Лидери от НАТО обещаха подкрепа за Украйна

Лидери от НАТО обещаха подкрепа за Украйна

Лидерите на седем страни от НАТО обещаха да подкрепят приемането на Швеция и Финландия в Алианса и да предоставят повече тежко въоръжение на Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Те заявиха подкрепата си след неформална среща в официалната резиденция на нидерландския премиер Марк Рюте в Хага, която беше съвместно организирана от Рюте и неговата колежка от Дания Мете Фредериксен. Другите лидери на срещата бяха президентът на Румъния и премиерите на Белгия, Полша, Португалия и Латвия.

"Моето послание по отношение на членството на Швеция и Финландия е, че силно го приветствам", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който също участва в срещата. "Това е историческо решение. То ще ги подсили, то ще подсили и нас", добави той. Но Столтенберг каза и че алиансът трябва да приеме насериозно опасенията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че няма да допусне приемането на двете страни в НАТО, докато те не променят политиките за подкрепа на кюрдските бойци, които Анкара смята за терористи. "Няма съюзник в НАТО, който да е пострадал повече от терористични атаки от Турция", заяви Столтенберг.

Междувременно полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува досегашната подкрепа за Украйна, която отново и отново призовава да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение. "Не сме направили достатъчно, за да защитим Украйна, да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната свобода и суверенитет. И ето защо ви призовавам, моля ви да направите много повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна", каза Моравецки. "Къде ще е доверието в нас, ако Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем обратно към всичко по старо му? Надявам се, че не можем", добави той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Тази компания е сбирщайн от клоуни и психопати

    15 Юни 2022 8:20ч.

    Има и комбинирани клоуни-психопати. Клоуните се правят че подкрепат укронацистите, но вече тихо ги проклинат. Психопатите обратно, искат всички да подкрепят укронацистите, не само те - а и клоуните ! Резултатът е дефиле на лицемерието. Владимич ги гледа с насмешливо презрение и продължава неотклонно настъплението. Борел искаше "всичко да се реши на бойното поле" - ну хорошо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    15 Юни 2022 8:38ч.

    От цялата клоунско-психопатска компания пак най-смешни са поляците. Хем им се иска, хем не им стиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Юни 2022 8:39ч.

    спрете се бе убиици спрете с това оръжие искаме мир защо съсипахте украина хората колко млади хора загинаха заради вашите и на сащ простотии няма нов световен ред без русия китаи и индия набиите си го в тъяите чугунени глави искаме мир а не смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Юни 2022 9:05ч.

    Моравецки сине абсолютен наци, откъдетоми да го погленеш липсва му само униформа на СС. Няма да се учудя, ако някъде скришом позира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи