Лидерът на ХДС: Германия ще избухне, ако не успеем да ограничим миграцията

Лидерът на ХДС: Германия ще избухне, ако не успеем да ограничим миграцията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на най-голямата германска опозиционна партия Фридрих Мерц призова за коренна промяна в имиграционната политика на правителството. Той смята, че трябва да бъдат затегнати правилата за предоставяне на убежище.

Мерц подкрепи искането на лидера на ХСС Маркус Зьодер за повторно въвеждане на граничен контрол по всички външни граници на Германия. В интервю за германския обществен телевизионен канал АРД той заяви, че "го боли душата", че трябва да поиска това днес като лидер на партията на Хелмут Кол. 

В крайна сметка отворените граници някога са били основното обещание за бъдещето на Европа. Но, каза Мерц, сега трябва да се направи всичко, за да се намали нелегалната миграция: 

"Ако не успеем да се справим с това, това общество ще избухне в лицето ни."

Мерц също така изключи всякакво сътрудничество с крайнодясната "Алтернатива за Германия". Той повтори неколкократно: „Не означава не. Не работим заедно с "Алтернатива за Германия", мнозинства могат да се формират и без тях.“

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • що бе?

    28 Авг 2023 17:38ч.

    Нали вие ги поканихте мигрантите? Сърбайте я сега тая попара, че има да лапате за десерт и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Мерц също така изключи всякакво сътрудничество с крайнодясната "Алтернатива за Германия"."

    28 Авг 2023 20:16ч.

    Пак да попитам какво ѝ е крайнодясното на Алтернатива за Германия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Авг 2023 17:45ч.

    кои беше 16 години в коалиция с меркел кои ги покани германия нищо не е видяла да пита българите 500 години турско робство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    28 Авг 2023 18:43ч.

    "мнозинства могат да се формират и без тях" -- пак сте си същите. нищо старо не сте забравили и нищо ново не сте научили. нали сърбате попарата именно на тия "мнозинства" от последните 2 десетилетия бре, умковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiG USA Fart

    28 Авг 2023 19:07ч.

    Тези мижитурки 20 години зорлем създаваха ужасния проблем с мигрантите, а сега искат пак те да го решават! Е, няма как да стане, защото самите управляващи вече са част от проблема...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    28 Авг 2023 19:30ч.

    Нали това е идеята- да избухне и икономиката и да отиде в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент

    28 Авг 2023 19:53ч.

    Има места в Германия където още живеят смърфовски живот и не знаят какво е мигрант. Ако там започне просмукване, предполагам ще има взрив. Но е възможно да клатят просто обществото, както при нас със паметника на съветската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, глътнаа толку ноу

    28 Авг 2023 19:54ч.

    нджинери дофтури и сякви ентилилейтуалци чи са зъдавиа. Ъм ся? Ша зъмязът на некъф угрооомин вомиториум

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    28 Авг 2023 21:01ч.

    Дълги години германците ядяха, пиеха и скитаха по света, като забравяха да раждат деца. Поради това още през 60-те години приеха 2.5 милиона турци. Днес с Германия е свършено. Емигрантите са в количество, заплашващо културата, езика и навиците за живот в Германия. Скоро те ще съединят със семействата си в Германия и това ще е края. Моя позната от 20г. гледа стари хора в Германия, владее перфектно езика и е обиколила страната.. и данните ми са от нея. По официални данни за 2017г. емигрантите в Германия да 19 милиона и 30 000. 2021г. са 21 250 000 човека по официални данни. Само за 2021 и 2022г. 30 000 бивши съветски граждани са се върнали в Русия. Те се изселиха там по времето на Горбачов. Има масов интерес за изселване в Русия и от "чисти" западноевропейци. Причините са ясно- терора от ЛБГТ и емигрантите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    28 Авг 2023 21:02ч.

    Ти да видиш!!! Мигрантите били виновни??? А нещо за санкциите, за колапса в икономиката, за липсата на евтина енергия, за разследването на взривяването на потоците, за бездарната ви външна политика, да не споменавам и безумната ви Ковид пандемична политика?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • михаил константинов

    28 Авг 2023 21:56ч.

    За външен министър имат някакво недоразумение от женски пол, дето иска да се върти на 360 градуса, за да си промени радикално посоката. Недоразумението не знам как си е взело изпита по математика, но има диплома. Същото недоразумение каза, че минните полета на руснаците в Украйна били с площта на Западна Германия. Недоразумението не знам как си е взело изпита по география, но има диплома. След като такива управляват Германия, спокойно можем да я отпишем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Мигрантите били виновни?"

    28 Авг 2023 22:05ч.

    По своему - да. Те са кофата лисната за да до прелее ваната. Много са, не се интегрират и на косъм, една част са и много нахални и агресивни, огромната част от криминалитета е от и чрез тях и т.н. и т.н. - списъка е дълъг. Контраста е огромен и на работливия Ханзи, помията на целокупната ситуация плацника вече очите му. ... Затуй и емиграцията на местните германци вече е вероятно доста над 100 000 годишно. Тя още преди 10-15 год. наближаваше 100к. Преди време минах от там и контраста с миналите десетилетия е много силен. Освобождаване от статуквото за сега е малко вероятно. Ако се започне "нещо", ще тръгне от бившото ГДР. Там не са били така жестоко преформатирани, ако въобще, както западните. И затова писаха по оня Т34- в Берлин: - "Елате пак да ни освободите!". Нормалните немци знаят много добре, че двете до сега световни войни бяха организирани от англо-саксите и Задкулисието. Вече Третата започна, на практика, пак заради тях и способността да се организират с успех и точност. И ако не бе импорта на ум, талант, знания и ред от другите страни на света и особено от Там, то сащисаният паразит никога нямаше да успее да стане хегемон - каквото и да значи това. Също да не забравяме над 450 000 немски патента секвестирани от немците, продължават и до сега. Те засягаха всички възможни клонове на техниката, науката и индустрията - т.е. това което изгражда модерният свят....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи