Лекарите от общинската болница в Карлово оттеглиха оставките си

Лекарите от общинската болница в Карлово оттеглиха оставките си
Лекарите от общинската болница в Карлово МБАЛ „Д-р Киро Попов“ оттеглиха предизвестията си за напускане, които подадоха в петък. Това стана след срещата им с областния управител Дани Каназирева, директора на Спешна помощ – Пловдив д-р Иван Стойнов, д-р Сийка Димчева от РЗИ и д-р Георги Кръстев, секретар на пловдивската колегия на Българския лекарски съюз /БЛС/, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация.

Снимка: karlovopress.com

 

На срещата е договорено до 10 дни да бъде изготвено и подписано споразумение между Центъра за Спешна помощ и болницата по какъв начин да бъде организирана съвместната дейност между двете лечебни структури, така че да бъде гарантирана спешността при обслужване на пациентите. До подписване на споразумението приемният кабинет няма да работи.

 

„След днешния разговор се съгласихме да си оттеглим предизвестията в името на това да се постигне договореност между Спешна помощ и болницата и да се реши по какъв начин ще работим и консултираме пациенти. Ние и до сега не сме оставяли при нужда пациент на Спешна помощ без да е консултиран, но нямаме сили да поемем още един кабинет. Надяваме се нещата да се регулират и да решим спорните въпроси“, е заявила д-р Дориана Маринова, председател на местната структура на РК на БЛС, и педиатър в болницата.

 

За 10 дни ще се изработи алгоритъм двете здравни структури да заработят в синхрон. Целта е да се прецени къде пациентите да получат най-адекватната спешна помощ, е пояснил д-р Иван Стойнов.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи