Лавров: В САЩ се надяваха бунтът да успее, независимо от официалните им уверения, че нямат нищо общо

Лавров: В САЩ се надяваха бунтът да успее, независимо от официалните им уверения, че нямат нищо общо

Превод: Владислав Наков Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американската посланичка в Москва се обади, за да ни съобщи, че САЩ нямат нищо общо с опита за преврат и да се увери, че всичко е наред с ядрените оръжия на Русия. Това съобщи в интервю за RT руският външен министър Сергей Лавров.

“Когато американският посланик Трейси вчера разговаря с руски представители, тя предаде сигнали. Тези сигнали бяха предимно, че САЩ нямат нищо общо с опита за метеж, че много се надяват с ядрените оръжия на Русия всичко да бъде наред, че американските дипломати няма да пострадат. И беше специално подчертано: САЩ изхождат от факта, че всичко, което се случва, е вътрешна работа на Руската федерация. И тук можем да посочим скорошни и не толкова  скорошни примери, когато в една или друга страна са правени опити за бунт, за държавен преврат, САЩ всеки път са реагирали по различен начин в зависимост от това кой е на власт и кой се опитва да извърши преврата", каза още Лавров.

Според Лавров обяви още, че при отразяването на събитията в Русия през последните дни западните медии са показали "пожелателно мислене":

"Вероятно пожелателното мислене за реалността е някакво определение за това, което завладя нашите западни колеги вчера и в събота вечер. Бях запознат с начина, по който се отразяват събитията в Русия"

Министърът каза също, че са проведени многобройни разговори с други държави, които са изразили увереност, че Русия няма да допусне подкопаване на единството на държавата.

Лавров коментира и отношенията на Русия с други страни: “Един неуспешен бунт няма да създаде трудности в отношенията между Русия и приятели ѝ, а за останалите - все едно”.

Според него Западът отдавна е разрушил отношения си с Русия: “Един епизод повече, един по-малко, не виждам голяма разлика“, добави Лавров.

“Американското разузнаване (според CNN) е знаело за предстоящия бунт няколко дни предварително, но не е казало на никого”. Според него него това е било крито с надеждата, че бунтът ще успее.

Шефът на руското външно министерство обърна внимание и на вчерашната публикация на Си Ен Ен, че се очакват още кървави събития в Русия на 24 юни - “Тук се крие отговорът на въпросът какво е очаквал Западът”, каза Лавров. “И Зеленски, и неговите помощници: Подоляк, Данилов… Всички са съкрушени, че не са успели да използват ситуацията, за да разбият режима”.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Пропаднала държава.

    26 Юни 2023 19:53ч.

    Бензиноколонка и суровинен придатък. Горна Волта с ракети. Сатрапия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олаби ли?

    26 Юни 2023 19:56ч.

    Ай ходи ся да се забършеш и си лягай..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Император Владимир - Влад Мира

    26 Юни 2023 20:02ч.

    САЩ се надяваха бунтът да успее, това казва външния министър на президента Бай Хлопни Дъска, който се търкаля по стълби и подиуми, ръкува се с извънземни и поздравява умрялата кралица в официална реч и се държи за сърцето когато свирят химна на Индия!!! Блинкен, невестулко нещастна, ти хич не си вдянал за събитията от оня ден !!! Айде сега еврогейци, разплитайте чорапите си в цветовете на дъгата, от мъка !!! Наздраве розови русофоби . Нравится, не нравится - терпи, моя "красавица" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях

    26 Юни 2023 20:16ч.

    Американското разузнаване знаело предварително за бунт, който никога не е съществувал. Баси разузнаването! Тези да не ползват информация от кадрите на ДАНС, ДАР, МАР, ПАР, ВАР и всякакви други милиционерски структури в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    26 Юни 2023 20:31ч.

    Сащ са в Шок. Сащисаните излязоха по всички "демократични" телевизии с "независими" журналисти /мисирки/ със новата си опорка Путин е слаб. Путин беще умрял, после неизлечимо болен и сега е слаб. По тази възходяща градация какъв ще е при следващата им опорка. Но не казват нищо за разговора му с Ердоган и предложената военна помощ /в жива сила/ от Иран. Фашистите са шокирани , окрайна се изцепи че до 48 часа Русия ще е във едва ли не разпад, и какво се получи Владимир Владимирович обяви - Окрайна е приоритет номер 1. Окрайна е в хипершок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеволод Капустин

    26 Юни 2023 20:44ч.

    Лавров отдавна се обръща единствено към собствената си публика, другите не му обръщат внимание. Та и това, как САЩ се били надявали Пригожин да успее, е от същия репертоар. Как ли пък да не се надяваш властта в Русия и ядрените оръжия да попаднат в ръцете на някой, чиито криминални наемници режат глави, убиват с чук и публикуват с гордост това в мрежата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това

    27 Юни 2023 2:11ч.

    с чука, драги беше доказан фейк! Човекът си е жив и здрав! Айде, стига ми лял тука дезинформация! Нали трябва да се борим с дезинформацията! Сега бригадите "Вагнер", които ще подпишат с МО на Русия ще ги пратят пак на фронта срещу украинските нацисти.И ще правят с тях това , което правиха в Соледар и Бахмут ! Ще трепят и то здраво! Затова на Киев му е увиснал носа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Американското разузнаване е знаело за предстоящия бунт няколко дни предварително, но не е казало на никого"

    26 Юни 2023 20:52ч.

    Лавров, а къде е спало руското разузнаване?!?‍♂️?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Гойко

    26 Юни 2023 22:13ч.

    Ако руското разузнаване беше спало, главата на Бортников първа щеше да падне!!CNN знаело ,но ФСС не е разбрал!? Толкова ли сте наивни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кривата ракета, Космосът й пречи

    27 Юни 2023 5:21ч.

    Ако руското разузнаване не е спало, тогава защо допусна пуча:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 26 Юни 2023 19:13ч. Ако руското разузнаване беше спало, главата на Бортников първа щеше да падне!!CNN знаело ,но ФСС не е разбрал!? Толкова ли сте наивни?!

    27 Юни 2023 10:13ч.

    Характерни за тежко индоктринираните мозъци на КрасивитеУмнитеРеализираните е, че там липсва каквото и да било критическо мислене. Каквото им кажат по телевизора - това е и точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    26 Юни 2023 21:04ч.

    Абе то и аз знаех но не казвах на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел: "Путин отприщи война срещу Украйна и чудовището, създадено от Путин в лицето на [ PMC] Вагнер го хапе. Чудовището се разбунтува срещу своя създател."

    26 Юни 2023 21:19ч.

    Борел: "„Важно е да се разбере, че това ( опит за бунт - прибл. Meduza ) подкопава военната мощ на Русия и засяга нейната политическа система. Тревожно е да се наблюдава, че такава ядрена сила като РФ може да навлезе във фаза на политическа нестабилност."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Гойко

    26 Юни 2023 22:16ч.

    Борел е нацапал гащите в събота вечер..За кураж изпил 2 литра сангрия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо изявление на Пригожин: Ние показахме майсторски клас за това какво можеше да бъде 24 февруари 2022 г.

    26 Юни 2023 21:25ч.

    Пригожин: "ЧВК "Вагнер" е най-опитното и боеспособно подразделение в Русия, постигнало добри резултати в Украйна. В резултат на интриги и недомислени решения ЧВК трябваше да спре да съществува от 1 юли . Голяма част от бойците отказаха да подпишат договор с Министерството на отбраната, като разбраха, че ще отидат на месо. Тези, които искаха да преминат в Министерството на отбраната, го направиха, но това са 1-2%. Щяхме да тръгнем на 30 юни и да предадем оборудването близо до щаба на СВО . Не сме проявили никаква агресия, но срещу нас беше извършен ракетен удар, около 30 бойци бяха убити. Това послужи като спусък - решихме да напреднем веднага. Казах, че няма да проявяваме агресия, но ако ни ударят, ще отговорим. По време на целия поход изминахме 780 км. Съжаляваме, че ударихме военновъздушните сили, но това е защото те пускаха бомби. Блокирахме и неутрализирахме всички военни съоръжения, които бяха на пътя. Нито един войник не загина на земята. Имаме няколко ранени и двама загинали войници от Министерството на отбраната, които се присъединиха към нас. Целта на кампанията е да се предотврати унищожаването на ЧВК Вагнер и да се изправят пред правосъдието онези, които направиха толкова много грешки в хода на СВО. Всички войници, които ни видяха, ни подкрепиха. Спряхме, когато първият отряд разгърна артилерията си, направи разузнаване - и стана ясно, че ще се пролее много кръв. Смятаме, че демонстрацията е достатъчна. В този момент Лукашенко протегна ръка и предложи да се намерят решения за по-нататъшната работа на ЧВК в законовата юрисдикция. Колоните се върнаха и тръгнаха към лагерите. Походът ни разкри сериозни проблеми със сигурността в цялата страна – блокирахме всички летища и военни части. За 24 часа изминахме разстоянието, което съответства на разстоянието от стартовата площадка на руските войски на 24 февруари 2022 г. до Киев и от същата точка до Ужгород. Ако в началото на СВО задачите се изпълняваха от същите хора като наемниците от ЧВК Вагнер, може би "специалната операция" щеше да продължи един ден. Започнахме похода си заради несправедливостта. По пътя не убихме нито един войник на земята. През деня стигнахме на 200 км до Москва, навлязохме и овладяхме град Ростов. Цивилните се зарадваха да ни видят. Показахме майсторски клас как може да изглежда 24 февруари 2022 г. Не сме имали за цел да свалим съществуващия режим и законно избраното правителство. Обърнахме се, за да не пролеем кръв." >>> https://t.me/concordgroup_official/1304

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Гойко

    26 Юни 2023 22:21ч.

    Интересна е да се знае как бойците на Вагнер се дислоцираха на 200 км от Киев ,на границата с Беларус,а тяхното място в Ростов на Дон заемат чеченските от Ахмат!! Сега и двете най - опитни войскови части в зоната са на подчинение на Путин ,а Пригожин заминава да зи върти бизнеса в Судан..И всичко това за дни дена,докато НАТО мигаше на парцали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като цяло Пригожин, очевидно, се готви да продължи да работи за подкопаване на ситуацията в РФ

    26 Юни 2023 21:31ч.

    https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Prigozhin-s-purvi-dumi-ot-izgnanieto-1730061

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като цяло, положението в ресторанта "П&П" е такова:

    26 Юни 2023 21:36ч.

    https://t.me/politcircus/10859

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се, че американците НИЩО не са знаели

    26 Юни 2023 22:06ч.

    Но се опитват да кажат, че са знаели. По-точно, искат да кажат: “Ние сме всесилни. Виждаме всичко и знаеме всичко”. Пръдльовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Си срокът Настрадамус

    27 Юни 2023 10:17ч.

    "Аз си знаех", но винаги след събитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има го навсякъде по Света във всяка област на живота - АЛЧНОСТ

    26 Юни 2023 22:10ч.

    Пригожин е бизнесмен и се старае да печели пари. Надявал се е към него да се присъединят от редовната армия и да изнудва държавата за пари. Възможно е дори да си е въобразявал да получи част от Украйна. Сам каза, че не се стреми към политически промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирк П&П продължава: Путин се обърна към нацията в 5-минутка, а всеки момент се очаква отново Пригожин с изявление

    27 Юни 2023 1:34ч.

    Той призова бойците на ЧВК "Вагнер" да сключат договор с Министерството на отбраната, да се върнат у дома или да отидат в Беларус.? Путин направи обръщение към нацията, по време на което коментира въоръжения бунт, организиран от основателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. По време на призива Путин каза, че те са се опитали да използват наемниците на ЧВК на тъмно. Президентът на Руската федерация предложи на бойците от групата "Вагнер" да подпишат договор с руското министерство на отбраната или други правоохранителни органи, да се върнат при семействата си или да заминат за Беларус. „Който иска, може да отиде в Беларус. Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено. Повтарям, изборът е ваш, но съм сигурен, че това ще бъде изборът на руските войници, които осъзнаха трагичната си грешка“, каза Путин. Обръщението на президента продължи малко повече от пет минути. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестявайки обръщението на Путин, каза , че „тези изявления, без преувеличение, ще определят съдбата на Русия“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    27 Юни 2023 3:41ч.

    Тяхна работа е да се радват и да се надяват, вашата работа е да не допускате повече подобни провокации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи