Лена Бориславова: Протягаме ръка към ГЕРБ и предлагаме нов меморандум

Лена Бориславова: Протягаме ръка към ГЕРБ и предлагаме нов меморандум

Отиването на нови предсрочни парламентарни избори заедно с европейските през лятото е неподходящо. След изборите проблемите отново ще седят на масата - регулаторите и съдебната система няма да изчезнат от само себе си. Протягаме ръка към ГЕРБ и ако на колегите не им харесва, сме склонни да има друг документ, да има преговорни групи и да седнем и да говорим, защото ротацията наближава.  Toва заяви пред БТВ Лена Бориславова, член на изпълнителния съвет на ПП-ДБ, за отхвърления от страна на ГЕРБ-СДС и ДПС меморандум за ротацията.

Припомняме, че и вчера в извънредно изявление вицепремиерът и външен министър Мария Габриел обяви отказа си да подпише меморандума, който предлагат от парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията в кабинета през март. 

Тя обясни, че ПП-ДБ не са поставяли ултиматум на ГЕРБ-СДС, а са ги поканили на разговор с конкретна преговорна рамка.

Първият проблем е какво правим с регулаторите - онези органи, които определят цената на тока, парното, водата, как се управляват обществените поръчки. Регулаторите са голяма задача, от която не можем да избягаме, а да намерим формула, по която да се реши проблемът, посочи Бориславова.

Вторият проблем е по отношение на зависимостите в съдебната система и цялото общество е потресено в последните месеци. Не можем да продължим съвместното управление, ако не можем да решим тези два проблема, изтъкна Лена Бориславова. 

Тя иска да види каква е визията на ГЕРБ за регулаторите и искат ли да влязат политически лица в тях.

Бориславова посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система.

„Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова. 

„Виждаме как работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този процес – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни уговорки в едни кабинети. Този процес не може да продължава по този начин“, допълни още тя. 

Бориславова е категорична, че от „Продължаваме промяната“ не поставят ултиматум, а канят на преговори за механизъм, за който настояват месеци наред. 

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: "Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие."

Бориславова допълни, че регулаторите трябва да бъдат категорично независими.

В интервюто по бТВ Бориславова се появи с колие за 4800 лева.

 

 

 

Коментари

 • Тая мустаката проститутка какъв пост заема?

  22 Фев 2024 9:24ч.

  Майка на канартикина в ПП?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Управлява ППтата от името на сереу

  22 Фев 2024 11:58ч.

  Властната мома крепи парапетко с мания за власт - Тя управляваше България като н-к кабинет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХОРА ОТ "ГЛАСОВЕ" СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА ЦЕНА НА КОЛИЕ И ПР. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ СА "ПРЕДАТЕЛИ", НЕ ЧЕ ОБИЧАТ ЛУКСА

  22 Фев 2024 12:03ч.

  А НА "ПП-дб" КЪШ! КЪШ! МЕКОТЕЛИ СЕРВИЛНИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  22 Фев 2024 9:32ч.

  Тая работа съвсем заприлича на украинското контранастъпление;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  22 Фев 2024 15:43ч.

  ГЕРБ не вярват на меморандуми, а на тлъсти хонорари !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  22 Фев 2024 9:32ч.

  Ако не е ленчето с кремчето, че е ленчето с парапетчето... някаква слабост към ленчетата ли долавям? ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещата са прости и ясни, като парапет.

  22 Фев 2024 12:22ч.

  След като Ленчето е против избори 2 в 1, следователно те са единственото решение на създалата се ситуация или както казват арабите - ако не искаш да сбъркаш прави обратното на онова, което те съветва жена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  22 Фев 2024 9:35ч.

  Коя е тази жена, в качеството й на каква непрекъснато я канят публично да изразява някакво свое мнение по важни въпроси, защо такива хора се вихрят из държавата ни, като я съсипват!? Кой им позволява да се подиграват със съсипан от лъжи и мизерия народ в продължение на 35 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  22 Фев 2024 9:39ч.

  В качеството си на родилка. Държавата отдавна е взела дала, даже в момента си имаме външен министър в качеството си на снаха...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mдам, и аз щях това да питам

  22 Фев 2024 9:45ч.

  В качеството на млада майка и домакиня има много други жени, които могат да поканят по телевизора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В качеството на обучена от чужди интереси

  22 Фев 2024 10:10ч.

  Да лъже, мами и манипулира - перфектно обучена и тя го прави с удоволствие от мания за власт и във вреда на обществото. Опасна манипулаторка, с която много е работено - завършен агент на чужди тъмни сили, пред очите ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  22 Фев 2024 10:25ч.

  Уважаема Мери, позволете да отговоря на въпроса ви относно в какво качество г-жа Лена често е канена да говори на сцената. Причинната за това е, че тя е специализирала роля, сходна с тази на Deus ex machina от древногръцкия театър. Когато стане напечено, невидим режисьор чрез невидим кран спуска на сцената божеството, което трябва да сложи край на възникналата катавасия и въдвори ред и благоприличие. Лена е специализирала точно тази роля, позната днес с термина Deus ex vagina. Нейното ампла е да се спуска на сцената не с кран, а по стълбищен парапет - изключителна режисьорска хрумка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 22 Фев 2024 9:35ч. Коя е тази жена, в качеството й на каква непрекъснато я канят публично да изразява някакво свое мнение по важни въпроси...

  22 Фев 2024 12:26ч.

  Е, как така каква е. Политическа експертка екстрасенска с експертиза на ниво женичка от бг-мама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъгахме, мамихме, крадяхме. Имахме цели курсове за обучение. Това ни напомняше за славата на "американския експеримент"

  22 Фев 2024 9:36ч.

  („американския експеримент“ е идеята, че САЩ са основани върху набор от ПРИНЦИПИ за управление, а не върху обща култура или религия. Америка не е нейният народ, Америка е Конституцията и Декларацията за независимостта. бел.ред.) ... Джефри Сакс в съседната статия. А това тук е Меморандума и малката манипулаторка с "принципи за управление" според частно-партийната предателска изгода. Презрение за продалите душите си за пари българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Задкулисието на първия ред (по Кирил)

  22 Фев 2024 9:39ч.

  Ето тук - https://glasove.com/komentari/dzhefri-saks-kak-tsru-destabilizira-sveta

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с 200

  22 Фев 2024 9:38ч.

  Тия тъпаци така удобно се нагласиха на Буцката и Шиши с жалкия си опит за еманципация, че ако съм на дебелаците, ще ги клатя до края на света, докато свят им се завие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тая специално много хора я клатят

  22 Фев 2024 9:40ч.

  На ротационен принцип

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  22 Фев 2024 9:39ч.

  Другари, оправете си заглавието. Не е Лина, а Лена. И второ вие завиждате на младия татко ( който и да е той), че изкарва кинти. Знаете ли по колко парапети се е пускал, колко обувки е завързал и колко поклона е направил за да "избие" така лелеяното бижу? Не уважавате калта в която се валя, а завиждате ? Може ли така.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  22 Фев 2024 9:39ч.

  От тази дама какво видяхме? Един безмозъчен, многодетен баща как и бръкна под полата и забременя - толкоз! ? ... ако и бях баща, бих се скрил от срам ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баща й се е развел

  22 Фев 2024 10:05ч.

  и с младата си жена отишъл из Италия (според жълта медия) Има провидение колкото и да го отричат... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-неприятното явление

  22 Фев 2024 9:56ч.

  ".Отиването на нови предсрочни парламентарни избори заедно с европейските през лятото е неподходящо" казва Лена - представителят на коалицията на мошениците и перачи, коалицията на флекса и тортите с човешки крайници. Не, трябва да се отиде на избори и да бъдете изметени - вие мошениците и перачи от ПП и неофашистите от ДБ сте най-неприятното явление през последните години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аналена Бориславова от с. Парапетово

  22 Фев 2024 10:05ч.

  Протягам ръка, крак, баджак и мустак. Кирчо, кажи им да ни върнат флашката и да ми опраят гугала, бе. И купи шампанско. Чакам те и съм много напарапетена. Цунки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грозната манипулаторка

  22 Фев 2024 10:18ч.

  Те имат принципи... 1.Премиера не може да е и външен министър. 2.Регулаторите 50/50 - нашите кандидати са независими обществено приети са нашите кандидати. 3. Избори 2 в 1 е неприемливо за нас. 4. Оооооо, а пък Марто Нотариуса (интимно някак изречено) и Пепи Еврото корупцията в съдебната система - промени в Конституцията, която пак ремонтираме за да нагодим за обществото .... Грозна маниулаторка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  22 Фев 2024 10:28ч.

  Тази е новата мадам Помпадур.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  22 Фев 2024 10:28ч.

  Тази докога ще я търпим? В качеството си на каква раздава съвети и предложения?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тая не е ли чувала за генетична карма

  22 Фев 2024 12:42ч.

  Не знае ли, че децата плащат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Син жълто-паветник

  22 Фев 2024 10:33ч.

  Никакви предсрочни избори! Не можем да изпуснем кокала. Сакън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 10:33ч.

  Тая протегната ръка изми ли си я?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината

  22 Фев 2024 10:36ч.

  ПараПЕТКА в какво качество се изказва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  22 Фев 2024 10:52ч.

  Любезни доц. Карачибук, Никаква манипулаторка, нито пък изпълнителка на ролята на Deus ex vagina е тази проста и нахална персона, която безскруполно кара през просото, щото мисли, че всички са като нея. Какво ни дойде до главите, как ще се отървем не знам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • избори веднага!

  22 Фев 2024 10:55ч.

  Не съм сигурен, че реално питате за позицията на ЛБ. Може и просто да заявявате назидателно отрицателно отношение, но все пак нека да уточним, че госпожата е член на изпълнителното бюро на ПП. Доколкото знам, нямат официален говорител. Пи Ар-ът им не трябва да бъде споменаван поради хигиенични съображения. С други думи, има налични основания тя да говори и да заявява становища, които се отасят до партията. Може и да е натоварена изрично да "обяснява", доколкото кирил е отявлен дебил и само ще влоши нещата. Проблемът е по-скоро друг. Тази сутрин изслушах внимателно ЛБ и говорилата веднага след нея Деница Цачева. Не мога, не искам, няма!!! Не съм в състояние да опитам да пресъздам съдържанието. Става дума за две жени, които не са глупави, но съпреживяването им остави в мен едно отвратително чувство за оцапване с най-долна мръсотия. Лъха гнусотия, лъжа, безчестие, двуличие, от всичко - какво правят, как го правят, как го обясняват! Такова извиване, усукване, такава безпринципност, пълно игнориране на собствената гадост и сочене на отсрещния, обвинявайки го в собствените грехове!!! И двете! Не се полъгвайте, това е пореден маньовър, с който гепповете правят опит да се перат. Индиректно! Нещо друго! ПП пращат някакво идиотско предложение на партньорите си в управлението. Толкова могат идиотите, сътворили са една дивотия, напълно негодна да попада в обществен оборот. Обаче, какво прави жирафкова?? Първо прочита първите три изречения на БХ и разбира неговото отрицателно отношение. Поне така твърди. Веднага след това в рамките на часове организира среща с американския и европейските посланици. Без да вилизаме в подробности, но само си представете как се е случило!! Организацията на такова нещо е трудна, направо невъзможна! Как на цялата случка е дадено някакво съдбовно значение, какви вопли са били, че да успеят да ги съберат и да започнат с ТОПЕНЕТО, ОБВИНЕНИЯТА, ФАЛШИВАТА ПАТЕТИКА И СОБСТВЕНА ВИСОКА ПРИНЦИПНОСТ (знаем ви и вас какъв боклук сте). Това е едно свръхГНУСНО деяние! Вече няма място за нищо друго - избори веднага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда

  22 Фев 2024 11:17ч.

  Ако има нови избори, вие няма да сте в парламента. Затова се натискате и подмазвате, за власт и пари. Нищо друго не остана от глупавите ви приказки. Вие сте като тези срещу които се борехте. В същност направихте преврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • избори веднага!

  22 Фев 2024 11:18ч.

  Да довършим изречението. Не сме наивни, познаваме си хората и ситуацията. Какво ще донесат едни избори сега?! Като сложим на масата, че същите изроди ще гласуват под строй и с празните си глави по същия изродски начин, като прибавим корупцията, лъжата и користта, разполагаемия ресурс, любезните ни западни партньори и техните всевъзможни арт инсталации в изстрадалата ни страна, да не забравяме и ала-балата, какво можем да очакваме?! При всичкщо това, президентът вече дори не може да си избере един смислен, необременен и балансиран човек, който да преведе страната до есента, какво можем да очакваме?! Ето, събрахме се, докарахме се красиво! Пълен блокаж и пълен разпад!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 11:23ч.

  Суетнята и бъркотията по избори и след това ще отнеме чисто технологично време , което инак оползотворяват да правят простотии. По-добре парламент и правителство да не работят, отколкото да работят като до сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Фев 2024 11:27ч.

  Искаше се "стабилност" , редовно правителство за да не управлява без контрол Радев(Радев, не "Президента"-проблемът е с персоната, инак един Плевнелиев щеше да им е дюшеш). Е ви девет месеца" стабилност". Искате ли я цял мандат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  22 Фев 2024 11:29ч.

  ленче, ленче, как мисе иска да те видя в сливенския затвор ... Толкова нагли и продажни боклуци, никога не са управлявали България! Само тиквата им съперничи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  22 Фев 2024 15:12ч.

  Никак не им се ходи на избори на тези. През какви ли не п(а)р(а)петии са готови да минат, само и само да останат във властта, както и да придобият още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи