Лидерът на Хамас в отворено писмо до ООН: Израел извършва военни престъпления в Газа

Лидерът на Хамас в отворено писмо до ООН: Израел извършва военни престъпления в Газа

Лидерът на Хамас Исмаил Хания обвини Израел, че извършва военни престъпления в ивицата Газа, гъсто населена палестинска територия, която е подложена на непрестанни удари от страна на израелската армия, откакто Хамас започна кървава атака срещу Израел на 7 октомври, предаде Франс прес.

"Зверствата на Израел представляват военни престъпления и груби нарушения на международното право", написа Хания в отворено писмо, адресирано до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, се казва в изявление на уебсайта на палестинското ислямистко движение. Той също така осъди "обсадата", наложена от Израел на ивицата Газа, като призова ООН да "окаже натиск" върху Израел, за да позволи "влизането на хуманитарна помощ и медицински доставки".

След кървавото и безпрецедентно нападение на Хамас срещу израелска територия на 7 октомври Израел обяви "пълна обсада" на ивицата Газа, която е под сухопътна, въздушна и морска блокада от повече от 15 години.

Израел готви сухопътна операция в ивицата Газа и призова населението в северната ѝ част да се изтегли на юг. "Хамас" отхвърли тези призиви като опит за депортация, а германската външна министърка Аналена Бербок обвини ислямисткото движение, управляващо Газа, че използва цивилните като жив щит.

За една седмица война загиналите от израелска страна са най-малко 1300, а от палестинска - 2215. Ислямистите са взели и десетки израелци и чужденци за заложници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • джо гладника

    14 Окт 2023 19:36ч.

    не знам какво мисли "цивилизованият свят" за това, но думите на тогова щяха да имат друга тежест, ако неговите хора не направиха това, което направиха. съзнателното избиване на беззащитни и невинни лишава от морална сила казаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Окт 2023 19:55ч.

    Другаря Антониу Гутериш на 6 август тази година говорейки за ядреното нападение над Хирошима не спомена кой е хвърлили бомбата -------------------------тук ще е същото. Никой от тях не смее да обвини Израел .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Окт 2023 19:53ч.

    На тоя фон шейх Насрала се среща с външният министър на Иран и аявява че всички варианти са отворени. Иранците искат спешна среща на Организацивъа за Идлямско Единство(каквото няма), аятолайа очаквано отхвътля ореговоти с Израел, но изглежда миролюбие на фона на Муктада Садр( баша му създаде Амал в Лиеан седемдесетте).....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Окт 2023 19:59ч.

    Шиитите твурдо подкрепвт Хамас, плюс Турция и Катар, ограничсвайки изборът на КСА, Египет и Йордания за маневри ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западната рецептивна декорация

    14 Окт 2023 20:01ч.

    - Тате, какво ще стане ако всички лоши бъдат избити, ще останат само добрите ли? - Не, сине, ще останат само едни убийци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Окт 2023 20:38ч.

    Войната в Усрайна се е изчерпала от една година насам, просто не могат повече да я имитират, затова им трябваше нов конфликт и ти слуга им го сервира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    14 Окт 2023 21:03ч.

    Същите тези, които преди седмица избиваха и отвличаха невинни хора сега плачат и се представят за невинни жертви. Каква наглост !!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Окт 2023 22:58ч.

    Същите тези, които довчера плачеха за избитите и отвличени невинни хора сега призовават за избиването на невинни хора. Каква наглост !!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    14 Окт 2023 21:11ч.

    Тая чалма какво очакваше ? Те ще убиват и отвличат цивилни хора а Израел само ще протестира пред ООН и толкова... Яков Кедми каза преди 3 дни- "" след терористичната атака цивилното население на газа вече не е наш проблем. Времето за разговори приключи""

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Окт 2023 23:19ч.

    "Израелците какво очакваха? Те ще убиват цивилни хора, а палестинците само ще протестира пред ООН и толкова..." Според твоята собствена логика, безразборните убийства на невинни цивилни от Хамас са оправдани, тъй като по официални данни на ООН в периода 2008-2020 г. са загинали 5600 палестинци и 251 израелци, или на всеки един убит израелец се падат по 22 убити палестинци. Ранените за същия период са 115 000 срещу 5600 души. Сам си отговори кой търпи повече издевателства, като отчетеш факта, че около 70% от жертвите са цивилни, а палестинците пък живеят в кошара (гетоизиран лагер с ограда), за разлика от израелците, които са на свобода. След това сам си отговори колко точно си нормален, щом виждаш и осъждаш зверствата към невинни цивилни от едната страна, но не виждаш и не осъждаш зверствата към невинни цивилни от другата страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В интернет се появи видеозапис от разпита на боец ​​от Хамас

    14 Окт 2023 23:30ч.

    Той разказва за убийствата на старци, мъже, жени и деца. Той отбеляза също, че е бил свидетел как са отрязвани главите на мъртвите, въпреки че това е забранено в исляма. >>> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/81273

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Важното" е, че Кадиров (най-желания и награждаван "син" от Путлер) подкрепя ХАМАС и е готов да изпрати своите тик-токъри да помагат като "миротворци"

    14 Окт 2023 23:34ч.

    https://t.me/Pravda_Gerashchenko/80961

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е зле да се проучват нещата

    15 Окт 2023 9:52ч.

    Стефан д-р Чолаков 14 Окт 2023 21:03ч. дали знае кой взриви църквата "Света Неделя" през 1925 година и изби 200 души вътре, а кой ръководеше бомбардировките на Сърбия преди 25 години, а Чолаков? Да трепеш невинен народ, готино, а Чолаков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи