Лена Бориславова издала Асен Василев за фашисткия закон

Лена Бориславова издала Асен Василев за фашисткия закон

Кирил Петков не успява да балансира между най-близките си след полета до Рим, при който Лена Бориславова бе свалена от самолета, а на нейно място пътува съпругата на премиера.

Началникът на кабинета на премиера и говорител на Министерския съвет Лена Бориславова е издала на народни представители и отделни репортери вицепремиера Асен Василев за фашисткия закон, който водещи юристи по конституционно право, съдии с дългогодишен стаж и икономически експерти окачествиха като грубо погазване на Конституцията, плацдарм за саморазправа с политически и бизнес опоненти. Това признаха пред “Труд” депутати от “Продължаваме промяната”, които провели собствено разследване в парламента как документът се оказал в медиите.

Народните представители допуснаха, че Бориславова се почувствала обидена заради визитата при папата в навечерието на 24 май, когато Кирил Петков бе придружен от съпругата си Линда, която пък лично била качена на правителствения самолет в последния момент от самия Асен Василев. Буквално преди излитането и точно заради по-близките отношения между Петков и Бориславова, началничката на кабинета била принудена да напусне правителствения самолет заради присъствието на съпругата на Петков на борда, съобщи тогава "Филтър", позовавайки се на източници от НСО и членове на делегацията за Рим. А информацията не беше опровергана.

Законопроектът, наречен “Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата”, скандализира депутати от управляващата коалиция и от опозицията. Нито от БСП, нито от ИТН, а в последствие и от правосъдното министерство излязоха положителни оценки за текстовете в проекта.
Първоначално, Асен Василев не се ангажира с авторство на скандалните алинеи, а по-късно призна, че има “работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, МВнР, ДАНС и редица институции”, тъй като в българското законодателство имало “дупка” по отношение на американския закон “Магнитски”.

“Труд” вече разполага и с протокола на Съвета по финансова стабилност от 18.05.2022 г., от който ясно се вижда, че Асен Василев е първи споменат от присъствалите и взели решение за работа по въпросния закон “в най-кратки срокове в рамките на май 2022 г. с цел неговото спешно и приоритетно внасяне и разглеждане в Народното събрание”.

Депутати от управляващите са притеснени от напрежението между Бориславова и Василев, тъй като Кирил Петков трудно успявал да балансира между двамата в създалата се ситуация. А оформянето на два лагера в парламентарната група “Продължаваме промяната” е повече от сигурно. Самата Бориславова има авторитет сред депутати от ПП и се приема добре в ДБ и БСП, за разлика от Асен Василев.

 

“Труд” разполага и с протокола от заседанието на Консултативния съвет по финансова стабилност, от който се вижда, че Асен Василев е първият от присъстващите за решението за спешното създаване на фашисткия закон.

 

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • шерше ла фам, а?!

    31 Май 2022 20:56ч.

    Това е партенка, т.е. художествена литература. Може да е продължение на думите на Кирил Петков към ДПС - аз ще ви оправя. Продължението е шантаж и натиск. Може да е изнесен от къртица, която иска да провали приемането на такъв закон, защото това е заплаха за руските, турските и сръбските интереси, и е прелюдия към война със Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тука има тука нема

    31 Май 2022 20:58ч.

    И двете версии са силно вероятни. Приемането на такъв закон сега изглежда невъзможно, но ако ситуацията се промени значително, ще стане възможно. Пример - Унгария, където въведоха извънредно положение и ще управляват с декрети. Това, че Путин и Вучич договориха доставки на газ за три години и го съобщиха в медиите, също е силен сигнал и ясен знак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интригантско гнездо!

    31 Май 2022 21:25ч.

    Харвард, абе що за хора се дипломират при вас? Много лоша реклама за университета ви, мнооого!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много нищо за много пари - типичният американски патент

    31 Май 2022 22:08ч.

    И Харвард, като всичкото им друго, е един пренадут американски балон, сиреч въздух под налягане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленено семе

    31 Май 2022 21:54ч.

    Смут в курника. Петелът патладяса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любовта е сладко нещо

    01 Юни 2022 9:10ч.

    Няма нужда даже от снимки за да стане на всеки опитен ясно, че Лена му е любовница. А задачата на любовниците обикновено е по вербовъчна линия - да снасят всички видове данни на онова разузнаване, което силно се нуждае от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снимката, с която...

    01 Юни 2022 10:58ч.

    ...е илюстрирана дописката е показателна и за двамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Юни 2022 11:12ч.

    Жалки и дребни душици, които нанасят само вреди на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Лена! Истинска жена!

    01 Юни 2022 11:18ч.

    Не само си защитила любимия си от готвения от Асенчо комплот, но си го върнала отново на по-ниското му 2-ро място, според ранга му! Както казва Боко тиквата"Конграчюлейшънс!" Да се чуди и мае стопанката от "Козяк" какво да ви прави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шаш

    01 Юни 2022 11:30ч.

    Приличат на изобличени заговорници, притиснати до стената!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юни 2022 11:18ч. Не само си защитила любимия си от готвения от Асенчо комплот, но си го върнала отново на по-ниското му 2-ро място, според ранга му!

    01 Юни 2022 11:32ч.

    Тези са злопаметни. Това е само началото на междузвездните войни. Лена показва характер и зъбки. Интересното предстои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    01 Юни 2022 12:15ч.

    Предател до предател,разликата е само в мащаба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ли пръв ще хване маймунска шарка в правителството?

    01 Юни 2022 13:59ч.

    Аз залагам на облещения :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи