Лидерите от Г-7 ще проведат видеоконферентна среща за Украйна

Лидерите от Г-7 ще проведат видеоконферентна среща за Украйна

Лидерите от Г-7 по време на срещата си в Елмау, Германия, на 28 юни 2022 г. Снимка: АП

Подледвайте "Гласове" в Телеграм.

Американският президент Джо Байдън и останалите лидери на Г-7 ще проведат днес видеоконферентна среща за обсъждане на "непоколебимия си ангажимент в подкрепа на Украйна", съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски ще участва също в тази извънредна среща, която трябва да започне в 12 ч. по Гринуич, съобщи говорител на германското правителство.

Британската премиерка Лиз Тръс се очаква да поиска от останалите лидери на Г-7 да не "отслабват нито на йота" подкрепата си за Украйна и да настоява за спешна среща на лидерите на НАТО, съобщи "Даунинг стрийт" 10, цитиран от Франс прес.

Според канцеларията на Лиз Тръс, която е начело на правителството от едва един месец, се очаква тя да заяви, че "никой не иска мира повече от Украйна. От наша страна не трябва да отслабваме нито на йота решимостта си да ѝ помогнем да го спечели".

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • С право в Г7 не са Русия

    11 Окт 2022 8:39ч.

    и Китай. Все пак Г7 е клуб на длъжниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Окт 2022 9:02ч.

    всички държави от Г7 (скоро и Германия) са фалирали държави. дори не говоря за държавен дълг (https://countryeconomy.com/countries/groups/g7). Общия дълг на САЩ е почти 90 трлн. долара (държавен, частен + корпоративен). Англия преди две седмици претърпя банков колапс, който се замете набързо с бясно печатане на паундове от Банк ъф Ингланд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    11 Окт 2022 9:21ч.

    Зеленски се жалва на Европа за ударите по Киев и други градове! Как Украйна може всеки ден да убива хора и деца в Донецк и др.градове, а за руснаците не може? Ползват забранени мини за да убиват и осакатява хора! Европа да види това и накаже укро фашистите или и тя се фашизира и е на страната на убийците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво виждаме тук?

    11 Окт 2022 12:50ч.

    анти-МЕНСА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи