"Лев Инс" с декларация срещу Цветанов: Нагло е да правите партия, след като рекетирахте бизнеса

"Лев Инс" с декларация срещу Цветанов: Нагло е да правите партия, след като рекетирахте бизнеса
"С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България." Това се казва в декларация на застрахователната компания "Лев Инс". Днес 27.09.2020г. по време на учредяването на „Републиканци за България“, повече от 200 служители на ЗК „Лев Инс“ АД връчиха протестна декларация на Цветан Цветанов, в която изразяват възмущението си от новия му опит за завръщане в политиката. Събралите се от цялата страна застрахователи успяха лично да зададат въпроса, кога ще получат обяснение за нанесения им психически и физически тормоз и уронване на доброто им име, по негова заповед. Публикуваме пълния текст на декларацията.

 

Протестна декларация

 

Г-н Цветанов,

 

С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България.

 

В учредителната декларация казвате, че „България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции -  „авторитетно” преследвахте, „отговорно” раздавахте присъди от медиите и със „загриженост” унищожавахте малкия и среден  бизнес в страната.

 

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби.

 

Твърдите, че „обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

 

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна  компания в България.

 

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството,  впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК „Лев Инс”  и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

 

Г-н Цветанов,

 

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

 

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

 

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург?

 

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?

 

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние?

 

Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с  които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви.

 

Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии „унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път?

 

Уважаеми учредители на „Републиканци за България“,

 

Не се водете по „моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена.

 

Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава.

 

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на „Републиканци за България“, българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни  качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции.

 

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП „Републиканци за България“ може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси.

 

Павел Димитров, Изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс” АД  

 

 

 

 

 

 

                 

Коментари

 • Гражданин

  27 Sep 2020 13:45ч.

  Браво

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още едно браво

  27 Sep 2020 13:48ч.

  Но как ще го регистрират за избори? Разполагат с много пари, дарения, може би трябва да се намеси някой разследващ международен не български журналист, за да не го убият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по-голям анализатор

  27 Sep 2020 13:48ч.

  браво. да си знае мястото и възможностите таз б.бичка цецо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  27 Sep 2020 14:31ч.

  ЦЦ върви по пътя на Местан и ще се провали по същия начин , ако не приложи опита си за изборни фалшификации , запазена марка на ГРОБ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вяра и оПщество

  27 Sep 2020 14:31ч.

  Горан Благоев чете ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  27 Sep 2020 14:34ч.

  Браво на Лев инс за позицията, но трябва да бъдат безкрайно честни, когато говорят за рекет на бизнеса. В никакъв случай не оправдавам Цецо Тъпака, защото той е една мижитурка и кариерист от класа, но истината е, че той беше създаден и после сполучливо стана дясното м@до, дясната ръка, дупето на гащите на мутрата Бойко Борисов. Той беше машата на мутрата, играеше съзнателно ролята на "лошото ченге" в неразделната двойка с него, изпълняваше всички мокри поръчки на мутрата и тези, които той обслужва и се гордееше с тази си роля. Никой не трябва да си затваря очите пред факта, че Цецо беше взет от Бойко Борисов за носач на шлифера му още докато мръсника беше Главен секретар на МВР и така под неговия шлифер се изживяваше на един от незаобиколимите фактори в държавата. Единия понеже е прост взе същия идиот като него за слуга, а втория заради собствената си ограниченост и простотия изпълняваше всяка гадост която му се нареждаше. НИКОЙ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ, ЧЕ В ОПГ ГЕРБ НЯКОЙ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ САМОСТОЯТЕЛНИ РЕШЕНИЯ И КРАЖБИ БЕЗ ДА ИМА СЪГЛАСИЕТО НА БОСА СИ, ДОРИ И ТОЗИ НЯКОЙ ДА СЕ КАЗВА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. Никой не трябва да се съмнява, че Цецо се опитва да прави партия, за да бъде патерица на мутрата в бъдещ парламент, независимо какво си говорят един за друг. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА СИ ПРОМЕНИ МУТРЕНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ И МАНТАЛИТЕТ И В ИМЕТО НА ВЛАСТТА ОТНОВО ЩЕ СА ДУПЕТО И ГАЩИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СА ИЗЦАПАНИ В КАФЯВО И СМЪРДЯТ НЕПОНОСИМО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  27 Sep 2020 15:10ч.

  Павеле,защо тази декларация,не я написахте,когато асансьорчиков,беше втория човек в герб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  27 Sep 2020 16:27ч.

  всичко е сценарии върви се към коалиция с герб и последващо управление и ограбване на българия всичките приказки до сега са за пред деби=лите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ехо

  27 Sep 2020 17:47ч.

  Поздравления за "Лев Инс"! Цветанов няма да постигне нищо! Прочетен вестник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Sep 2020 17:50ч.

  "Камбитов кючек" щеше да приляга повече като име на партията, където изгубили изборите политици (поради това, че са дерибействали по места), се веселят с пари на челото, под съпровода на "няма такъв шоумен". Но като знаем политическите пристрастия на Цветанов, дерибействането ще е транатлантическо. Разбира се провалените политици винаги разчитат на младите, никое друго поколение няма да купи от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  27 Sep 2020 18:29ч.

  Поздравления. Абсурдно е всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чоко

  27 Sep 2020 21:24ч.

  Тия от,, лев инс"нямаха ли нещо общо с трактора ли ,багера ли .,Абе май и те като Божков много честни .Като гледам на път сме от девет милиона мишлета/по песента/да станем девет милиона честни и морални,все едно е нямало СИК,ВИС,ТИМ и вся асталная сволач.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо чак сега...

  27 Sep 2020 22:27ч.

  Нещо позакъснели са май от Лев Инс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ристо мотористо

  27 Sep 2020 22:36ч.

  Алексей Петров , да не се прави на ударен . Постановка на тиквата , цвъки го играеше лошото ченге , а тиквата винаги в бяло .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коко

  27 Sep 2020 22:49ч.

  Всичко това е вярно но,не удряте правилният човек този който стои зад всичките глупости на ЦЦ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MrBean

  27 Sep 2020 23:28ч.

  Всички слуги на АлексейПетров-ДПС-ДС! Брей че 'смели' хора!? А ЦЦ може да си прави партия,партии или партита,негова си работа.Но организирани 200 служители...ще хвърчат лицензии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  28 Sep 2020 10:51ч.

  Тази фирма не е ли на стария враг на Цурко, известен като Трактора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе да

  29 Sep 2020 2:50ч.

  А докторите кога ще се изкажат? Искрено се надявам в тази нова партия да няма нито един доктор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Woland

  29 Sep 2020 2:57ч.

  Доктор Алберт Швайцер е пример за хуманист 100 %. Такива трудно се намират в съвремието. Проблемът е, че парите/властта/ са дадени на прости хора. Простия човек може да развали , но не да създаде нещо положително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо

  01 Окт 2020 11:15ч.

  Да прогоним гадния и неграмотен Цвъки Цвърцъляка не само от политиката, но и от страната, като преди това му разнищим харчовете до членския му внос в Комсомола!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от историята

  03 Окт 2020 16:44ч.

  Трябва да се забрани със закон ЗА всички Подлеци,Подлоги,Предатели и Престъпници да участвуват в управлението на Държавата.Другото е КОЧИНА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи