Лидерите на ДНР и ЛНР призоваха Путин да признае независимостта им

Лидерите на ДНР и ЛНР призоваха Путин да признае независимостта им

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник и ръководителят на ДНР Денис Пушилин Снимка: ТАСС

 

Ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин се обърна в понеделник към Русия с искане да признае републиката като независима, демократична, правна и социална държава. Лидерът на Луганската народна република (ЛНР) Леонид Пасечник също призова руския президент Владимир Путин да признае независимостта на републиката, съобщава ТАСС.

„От името на целия народ на Донецката народна република ви молим да признаете Донецката народна република като независима, демократична, правна, социална държава“, каза Денис Пушилин. Той отправи и молба да се разгледа възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество, предвиждащо сътрудничество в областта на отбраната. „Молим ви да разгледате възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество между Донецката народна република и Руската федерация, предвиждащо сътрудничество в областта на отбраната“, каза той.

Ръководителят на Луганската народна република (ЛНР) Леонид Пасечник също призова руския президент Владимир Путин да признае независимостта на републиката. „Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската народна република. Също така ви моля да обмислите възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество между ЛНР и Руската федерация, включително сътрудничество в областта на отбраната“, зяви той в понеделник по телевизия "Россия-24".

 

 

 

 

Коментари

  • “Независимост”?

    21 Фев 2022 16:21ч.

    Каква независимост? Замислени от Кремъл, утвърдени с руски сили, поддържани и финансирани от Русия, част от голямата имперска шахматна игра, в която са просто пешки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    21 Фев 2022 16:45ч.

    Това ще второ отцепване на украински земи ако чекистът ги"признае"....Ама нали той ги създаде ,като язви ....Признаването ще е отваряне на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    21 Фев 2022 16:49ч.

    Хората там са де факто репресирани от украинската държава вече 8одини - защо трябва насила да ги карат да живеят в държава, управлявана от режим с официално фашистка идеология и отнасящи се към свои граждани като към низша раса?! Тези проруски региони имат правото да обявят независимост и тя да бъде призната от РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До МараКанибала

    21 Фев 2022 17:52ч.

    Те така утре Кърджали, Разград и Шумен може да обявят автономия и да искат Турция да ги признае. Мислете малко с главите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Фев 2022 17:57ч.

    Може. И кой ще е причината за това, ако хората наистина искат? Крив ти е въпросът и тезата. Разбери, каква е разликата между умения и мъдрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий,

    21 Фев 2022 17:00ч.

    Тя войната почна, ако случайно още не си разбрал..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    21 Фев 2022 17:39ч.

    Пасечник, Пушилин, Путин... Все имена на лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Фев 2022 17:43ч.

    И днес нямаа. Военни действия. Ако ги признае и сключи договор за сътрудничество... Не може да им забраниш. И за икономически санкции няма място. Украйна губи завинаги донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи