Лавров влезе в конфликт с представителя на САЩ в Съвета за сигурност заради Украйна

Лавров влезе в конфликт с представителя на САЩ в Съвета за сигурност заради Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров влезе в конфликт с представителите на САЩ и поддръжниците на Украйна по време на среща на Съвета за сигурност на ООН снощи, на която Москва изключи възможността да приеме какъвто и да било мирен план, подкрепян от Киев и Запада, а Китай предупреди, че по-нататъшен световен хаос може да повлияе на забавящата се световна икономика, предаде Асошиейтед прес.

Лавров заяви, че украинските сили напълно са се провалили на бойното поле и "са неспособни" да победят или отслабят Русия. Той каза пред Съвета за сигурност на ООН, че Москва винаги е готова да преговаря за мир, но според него мирните планове, представени от Украйна и нейните западни "господари", се използват "само като прикритие за продължаване на войната и за продължаване на получаването на пари от западните данъкоплатци".

"Всички тези формули са път за никъде и колкото по-скоро Вашингтон, Лондон, Париж и Брюксел осъзнаят това, толкова по-добре за Украйна и Запада", каза още Сергей Лавров и предупреди, че техният "кръстоносен поход срещу Русия вече е създал нови, ясни, репутационни и екзистенциални рискове".

Заместник-представителят на САЩ в ООН Робърт Ууд отхвърли твърденията на Лавров като "просто откровена дезинформация" и контрира, че именно нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г. е поставило началото на войната, а президентът Владимир Путин, "с едноличен стремеж към заличаване на Украйна и подчиняване на нейния народ, я удължава".

"Империалистическите замисли на Русия са очевидни" и "единственото решение за Русия е нищо друго, освен капитулация - пълна капитулация от страна на Украйна, а това просто не е приемливо за международната общност", добави Ууд, подчертавайки, че войната може да приключи още утре, ако Москва изтегли стотиците хиляди свои войници от международно признатата територия на Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • по-нататъшен световен хаос може да повлияе на забавящата се световна икономика

    23 Яну 2024 8:36ч.

    Марионетките, наричани "политици" докладват от трибуната ! Корабът потъва по план и Договорка 2030. Всичко е точно, рапорт даден !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лавров

    23 Яну 2024 9:39ч.

    Причината за воденето на войни от САЩ е печалбата. Войните за тях имат икономически, политически, социални, "екологични", културни, научни и други функции. Но има и един допълнителен нюанс. Във всички войни територията на САЩ остава недосегаема. По нишката на анализа следва, че войните инициирани от САЩ ще секнат един път завинаги, ако фронта на военните действия достигне и Америка. И колкото е по разрушителна, толкова вероятността за започване на нова война от САЩ ще е по-малка! Освен ако не ги посетят ДЕСЕТ САРМАТКИ и Йелоустоун не го събудят руснаците !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ си изтеглят базите

    23 Яну 2024 9:42ч.

    Щото НАТО, това е единствено и само САЩ и войната приключва. Просто е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Яну 2024 9:56ч.

    САЩ винаги са били в конфликт с Русия - това не е новина. Проблемът обаче е, че точно САЩ и васалите им от "колективния Запад", начело с нагло-саксонците търсят конфликти и ги подклаждат, просто защото им е изгодно, а и до сега никой не им опонираше. Но тази епоха приключи, заедно с края на американската хегемония. Само че, агонията ще продължи още известно време... Поне още десетилетие. Атлантиците и Сатанистите-глобалисти ще се опитат подпалят всичко, което може да бъде подпалено навсякъде по света и това е повече от сигурно. За сега, образно казано, единствената светлина в тунела е тази от фара на насрещно задаващия се локомотив...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    23 Яну 2024 10:27ч.

    Цитат: " ... пълна капитулация от страна на Украйна, а това просто не е приемливо за международната общност" . "Международната общност" пита ли простосмъртните в Украйна какво искат ? Може би искат да се разберат с РФ и адът за тях да свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-ми е гадно, че разни доброволци не са на горещата линия отпред

    23 Яну 2024 10:35ч.

    А стоят отзад зад украинците и ги хвърлят в безмислени действия ей така, за удоволствие. .......... Да си изиграят за деня поредната електронна игра с по до десет живота. Пука им на тях за войника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2024 11:42ч.

    "подчертавайки, че войната може да приключи още утре, ако Москва изтегли стотиците хиляди свои войници от международно признатата територия на Украйна." Вдругиден. И то, ако утре вий се изтеглите от Източна Европа, както беше до 1997-ма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2024 11:42ч.

    "и колкото по-скоро Вашингтон, Лондон, Париж и Брюксел ". Случайно ли е пропуснал Берлин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ivo

    23 Яну 2024 11:53ч.

    Напоследък вярвам само на "дезинформацията" ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    23 Яну 2024 13:39ч.

    и аз :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милеслав

    24 Яну 2024 6:44ч.

    Американците + Париж,Лондон и Брюксел могат само да лапат меча :) А уродливи дебили като Борел,Кайен и останалите са срам за човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи