    Сега се присъедини към оста Пхенян - Техеран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Яну 2024 20:45ч.

    Новата "мантра" на губещите вече е "Ако Путин вземе Украина, ще вземе и Молдова, Унгария, България и т.н.". Дайте да му покажем какви сме яки в Нато с 90 000 (18 бригади) бойци в "планираното" ни учение. Да бяхте приели Русия в Нато преди 20 години. Сега нямаше да го има всичко това. Но не....искате война. Е...поживьом-увидем. 24 милиона срещу 90 000 ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как 24-милионна руска войска

    21 Яну 2024 21:37ч.

    за две години до Харков не можа да стигне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    21 Яну 2024 20:47ч.

    Факта, че Русия никога не е канена в НАТО, означава, че твърдението "всяка държава, която пожелае може да влезе в НАТО, и избора е нейн" не е вярно. Т.е. Украйна също няма право да избира. Следователно, Русия не е приемана в НАТО, защото всъщност е силна държава, която може да застраши лидерството на САЩ, следователно САЩ всъщност са искали раздробяването на Русия, следователно Путин всъщност е абсолютно прав във всичките си действия от Майдъна насам. Минимум. Путин е велик владетел, с чието доверие запада злоупотреби брутално. Всички последствия са напълно заслужени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 20:59ч.

    Англия е тази, която винаги е искала и работи за раздробяването на Русия, а САЩ винаги са искали силна Русия. САЩ И Русия са двете страни на една и съща монета. И двете страни имат общ враг - Англия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Яну 2024 21:20ч.

    Ъхъ. Особено сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 22:19ч.

    Особено сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И двете страни имат общ враг - Англия

    21 Яну 2024 23:39ч.

    Така изглежда. Бритовете обаче са много умни. Успяват да заблудят всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Яну 2024 9:49ч.

    Особено нашите папагали тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    21 Яну 2024 20:49ч.

    Неутралитет му е майката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да има неутралитет днес

    21 Яну 2024 22:17ч.

    Или си нормален или си прозападен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е велик владетел

    21 Яну 2024 21:24ч.

    Молодец! За награда ще ти позволи да му изпереш партенките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти ще умреш в устата на някое безименно прасе

    21 Яну 2024 22:16ч.

    То дори няма да има партенки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Привържениците на членството в т.нар. "евроатлантически структури" не могат да имат т.нар. човешки права по смисъла на т.нар. "Заключителен документ от Хелзинки"

    21 Яну 2024 22:24ч.

    Това "качество" се унаследява подобно на собствеността. Впрочем, последната в техния случай подлежи на конфискация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    21 Яну 2024 22:47ч.

    до 21 Яну 2024 20:11ч. -а защо не провери, че написаното от мен е истина преди да се изходиш, че е "бездоказателствена измислица"? Мързеливци сте, които 35 г след 10 ноември живеете с повтаряне на тъпи клишета..."СССР искал да отложи войната"-коя война, която СССР вече е започнал срещу Полша, Финландия, окупирал е Литва, Латвия, Естония, Бесарабия, Буковина...ама такива като теб мързеливци "знаят", че войната е започнала на 22.6.1941г...Специално за теб трябва да ти донесат оригиналите, и да е гарантирано от 5 независими експерта, че са оригинали, и най-важното: да ти харесва написаното, за да приемеш, че са оригинали, иначе не са оригинали...защото светът трябва да се върти около мързеливци и невежи :-) https://www.alexanderyakovlev.org/fond/issues/parts/61962/1010531 прочети няколко документа, интересно е как Сталин е искал да въведе войски в БГ(т.е. БГ да бъде окупирана така, както балтийските държави)-прочети на 9.11.1940г директивите, дадени на Молотов за преговорите, и след това в други документи за разговорите на Молотов в Берлин с Рибентроп, Хитлер, Гьоринг. Немците са били по-предвидливи за БГ и са искали ориентацията на БГ да се определи от БГ(документи от декември 1940г).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Яну 2024 9:13ч.

    Абе мършо, ти Яковлев ли цитираш? Отдавна е известно, че Яковлев идва 85та година в СССР, след като англичаните сложиха Горбачов за Генсек. Идва след подготовка в Англия, и се занимава точно с антисталинска пропаганда. Защото за англичаните Сталин е смъртният враг, който им отмъкна Русия изпод ръчичките като разгони франкомасонската шайка, и направи СССР независима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    22 Яну 2024 17:16ч.

    специално за невежата и мързеливеца с прякор "АЛИСА", който е участник във форума с още десетина прякора(за имитиране на масовост) и е любител на конспирационни теории(за които, естествено, не пуска линкове:-) Когато архивите на СССР бяха отворени, документи от тях станаха публични и много хора ги видяха и съхраниха...но както по-горе написах, това не е достатъчно за невежите и мързеливците, които искат оригиналите, а и написаното в тях да им харесва:-) https://history.wikireading.ru/125255 Това са Директивите на Молотов за посещението в Берлин и конкретно за срещите му там, написано от Лев Александрович Безименски,участник във ВСВ, писател, журналист, историк-германист, военен преводач (преводач на писмо на Гьобелс и Борман до Жуков), и със следните награди: Ордена Отечественной войны 1-й и 2-й степени// Орден Трудового Красного Знамени// Орден Красной Звезды// Орден «Знак Почёта»// Медаль «За боевые заслуги»// Медаль «За оборону Сталинграда»// Медаль «За освобождение Варшавы»// Медаль «За взятие Берлина»// Медаль «За Победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.»// Премия журнала «Знамя» (1984 год)// И изобщо за какво е спорът-че Молотов не е бил в Берлин за преговори за присъединяване на СССР към Пакта(Германия, Италия, Япония)????? Или, че Сталин не е искал да въведе войски и окупира България така, както Латвия, Литва и Естония са били окупирани????? ХАХАХАХАХАХА, това е неизвестно само за мързеливците и невежите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Яну 2024 6:18ч.

    Руснаците им дуднеха още от средата на 90-те години, че военен пакт до границите им е равен на заплаха. Който не е поканен на трапезата, е блюдо, обясняваха те на тъпото Робертсън и останалите къдрави пудели. И предупредиха безброй пъти, че накрая ще бъдат принудени да преминат към курс, който изравнява заплахите в двете посоки. Сега по-спокоен ли се чувстваш бе, дедо лорде, за унукята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома

    22 Яну 2024 11:49ч.

    Типичен американски тъпанар, Сър. Заслепени от егоцентричен нарцисизъм, тези си въобразяват, че цялата планета им принадлежи, по какво унаследено право, един Х знае. Светът щял да стане неудобен за внуците му... ами ще стане, като не можете да проявите историческа далновидност и да си дадете сметка, че и вашата наложена световна демокрация рано или късно ще започне да залязва. Като не можете да си дадете сметка, че само вие определяте други нации като врагове, стига такова отношение да ви дава право да погазвате морални и легални граници, които иначе се пречкат да проявите напълно същността си на обикновени престъпници. Ако можехте да видите по-далеч от носа си, може би бихте регистрирали факта, че сте почти напълно прогнили отвътре, а оттам насетне процесите са необратими

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи