Лена Бориславова: Идването на Пеевски на преговорите приемаме като провокация. Добре е Борисов сам да си даде имунитета

Лена Бориславова: Идването на Пеевски на преговорите приемаме като провокация. Добре е Борисов сам да си даде имунитета

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Тази седмица ще имаме редовен кабинет, изрази убеденост Лена Бориславова в интервю за Нова телевизия. По въпроса за преговорите с ДПС в петък, бившата началничка на кабинета на експремиера Петков каза, че за ПП-ДБ това е било провокация, но няма как да влияят на решението на ДПС кого ще изпрати на консултациите за конституционното мнозинство.

"Говорено е с тях само за подкрепа за конституционно мнозинство. Не можем да кажем на някой от ДПС да си тръгне. Идването на Пеевски на преговорите приемаме като провокация. Можем да се оставим на провокации или да свършим работа. В случая не можем да влияем на това ДПС кого ще изпратят на срещата", заяви Бориславова.

И отбеляза, че подкрепа от ДПС за конституционни промени ще бъде неприятна за ПП-ДБ, тъй като ще се наложи да се дават обяснения.

Тя каза още, че е добре Бойко Борисов сам да си даде имунитета, но подчерта, че това е негово лично решение.

"Борисов има право да реши какво да прави със собствения си имунитет. Призоваваме да бъде подаден доброволно, но отчитаме факта, че имунитетите не се дават просто така. Дадени са с причина - за да не се упражнява политически натиск. Затова когато лицето откаже да го даде, тогава нашата роля е да се мине по парламентарната процедура", коментира Бориславова.

И определи изказването на Радев при връчването на мандата като "тъжно поведение". 

"Подобни ходове водят до уронване на престижа на институциите. Това е отклоняване от конституционните норми и политически разумното поведение. Радев влезе в една рамка с главния прокурор и съпругата си, защото иска да има още служебни правителства". 

Лена Бориславова разкри, че депутатът от ДБ Атанас Славов е бил лично поканен от Кирил Петков и потвърди казаното от номинирания за премиер Николай Денков, че двете формации - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, си нямат взаимно доверие.

"Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е много добра стъпка напред за страната, има да реши немалко кризи и задачи. Колкото по-бързо заработи, по-добре. Ужасно доволна съм, че Атанас Славов прие да бъде министър на правосъдието. Поканата дойде лично от Кирил Петков, съгласувана е с акад. Денков", обобщи тя.

"Няма доверие между двете парламентарни сили, но този кабинет трябва да започне да работи. Тази седмица ще имаме редовен кабинет", коментира още Лена Бориславова.

По думите ѝ има страшно много сили, които се опитват да няма редовно правителство.

"Виждаме атаки от шефа на ДАНС, от президента. Те не желаят да има правителство, предпочитат за собствени или чужди цели да няма бюджет, да не ни приемат в еврозоната и да продължава нестабилността. Когато съпротивата срещу редовно правителство е жестока, значи необходимостта от него е съществена. Затова усъвършенствахме състава, така че да се ползва с експертна и политическа подкрепа", заяви тя. И допълни, че седмица за седмица трябва да има ясен отчет за дейностите на новия кабинет.

Според нея една от най-тежките кризи в страната е свързана с бюджета и липсата на предвидимост.

"В тази ситуация няма по-подготвен човек, който да работи в това безвремие, от Асен Василев. Не е имало проблеми около неговата номинация. Имаше първоначални обсъждания дали да бъде изцяло експертен, но според мен е хубаво да има политически лица, защото така се постигат две неща - носи се политическа отговорност пред избирателите и партийните структури, а тези лица ангажират своите парламентарни групи, за да се осигури мнозинство за минаването на законите, които ще означават, че се върши работа. Мария Габриел е пример за такова лице. Не я познавам и не съм работила с нея, няма как да ѝ имам доверие, но ще се радвам да е пример за парламентарна подкрепа", посочи Бориславова.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Няма да мине номера на Политическите Психопати

    04 Юни 2023 22:26ч.

    Чак такова извращение няма как да го бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    04 Юни 2023 22:43ч.

    от известно време имам усещането, че нещо не е както ни се представя. може и да не им излезе пасиансът на тия, а и на ония, които стоят зад тия и им дърпат конците. да видим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена Бориславова

    05 Юни 2023 0:00ч.

    Портрет на Дориан Грей!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е Борисов сам да си даде имунитета

    05 Юни 2023 6:45ч.

    Мен ако питаш, най-добре е сам да се обеси, да не се налага да го бесят американците (както направиха със Садам).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да го даде

    05 Юни 2023 6:52ч.

    Борисов е прост (даже простак), но не е глупак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БиБиБо

    04 Юни 2023 22:27ч.

    Ти чакай да го даде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Юни 2023 22:33ч.

    N'oubliez jamais: ''Money makes the world go around...That clinking, clanking sound...Can make the world go 'round...''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    04 Юни 2023 22:43ч.

    Интересно, колко е ОБЕКТИВНО мнението на тази национална ПРЕДАТЕЛКА за ДАНС и нейния председател ( и въобще за спецслужбите ), при положение, че въпросната куха лейка е била обект на разработка от специалните служби и има, както се казва ,, достатъчно данни и законен повод" за нейното престъпление/я, респективно за подвеждане под наказателна отговорност за престъпление/я срещу ДЪРЖАВАТА. Срещу нейната РОДИНА. Срещу нейната ТАТКОВИНА. Пфу!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена обладана от Грухич с отвращение

    04 Юни 2023 22:46ч.

    Отдала му се с отвращение, намира го за провокативно, но не се отказва от обладаването. Модерна жена ! Много опитна, мноо парапети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Юни 2023 2:37ч.

    Отвратеният е Грухич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Ленче

    04 Юни 2023 23:20ч.

    Ако това ти изказване не откаже ДПС и ГЕРБ да ви подкрепят, ще означава, че са прекалено дебелокожи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    04 Юни 2023 23:21ч.

    Тия нейните льольовци да се понапънат малко ... Белким се кротне поялника ! Така редеше баба като се дига шум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    04 Юни 2023 23:24ч.

    ГЕРБ и ДПС ще слугуват на ППДБ защото иначе Козяк16 ще ги намагнити. Толкова е просто, че чак вдлъбнато. Глеам сюрията пишман анализатори фенове на Тиквата се кротнаха. Англосаксонския горски въведе ред.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно бе

    05 Юни 2023 0:37ч.

    Къде е баба Хелеборус с големите чаршафи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Футболна стратегия

    05 Юни 2023 0:10ч.

    Ленчето пази Боко, Денков - Марчето, а Добрев - Киро. Асен е свободен за пряк свободен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евг

    05 Юни 2023 0:37ч.

    Добре е, че си нямат доверие!?! Представям си, ако си имаха доверие, какво щеше да е... При евакуацията им, дано да има повече колесници... А на ленчето-да си запази тръбата на Пито!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил

    05 Юни 2023 2:10ч.

    Тази се изявява като резидент на сащ в България, май е назначена от сената да определя кой е виновен и какво наказание ще получи. Егати смешната ирония, зла пикла да ни управлява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Юни 2023 2:36ч.

    Идването на Пеевски на срещата е, най-малко, гавра на Доган с Христо Иванов за Росенец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ниво

    05 Юни 2023 2:37ч.

    Ох, тая ли е политичката на държавата? Зле...до къде сме я докарали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да неудобно ще бъде учени хора завършили Харуърд

    05 Юни 2023 2:45ч.

    Да ви обясним на вас, мръсни България, кво сти долну племе от нищожиства които си носят парите в чантичка като кондуктор, кондуктори мръсни българя, внучките ви ко праат? Тръгна ли им вече мензисат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анастасия Гешева

    05 Юни 2023 11:28ч.

    Лена Бориславова каква точно е, че я канят в най-гледаните предавания в най-гледаните часове да обяснява как трябва да се управляваме? Депутат не е, партиен лидер не е (тази партия няма структура и партиен живот), министър не е, шеф на ничий кабинет не е, действащ юрист не е. Каква тогава е и защо тя ще коментира въпроси от жизнено важно значение за държавата? На всичко отгоре ДАНС я разкри като злоупотребила с класифицирана информация. А и видяхме как управлява Лена, по стълбища и с пици с кристали. Та като каква тя е при танка Лора? Ако си мислят, че безгласно ще гледаме как ни режат на парчета, жестоко се лъжат! Тази наглост ще доведе до обратен мах на махалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Юни 2023 12:21ч.

    Как каква е... Главната партийна труженичка - работи на два стана само и само партията да расте... откъм рогови образувания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • признайте си истината

    05 Юни 2023 11:55ч.

    Провокация е това, че се гушнахте с Пеевски и ще му изпълнявате всички желания. ПП и ДБ стана слуга на модела Борисов-Доган-Пеевски, срещу който реваха като разпрани 12 години. На записа от Вашето заседание Вие си го казвате в прав текст " - Ставаме част от мафията". По тази причина във форумите и групите на ПП/ДБ като опорки вече три дена върви обяснения от рода на кой кого бил нагъ*ил, демек прецакал в тази коалиция. Особено е активна чак до бяс някаква накичена от главата до петите с украински парцали Кристи ли е, Криспи ли , - не знам, то те все с такива джендъросани имена. Искам да ги успокоя. Спокойно, никой от Вас не е нагъ*ил никого. Всички вкупом сте нагъ*ени за пореден път от бай Доган, от Пеевски и от ПосолствоТО. Разликата е в това, че ПП докато са нагъ*ени им е разрешено да бъркат в кацата с меда, ДБ са само нагъзени, но те са си свикнали, защото е така от 30 години, а и са си ЛГТБ и им е приятно; а ГЕРБ, освен че са на*ъзени, трябва да ръкопляскат и да обясняват дълбокия политически и идейно философски аспект на ползата от на*ъзването. И понеже цял народ ви се нагледа на политическите срамотии, всички сте гракнали за някакво руско влияние, за да не ви се виждат тези срамотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Христов

    05 Юни 2023 12:57ч.

    И припомням на всички, че правителство може да се гласува и въведе в длъжност дори и само с 61 депутата, но за да се свали после - нужни са минимум 121... или събуден народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи