Лена Бориславова: Когато вторият мандат дойде при нас, със сигурност ще представим състав на кабинет

Лена Бориславова: Когато вторият мандат дойде при нас, със сигурност ще представим състав на кабинет

Парламентът започна работа с прекратяване пълномощията на Лена Бориславова от "Продължаваме промяната-Демократична България" като народен представител. "За" гласуваха 181 народни представители и 40 бяха "против". Междувременно Бориславова коментира: "Когато вторият мандат дойде при нас, със сигурност ще представим състав на кабинет".

"Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този път няма желание да даде време на Народното събрание (НС) да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат дойде при нас, със сигурност ще представим състав на кабинет", заяви пред журналисти Лена Бориславова. Тя сама се отказва от депутатското място, като и сега изтъкна пред медиите, че ще се включи в подготовката за местните избори.

От ПП до този момент не сме се явявали на местни избори, задачите са големи, проблемите са още по-големи, коментира Бориславова. За нас е изключително важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, за да можем да предложим конкретни решения още в първите дни след предизборната кампанията, добави тя.

Успоредно с подготовката за местните избори, нашият екип ще продължи да работи за сформиране на правителство, за приемане на законодателната програма, отбеляза Бориславова. И сме много щастливи от факта, че, поне засега изглежда, това НС ще успее да започне да работи по смислен начин и желая успех на всички колеги, каза тя.

Лена Борислава посочи, че ще остане в преговорните екипи за законодателната програма, но няма да е част от екипа, който ще отиде на консултации при президента, насрочени за днес от 17:00 ч. с ПГ на ПП-ДБ.

Това, което заявихме много ясно по време на преговорите, беше, че за ПП няма значение и няма условие да бъдем в управляващо или неуправляващо мнозинство, за да се борим за законодателните промени и решения, в които вярваме, коментира също бившият вече депутат.  

Бориславова припомни решението на ПП, че няма да подкрепи правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Момето пак се готви да е първа свирка. Ай сиктир!

    20 Апр 2023 11:08ч.

    А, изкарала ли е "школата" за млад, глобален лидер на Шваб? Или само е степендиантка на Сорос. Ааа, забравих - тя е необикновен, гениален юрист...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе яяяя

    20 Апр 2023 15:16ч.

    си гледай положението да не пометнеш, ние ще се оправим и без тебе! Незаменимата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sikorsky UH-60M Blackhawk - 5 бройки вертолети над Автомагистрала Струма!

    20 Апр 2023 11:50ч.

    Sikorsky UH-60M Blackhawk - 5 бройки на United States - US Army току що кацат на летище София от Тесалоники. Пет красавци вертолети Блекхоук над автомагистрала Струма. На United States - US Army какво правят над България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Носят свобода и демокрация.

    20 Апр 2023 11:52ч.

    Това правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На някои,

    20 Апр 2023 12:04ч.

    скоро ще им приседне.. И от свобода, и от демокрация..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Апр 2023 13:13ч.

    И в Бургас от време на време ни уважават. Но върховен кеф бе Ф-35 когато облитаха миналото лято Бургас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Апр 2023 14:42ч.

    Преди 40тина минути пък 2 Чинука летяха над София към летището... @forsvaret, Ф-35 дали не ползва reverse engineered двигателна технология от Як-141?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    20 Апр 2023 11:52ч.

    Може и да не дойде до вас втори мандат. И да дойде, на халос би било. Защото конкретни лица като Вас са пагубни за общо дело. И то не става. Нищо не схващате. Ами, моме, позамазаха те с резилите ти, кротни се, дори да не се засрамваш. Ясно е, че сте безсрамници, но и сте некомпетентници, накъде? Доказахте го. Сега пак манипулирате с отличен ПР-за втория мандат, за внушение, че сте надеждни и така да предизвикате ваш кабинет. Друг път, марионетни некомпетентни и безсрамни войнолюбци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ни срам, ни очи - не 50 нюанса на морала, ами никакъв морал нямат!

    20 Апр 2023 12:11ч.

    В личен и обществен аспект. То бива дебелоочие и безсрамие бива, ама толкова не бива. Оперирани са от срам и лично достойнство не уважават себе си, не ли пък околните. И както виждаме всички нормално мислещи българи - те с радост ще участват в поставянето под пълен КОНТРОЛ на гражданските и човешки свободи на своите сънародници. Преведено по-ясно "законодателната им програма" = ограничаване на свободите и правата = поробване = ПОКОРСТВО на българското население. В Чехия вече е приет закон за 3 години затвор ако подкрепяте Русия, по всякакъв начин през социални мрежи, протести, митинги. Срам за 21-ви век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=TOdl3kQSDyw

    20 Апр 2023 12:27ч.

    Кой бе, кой ги легитимира тия дебилизирани перекендета, дето раздават мандати, както си подхвърлят кутиите с цигари? Казах ли ви аз, че дори и да не гласуваш за такива, отидеш ли на избори, де факто с гласа си избираш разни подобни курвички и доносници, които са свикнали да се продават за центи, да ни съсипват държавата? Срама нямат не само те, но и всички ония, които продължават с гласа си да им създават легитимност на тия недорасли палячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Апр 2023 13:12ч.

    Лена Парапетна на ротация на цялата парламентарна група ли я пускат, или само на Киро и Миро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Апр 2023 14:07ч.

    Във FB тръгна инфо, че Лена е бременна. Явно ще спретнат едно латино сериалче за публиката :) „Хляб и зрелища“ - според древните римляни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Апр 2023 14:27ч.

    Горко ни, ако тези на фотото продължават да ни "ръководят". Малко ми е неудобно да го кажа (съвсем малко), но на техните години, не че сме на много повече, бяхме и доста по-умни и образовани, също и отговорни по важните неща, пък и доста по-хубави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    20 Апр 2023 15:29ч.

    Ленче, тая пица що е само пица?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена евроатлантическата всеотдаденост

    20 Апр 2023 15:38ч.

    Гьонсурат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно е да се простяш много неща.

    20 Апр 2023 15:38ч.

    Дебелоочие (гьонсуратлък, тапигьозлък)? Едва ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    20 Апр 2023 16:06ч.

    докато имъ само селелене въ bg таъ пеперудкътъ ште пърхъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    20 Апр 2023 16:16ч.

    От сърце се зарадвах на прекрсната новин, че ще става майка. Щото, нема начин да не е по-добра майка, отколкото беше пазиБоже държавик. Щото ако ме опрвергае, не бих завидял на бъдещото дете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи