Лена Бориславова: Главният прокурор се опитва да запали война

Лена Бориславова: Главният прокурор се опитва да запали война


"С риск някой да ме обвини във вендета, истината е, че най-големият проблем на държавата в момента е неработещата прокуратура", заяви Лена Бориславова, началник на каинета на Кирил Петков,  в "Седмицата" по Дарик радио. Тя показа изумлението си, че прокуратурата се е направила на изненадана кои са лицата от списъка на корумпираните и изпрати призовки на Бориславова и Петков.

 

"Клоня към хипотезата, че главният прокурор се опитва да запали война между институциите. Какво стана с разследването за "Булгаргаз"? Вместо да се разследват злоупотребите на бившето ръководство на дружеството, прокуратурата се зае да разследва какви заповеди е издало МВР. И това по време на тежка енергийна криза занимава най-много прокуратурата. Вместо МВР да бъде оставено да действа в рамките на правомощията си прокуратурата иззе папките по делото, за да търси кой как е резолирал документи. Прокуратурата не задава релевантните въпроси дали има злоупотреби за милиони. Целият й фокус обаче са резолюциите на МВР. Или да ни извика мен и премиера", каза Бориславова. 

 

"Останах с впечатление, че Гешев не е готов да си свърши работата", каза тя и благодари на разследващите журналисти, които са разкрили големи корупционни нарушения в страната въпреки липсата на медийна свобода и работейки в голям риск. Бориславова обясни, че не е работа на премиера или началника на кабинета му да вземе папките от ДАНС и да ги занесе в прокуратурата. "Но изкристализира колко прокуратурата е дезинтересирана от разследване на публично изнесени данни, които са законно основание да се самосезира. Представете си за какъв колапс на прокуратурата става дума, щом тя твърди, че не разполага с данни за престъпления по въпросните медийни разследвания. Тя не започва да разследва данните, а започва да разследва премиера и мен, че имаме медийни публикации. Бориславова разказа, че разследващите журналисти нямат доверие на прокуратурата и не искат да си говорят с прокурори. 

 

Тя илюстрира съпротивата на ГЕРБ срещу новото правителство с факта, че депутатите от ГЕРБ са задали само за седмица 300 въпроса на министрите и даде за пример хиперактивността на Николина Ангелкова, на която трябва да се отговори писмено. "Мислите ли, че на администрацията й остава време да се занимава с оперативната си работа?!", каза Бориславова. "Опозицията оказва тормоз на управляващите с тази ожосточена канонада от въпроси. Но не сме очаквали нищо по-малко", допълни тя. 

 

 

Източници: darikradio.bg, segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Идеалист

  12 Фев 2022 16:21ч.

  Тази се е взела много на сериозно, но е доста изпразнена от съдържание! Кукла!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Okqmoy

  08 Юни 2022 20:50ч.

  order generic lisinopril - <a href="https://hydlisinopr.com/">lisinopril us</a> purchase atenolol for sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Wxahhh

  03 Юли 2022 12:58ч.

  cialis 20mg over the counter - <a href="https://rtamsulosin.com/">flomax drug</a> buy flomax 0.2mg generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hfumdh

  12 Юли 2022 13:38ч.

  brand prednisone - <a href="https://damoxicillin.com/">amoxicillin 250mg drug</a> generic prednisolone 20mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Orfxju

  26 Юли 2022 13:17ч.

  methotrexate medication <a href="https://viapillsfs.com/">sildenafil pill</a> buy generic metoclopramide 20mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Unrkdm

  03 Авг 2022 13:14ч.

  order zantac 300mg generic <a href="https://tamsulosinl.com/">tamsulosin pills</a> tamsulosin 0.2mg over the counter

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  12 Фев 2022 16:23ч.

  Държавата в момента няма никакво управление и е на свободно падане... менторът ти знае за какво става въпрос - няма пилот в самолета! 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, муцка, куе е по-ефективно?

  12 Фев 2022 17:02ч.

  Да натириш Страшкофффт и следствието да събират качествен мътрял за прокуратурата, или МП на РБ и ти да клечите с ножиците и в Гугъл за статийки с крайно съмнителна/никаква доказателствена стойност и да губите времето на прокурорите с художествена литература? Таквоз тотално оглупяване, неразбиране на институции и съзнателно разрушаване на координацията пом

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соня

  12 Фев 2022 17:45ч.

  Какво рискува ЛБ, за каква вендета става дума? Хипотези, впечатления и благодарности - всичко звучи като в коучинг лекция за млади лидери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  12 Фев 2022 18:13ч.

  новото говорене..свиквайте. инсталирани от Посолството да определена цел и след това добре възнаградени с постове...и защо не лекции у харвардско за 100+К годишно... тъжна работа стажанти и стажантки.. хабер си нямат от живота, радостите и притесненията на хората...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Danibus

  12 Фев 2022 20:41ч.

  Нищетата на мисълта и словото при Ленчето е потресающа. Дори не може да сглоби заучените клишета в някакви логични и ясни изречения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КироЛентна

  12 Фев 2022 21:13ч.

  Сменете ги бе. Тиквата бе титан на мисълта в сравнение с тези кратуни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сърбов

  12 Фев 2022 21:39ч.

  "Дрънка" като гол кокал в празна тенджера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  13 Фев 2022 3:55ч.

  Странно, но повечето историци знаем, че отровите са Британска запазена марка от древността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислещ

  13 Фев 2022 9:47ч.

  както много правилно каза вчера Харалан Александров, тези не знаят, че нищо не знаят и не могат да разберат, че са неспособни да управляват. Очевидно администрацията не е това, което Ленчето си е представяла, но за това не е виновна администрацията или опозицията, а незнанието на Ленчето. Обаче пък Ленчето не знае, че не знае. Ти да видиш! Ами сега?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде холан

  13 Фев 2022 21:27ч.

  Добри са си децата. Много даже умни и интелигентни. Само да не изпуснат положението с Македония, това ми е притеснението. Иначе се справят чудесно. А, и от китайските им далавери се притеснявам, но бъдещето ще покаже. Засега, всичко на Западния фронт е спокойно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да предадеш

  14 Фев 2022 7:47ч.

  значение на същество, което го няма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акъл море, глава паве

  14 Фев 2022 10:16ч.

  с два пръста чело, акъл ръси...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи