Лиляна Павлова, ЕИБ: Ще мобилизираме 1 трилион евро за зелено финансиране

Лиляна Павлова, ЕИБ: Ще мобилизираме 1 трилион евро за зелено финансиране
„Наш ангажимент е да подкрепим зелената сделка. Като зелена банка сме си поставили и амбициозни климатични цели и вървим към тяхното успешно прилагане, всички наши проекти трябва да са в контекст на Парижкото споразумение, като сме планирали до 2025 г. 50% от всички наши инвестиции да бъдат в подкрепа на устойчивост на климата и околната среда. Имаме ангажимент и да мобилизираме 1 трилион евро зелено финансиране в следващите години“, това заяви Лиляна Павлова, вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) по време на участието си във виртуалната дискусия на тема „Фонд за възстановяване и устойчивост на ЕС за преход на България: Иновации - Зелен дневен ред - Дигитална трансформация".

"Труд" е медиен спонсор на форума, организиран от The Economist Events и Hazlis & Rivas.

 

В плана за възстановяване и устойчивост на България са заложени инвестиции в домакинствата в България, в тези, които нямат достъп до екологично гориво или ток. Ще бъдат финансирани инвестиции в термопомпи, фотоволтаици, саниране не само на жилищни блокове, но и на еднофамилни жилищни сгради. Защото икономиката изразходва 3,5 пъти повече енергийни ресурси спрямо средното за Европа, а 93% от сградния фонд у нас не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, а производството на електроенергия от въглища е цели 50%, допълни Ивелина Василева.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Лиленцето-пиленцето,

    16 Фев 2021 12:54ч.

    и ти ли се включи в агитацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрънканици

    16 Фев 2021 12:58ч.

    Дрънканици. Русия каза и направи и ваксина, и реактори и т.н. На кого ще ги дадете тези пари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    16 Фев 2021 13:03ч.

    Вие харчите , ние плащаме ! Затова се е ухилила като тиква , комисионни чакат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Метаезик

    16 Фев 2021 13:09ч.

    Не се залъгвайте какво ви говори угоената. "Зелените политики" са част от изтреблението на хората. Европа без хора, но с екология. Това искат сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лиляна Павлова, ЕИБ: Ще мобилизираме 1 трилион евро за зелено финансиране

    16 Фев 2021 13:15ч.

    Хахахахахаха, зорлем на здрава глава болест ще сложат. Поне един от тези насочвачи на средства има ли завършено каквото и да е инженерно образование? Полуинтелигентите от СССР И САЩ бяха решили навремето едните да разорават целината, другите да разорават степта, а едните и другите искаха да обръщат променят руслото на реките, резултатите бяха катастрофални. Сега наследниците им - алтернативно умни и необразовани, но в крак с партийната евро-атлантическа повеля пак ще творят противоестествени недомислици. В Соросовите РабФакове дали четат вечерно и задочно енергетика или калинките стават технически "експерти" с експертиза с едноседмични он-лайн курсове? Ужас!!!!!!! Европа ще бъде деиндустриализирана, което ще доведе до бедност и ще задълбочи демографския колапс на туземното население. Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    16 Фев 2021 13:29ч.

    Сачева-Павлова, все тая. Много бля и много скъпи чанти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена, "Охолен живот":

    16 Фев 2021 14:31ч.

    Искам да бъда призрак,да влизам в хорските души,искам да бъда пара, от която всичко се топи. Припев: Искам, искам, искам и все така заспивам /2; Искам да има мишки,с диаманти и перли по врата, искам да имам рокля с перка и когато си поискам да мога да летя. ...Искам да имам замък, с куче, котка и пингвин, искам да спя на облак, и с него да се нося по потока от цигвин. ...Искам да имам всичко, небето, сенките прахта, а в земята да заровя, цялата омраза и гадост на света. ...Богатството, богатството, богатството е нищо, но лошото е, че никога не е у мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mata Matova

    16 Фев 2021 14:43ч.

    Световното население искат да го редуцират до 500М. Най много. Другите - на боклука. За съжаление донякъде са прави - качеството на човешката популация е много ниско, деградира. И няма желаещи да прочистят популацията от боклука. Новия Адолф явно го отглеждат някъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелената сделка

    16 Фев 2021 16:42ч.

    От нас търпението и парите , от тях -сърдечно благодаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде имат 1 трл?

    16 Фев 2021 16:53ч.

    Вече всички разбараха,че принципа вложени пари с които банката кредитира ВЕЧЕ НЕ СЪШЕСТВУВА. Следователно банките трябва да си сменят името на ПЕЧЕАТНИЦИ на хартия или по малките на РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ПЕЧАТА! от тук следва въпросът, зашо някой външен да печата и ми дава кредит и да ме прави зависим след като всеки може да печата със същото качество и бързина??? Ето това е въпросът на въпросите в днешно време? Отговорите ще дойдат всеки момент под формата на НУЖДАТА НА БЕДНИТЕ КОЛОНИИ ПОРАЖДА ПЕЧАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    16 Фев 2021 20:54ч.

    Добре дошли в 1984-та.......Който разбрал, разбрал.......Ноо партизанската унука пак се уреди на благо място в ЕЦБ......Да са живи и здрави и да си харчат парите......Оня от горе гледа! После да няма изненадани.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    16 Фев 2021 21:35ч.

    Тази колко задигна от НДК? Колко ли ще отнесе от тази банка? Тя е много способна в краденето но не и в истинските неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко Балев

    16 Фев 2021 23:37ч.

    Лилито отново показва колко е проста. Това ли са иновациите на Европата? Саниране, дето бай тиквун го измисли и обществена тайна е че 50% от парите се крадат, а изолацията хвръква при по-силен вятър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не знам от къде да започна

    17 Фев 2021 8:29ч.

    Всъщност ТЯХ ги е страх. Въпреки че тъпчат гушите на военните по целия свят, за да ги охраняват в условията на НСР и глобална биодиктатура, продължават да се страхуват от разплата. В Европа общо взето силите са неравни, въоръжението не е в хората. В САЩ не е така, затова един от първите укази на сатанистите през дементното Джо е да се премахва 2-та поправка ! Мине ли това през Конгрес и Сенат, следващата крачка е ясна. Насилствено ИЗЗЕМВАНЕ оръжията на американците. ТЕ /Сатанистите/ не искат въоръжен конфликт дори с по-слаб противник. ТЕ искат обезоръжен противник. В Европа единственото решение е масова мълчалива съпротива с партизански действия , където е възможно. Пример в момента е Холандия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Корупцията е усещане".. каза Павлова веднъж

    18 Фев 2021 10:49ч.

    Подобно изказване говори само по себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (изтрит) Витя

    22 Фев 2021 13:51ч.

    Малката Фидоска от Герб е прекрасен пример за гнусна друсла. Като Ахмак Тенеке Кадън от Кърджалиту и г-жа Helleborus.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи