Лавров: Западът въвежда санкции срещу всяка страна, която го дразни (видео)

Лавров: Западът въвежда санкции срещу всяка страна, която го дразни (видео)

САЩ и ЕС могат да замразят валутните резерви на всяка страна, ако това ги дразни, точно както направиха с Русия. Следващата страна може да бъде Китай. Това заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров пред представители на дипломатическия корпус, акредитиран в Адис Абеба.

„Ако САЩ и ЕС, решиха да замразят руските резерви - и сега те сериозно започват съдебен процес, за да подготвят основата за конфискация на руски пари - кой знае, ако се подразнят от някоя друг държава утре или вдругиден може да направят същото и спрямо нея“, каза министърът.

В същото време ръководителят на руското външно министерство отбеляза, че в сегашните условия е невъзможно да се разчита на долара „като инструмент, който поддържа световната икономика“. Според него не е изненадващо, че все повече страни преминават към използването на алтернативни, национални валути.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

  • СМЕХХХ

    27 Юли 2022 15:15ч.

    Вярно и точно! Примери колкото искаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гнилият Запад

    27 Юли 2022 15:31ч.

    Понеже са демократични. Ето вижте как веднага иззеха свободата на търговеца сам да си урежда цените на петрола чрез методите на т.нар. военен комунизъм - Г7 започна да определя чрез комунистическа директива на какъв таван на цената да се продава руският петрол. Постъпват така, защото умеят да зачитат свободата, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой пък им е казал на западналите, че те могат да употребяват пръчки срещу хората

    27 Юли 2022 15:38ч.

    Ми това не се ли нарича диващина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юли 2022 16:44ч.

    Лавруша взе да омеква - само при пингвините не се е оплаквал.Тов.Си държи трилион щатски хартийки и голям обем търговия със зелките и пиндосите, докато Русия е икономическо жуже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи