„ЛЕВИЦАТА!“ иска оставката на Денков заради касетъчните бомби

„ЛЕВИЦАТА!“ иска оставката на Денков заради касетъчните бомби

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„ЛЕВИЦАТА!“ иска за оставката на Денков заради касетъчните бомби и пита - има ли Тагарев правителствена санкция за подписване на договор за съвместно изграждане с Румъния на Регионално командване на компонента за специални операции
Срамната коалиция „Украйна“ поставя България в тежка ситуация по отношение на войната с
третия пакет военни помощи за Украйна. Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ ставаме все по обвързани с една неадекватна политика. Това заяви пред медиите председателят на Коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев и отново подчерта, че единствената адекватна политика е мирният процес, който трябва да започне с преустановяване на всякакви военни действия и преговори за установяване на траен мир, и гаранции за сигурността в Европа.

 

Румен Петков отбеляза, че ако министър Тагарев във Вилнюс е подписал писмо с румънския си колега за намерения за съвместно изграждане на Регионално командване на компонента за специални операции, без правителствен акт, то това е изключително тежко престъпление от страна на министъра на отбраната.  
„Потресени сме от факта, че в Народното събрание никой не се притеснява, че министърът на отбраната подписано писмо за намерение. Той утре може да подпише писмо за намерение да изпратим войска на всяка точка на света. Ей така, без да има позиция на българските държавни институции. Народното събрание не знае, президентската институция не знае, министърът на отбраната на своя глава взима решение“.

 

Петков коментира липсата на адекватност на българското представяне във Вилнюс - защото нашето Народно събрание взе решение за влизането на Украйна в НАТО, нашето Народно събрание взе решение за категорична и сериозна подкрепа, а срещата във Вилнюс изведе съвсем различна позиция.

Румен Петков отбеляза също, че изявите на премиера Денков пред „Скай нюз“, където обяви, че „ние сме в пълноценна война и Украйна може да използва касетъчни бомби“, предполага въпроса за неговата оставка.

 

В коментар за политическите решения на българското Народно събрание Валери Жаблянов подчерта, че за пореден път управляващото мнозинство елиминира парламентарната опозиция от ръководствата на комисиите.

„Това е подход, който беше установен наскоро от предишното мнозинство на ПП и който е в разрез с духа на парламентаризма, трудно и дълго време налаган в българския парламент, който отчита мястото и ролята на опозицията във формирането на националната политика, независимо, че е опозиция и участието на опозиционните партии в управлението на парламентарните комисии. Това затвърди впечатлението, затвърди нашето разбиране, че с еднолични диктаторски методи се налага една коалиция, която не е формално скрепена с коалиционен документ, но в същото време коалиция, която се разположи доста ясно по вертикала на властта и управлението в България. Коалиция, която е скрепена с печата на външнополитическите фактори, които са активни по нашата вътрешна политика и колекции, която има за основна задача да продължи властта на определени групи, препозиционирайки ги по отношение на тяхната външнополитическа подкрепа в условията на войната в Украйна. В тази връзка трябва да бъде разглеждано и посещението на президента Зеленски в София, което демонстрира ясно дефицити в диалога между българските държавни институции.

Това, на което станахме свидетели по време на посещението на президента Зеленски - активността на определени политически сили, опитът да бъде заклеймен български президент, включително от националните медии, е недопустимо и минава всички граници на вътрешнополитическия дебат“. 

 

Мая Манолова заяви подкрепата на „ЛЕВИЦАТА!“ за протеста на съсловните организации пред Народното събрание, които излязоха заради мизерния ръст на заплатите в публичния сектор и прогнозира огромни социални протести наесен.
„Бюджетът на Асен Василев успя да изкара на улицата големи групи от работещите хора на България. Защото наистина е цинично да живееш с 14 лева на ден - колкото получава работещ на минимална работна заплата, повече от цинично е купонът за храна на хората в Бързата помощ на медицинските сестри, на фелдшерите на лекарите да е от 2 лева. Всъщност, парите в държавната хазна са собственост на тези хора, които протестират, и на всички останали български граждани. И отношението към Бюджета, преди да е приет, е показател за това какво ще се случи през есента. Всички тези хора и още хиляди други ще излязат на улиците, защото заветната цел на Асен Василев и на срамната коалиция, която ни управлява от 3-процентен дефицит, ще удари тежко джоба на българските граждани“. 

 

 

 

Коментари

 • тотално сбъркано човече

  14 Юли 2023 22:10ч.

  Сапунджията соросДенков все повече показва, че има нещо тотално сбъркано в мисленето и действията му. Този джендър си е объркал мястото и до като е още време да се върне при сапуните си и химията, щото българите не сме опитни зайци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи