Лавров: Западът тласка световната икономика към унищожение, за да даде урок на Москва

Лавров: Западът тласка световната икономика към унищожение, за да даде урок на Москва

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Санкциите, наложени от западните страни срещу Русия, няма да отпаднат в дългосрочен план. Западът е насочен към унищожаване на световната икономика, за да даде урок на Москва. Това каза руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии.

"Ние прекрасно разбираме, че санкциите, наложени срещу нас в обозримо бъдеще, а и в далечно бъдеще, няма да отпаднат, това твърдят авторите им. Но честно казано, вие попитайте ме, ние не се нуждаем от това и не защото избираме изолация, а просто защото Западът реши да унищожи световната икономика в името на задачата да даде урок на Русия, да попречи на Русия да играе роля на международната арена, която подобава на нейната история, размер, възможности”, добави още Лавров.

"Въпреки че Западът винаги, когато се обсъждат най-общо проблемите на едностранните ограничителни мерки, се кълне, че води политика, при която санкциите не са насочени срещу цивилното население, това е лъжа. Точно това правят.  Целта на Запада е да провокира безредици в Русия и да настрои хората срещу властите в страната”, каза Лавров.

„Вашингтон по същество съсипва своите европейски васали и позволява на своя военно-промишлен комплекс да печели пари. Той наложи и продължава да налага скъпия американски втечнен природен газ на Европейския съюз, принуждава европейските компании с неговите егоистични закони да прехвърлят предприятия в чужбина - там, където базовите разходи са по-ниски, и като принуждава ЕС да изостави всичко руско, Вашингтон продължава да купува уран от Русия и други критични материали”, заяви Лавров.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • beyond_the_frame

    08 Ное 2023 11:45ч.

    Трябваше да погледна кой е източника на публикацията. Жалко, че си изгубих времето с глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То пък една гара

    08 Ное 2023 11:48ч.

    Източника на публикацията няма занчение. Важно е какво е казал Лавров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    08 Ное 2023 11:56ч.

    палячо дъ фрейм ,от 11.45 ,оди чети шок и дневник може ,кво праиш тука ...???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • beyond_the_frame

    08 Ное 2023 11:59ч.

    От източника зависи какво от (не)казаното достига до читателите. Лавров никога не е използвал думата "васали" в изказванията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изворът на доброто

    08 Ное 2023 12:04ч.

    Източниците, особено в природата, са невидими. Видимите източници постепенно идеологизират съзнанието и го поробват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Ное 2023 15:06ч.

    Вашингтон по сути дела разоряет своих европейских вассалов и дает заработать своему военно-промышленному комплексу. Он навязал и продолжает навязывать Европейскому союзу дорогой американский сжиженный природный газ, вынуждает своими эгоистичными законами европейские компании переводить предприятия за океан — туда, где базовые издержки меньше, ну и заставляя ЕС отказаться от всего российского, Вашингтон продолжает при этом покупать у России уран и другие критические материалы

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ точно преди гражданската си война най-голям го вадят

    08 Ное 2023 11:56ч.

    Ще бъде много забавно да ги наблюдаваме как се гърчат в безизходица през следващите няколко години, докато унищожават материалната база за своето съществуване. Съществуване ли казах? Съществуване на чревен паразит. Жива тения е тази пишман империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Той наложи и продължава да налага скъпия американски втечнен природен газ на Европейския съюз, принуждава европейските компании с неговите егоистични закони да прехвърлят предприятия в чужбина"

    08 Ное 2023 12:02ч.

    Къде ви е пазарната икономика бе, неуважаеми американци, и къде ви е свободата, след като навсякъде е ангария, към която ни принуждавате, сякаш живеем в османско средновековие? Така и шоумена Слави отново да изкрещи на минпреда амер. наначенец Денков: "Денков, иди си с мир!". Както го направи едно време срещу къде-къде по-невинния Жан Виденов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    08 Ное 2023 12:08ч.

    Този Запад пак ще загнива и умира. Може и да стане но причината няма да е скъпата газ а демографската и идеологическа криза. Второто може да се поправи но първото е трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Ное 2023 12:32ч.

    Резултатът от краварската простотия са налице. Западния свят се превърна в ЗападнАЛия свят, а Слънцето вече изгрява от Изток и залязва на Запад, както си е редно. А баснята на западните пропагандисти, "Целия Свят, срещу Русия", в крайна сметка се оказа "Златния милиард, срещу останалите седем милиарда"... В крайна сметка, Екшънът се превърна в Акшън, а цената ще я плащаме всички. Абсолютно всички! А кой всъщност изпада в изолация е вече очевидно. Дори и демагогията вече не помага на ентусиастите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АААААААААААА

    08 Ное 2023 12:38ч.

    Сънародници, ето го писмото на скандлания американски шпионин ристю иф@н0ф до амет доган и как му се мазни: https://cdn4.focus.bg/fakti/comments/367/d93ccdfa77fd433be70ba37020bb65e4_medium.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    08 Ное 2023 12:42ч.

    Ако не е някакъв фейк правен на фотошоп, това направо кърти миФки! Факт. Самото споменаване на "общата цел за евроатлантическо бъдеще", говори много по въпроса, кой им е общия Господар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    08 Ное 2023 13:18ч.

    Ямболска област ще се наложи да я преименуваме на НАТОВСКА! 15000 натовци и погреби за натрупване на джепане на НАТО! Тагаренко е подписал....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тараторчо

    08 Ное 2023 16:36ч.

    "Вашингтон продължава да купува уран от Русия и други критични материали" е аз ли да им спра кранчето? Като им продаваш, не се оплаквай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи