Лавров: САЩ водят война с Русия

Лавров: САЩ водят война с Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"САЩ управляват войната срещу Русия в Украйна", заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в интервю, част от което е публикувано в Telegram и цитирано от РИА Новости.

"Това, което се случва е, че Украйна от много години е подготвяна да се бори, за да нанесе стратегическо поражение на Русия. Без значение какво казват, те (американците) управляват тази война, доставят оръжия, боеприпаси, разузнавателни данни, сателитни данни - те водят война срещу нас", заявява той. Така министърът коментира евентуалното решение на Вашингтон да снабди Киев с ракети с голям обсег на действие.

Преди очакваното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ следващата седмица за Общото събрание на ООН, американски медии твърдят, че Вашингтон е близо до решение за прехвърляне на ATACMS - ракети с обсег на действие около 300 км, които могат да бъдат изстрелвани от ракетни системи HIMARS. В същото време вестник Politico цитира свои източници, според които Киев оказва натиск върху САЩ за доставката на ракетите.

В същото време порталът Axios цитира източник, според когото САЩ няма да обявят прехвърлянето на ATACMS на Украйна по време на посещението на Зеленски.

Преди ден представител на Пентагона е заяви пред руската агенция, че САЩ все още не са взели решение за изпращането на ракети ATACMS на Киев. Говорител на Съвета по националната сигурност не е потвърдил пред агенцията съобщенията, че властите на страната са склонни да прехвърлят оръжията на ВСУ.

Както отбеляза в петък руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, "евентуалните доставки на ATACMS показват, че Съединените щати се занимават с непрестанно изостряне на ситуацията, като пренебрегват свързаните с това рискове". Той също така подчерта, че ракетите няма да променят ситуацията на бойното поле.

Източник: Агенция "Фокус", РИА Новости

 

 

 

Коментари

  • ще бъде затъпено

    17 Sep 2023 18:33ч.

    США сами си коват ковчега. Шило в торба не стои, ала и на шило му се намира майсторът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Sep 2023 1:43ч.

    Друже, прав си че трябва да се пише на български език. Но това е далеч по-малка беда от омразата и жлъчта която те дави. Ние сме хора, целта ни е да намерим правилния път заедно а не да се мразим. Да не говорим, че колегата може и умишлено да е сложил кабърче на стола за да се види културата на сядащия... Дмитри Иванов често правеше така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Sep 2023 2:56ч.

    Това изказване на Лавров е "юридическа" подготовка/обосновка на последващи действия. А също и подготвяне на обществените нагласи за ескалация и втвърдяване на "играта".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    18 Sep 2023 3:05ч.

    това изказване на Лавров е извинение, че не могат да имат успешна нападателна офанзива в Украйна, а губят, макар и с малка площ окупираните вече територии. Стигна се дотам, че в интервю тази седмица на директен въпрос към Шойгу дали ще победят, той само вдигна рамене в недоумение как да признае, че победа за рашистките окупатори не се очаква

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето го признанието на Шойгу

    18 Sep 2023 3:29ч.

    https://t.me/Netvru/24645

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу е и благодетел

    18 Sep 2023 3:31ч.

    Шойгу разреши да не се наемат руснаци без крака, ръце и очи за служба по договор. ---> https://www.moscowtimes.ru/2023/09/13/shoigu-razreshil-ne-prizivat-v-armiyu-rossiyan-bez-nog-bez-ruk-i-bez-glaz-a106820

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу благодари на Ким Чен Ун за "вдъхновяването на армията и народа на Русия"

    18 Sep 2023 3:36ч.

    До къде я докараха Руснята. Диктаторът на бедна страна на ръба на глада пристигна и "вдъхнови армията и народа на Русия." (руснаците да станат толкова гладни, а руската армия толкова жалка, колкото са в Северна Корея) ---> https://t.me/Netvru/24693

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Sep 2023 18:37ч.

    Лавруша, чувал ли си за генерал Алексей Вандам ? Та той е казал, че единственото по-лошо от тва да воюваш с англосаксите е да бъдеш приятел с тях! Русия може да постигне световно величие само и единствено в пряк сблъсък с Англосаксонския свят! Дори тва да рискува глобална термоядрена война.Иначе е безмислено да съществува.Така, че Кремъл трябва да доволен, че му се отвори възможност да се запише със златни букви в историята на човечеството изправяйки се срещу най-големия доминатор в света от Хамурапи до днес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решението е просто! Като видите самолетът разузнавателен над Черно море, един кинжал или каквото трябва и няма да има самолет! Знаете къде са пунктовете и сармат, каквото трябва, и няма да има пунктове!

    17 Sep 2023 18:48ч.

    Краварската измет разбира само от бой! Няма нужда безсмислено да загиват руски момчета! Бой по канчето на мръсната европейско-американска измет докато се научат и всичко ще дойда на мястото по най-бързия начин! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ATACMS

    17 Sep 2023 19:03ч.

    идват. Сега ще видим кон (Лавров) боб яде ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти ли бре, грантаджия недоклатен

    18 Sep 2023 0:15ч.

    По-тъпо парче от тебе не влиза в тоя форум. Всички ти се хилят и плюят в пазвите си още като ти усетят миризмата на прозападаща джендърна мастия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде на бас,

    18 Sep 2023 0:52ч.

    че Путя няма да посмее да посети нито една от “неговите’ държави в Африка. Страх го е от арест и изпращане в Хага. Виктория Нюланд има гадния навик да прави на превратаджиите предложения, на които те не могат да откажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда, некролозите в Рашата се множат с ускорен темп

    18 Sep 2023 3:47ч.

    Ходаковски, заместник-началникът на руската гвардия за „ДНР, съобщи за смъртта на командира на 31-ва Уляновска десантно-щурмова бригада полк. Кондрашкинс позивна "Дунав" ---> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/79540

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин отговори на въпрос за състоянието на Кадиров: Ще изясня по време на лична среща

    18 Sep 2023 3:49ч.

    https://t.me/Pravda_Gerashchenko/79541

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда безсмислено да загиват руски момчета!

    17 Sep 2023 18:53ч.

    ми да си стоят в родната деревня - там няма да загиват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски управник

    17 Sep 2023 19:02ч.

    като започне да лъже, и ромски барон не може да го надлъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    17 Sep 2023 19:07ч.

    САЩ водиха война със СССР през Афганистан навремето, десет години. И болшевишко-колхозния кенеф рухна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    17 Sep 2023 21:42ч.

    Сладкишче, а как се изнесоха краварите от Афганистан!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изнесоха се,

    17 Sep 2023 22:53ч.

    но не се разпаднаха. Вместо Афганистан прилапаха Украйна. Тъпите рашисти не видяха очевидното. Сега сами се набутаха във война, която не могат да спечелят. След 5 г. РФ ще е спомен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • който копае гроб другиму, сам пада в него

    18 Sep 2023 0:35ч.

    Тая война е кяр точно за Русия бе, скапан, те иначе нямат друг начин да си усвоят Сибир и Далечния Изток. А хунтата няма да е вечна, както и ИДИЛ. Хал хабер си нямаш от руския характер и воля, само дрищиш, за да се намираш за работа - с жалките центи, които ще ти брои три пъти по-тъпия от теб американски господар, да си купиш украински гмо-хляб и да плюскаш, докато не те пратят в онкологията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    18 Sep 2023 1:18ч.

    Руснаците чрез Китай ли смятат да усвояват Сибир и Далечния Изток?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във всеки случай китайците са поканени от путьо да усвояват за поне 35 години напред

    18 Sep 2023 4:02ч.

    И договор за разпродажба на руски нефт на безценица предварително платени юани, за да може Путлер да си плати разходите за СВО, докъдето му стигнат (гледайте видеото до край). ---> https://www.youtube.com/watch?v=fNU6dtJs63A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Sep 2023 19:12ч.

    ВОЙНАТА Е МАТЕМАТИКА!!! Путин е човек без никаква емпатия.Изключителен продукт на ЧК! Той съвсем правилно е сметнал, че ако избие мъжкото население на Украйна след тва е фасулска работа да подчини цяла Украйна.Студеният анализ сочи, че жените лесно се асимилират.Мъжкото начало пази паметта, честта, традициите и религията.Затва е тази налудна упоритост на Клаус Швааб и другите рептили да "феминизират" човечеството и да унищожат "токсичната" според тях мъжественост .Така по-лесно ще направят глобално правителство.Но не отчетоха ,че през 1952г в Петербург се е родил човек готов да унищожи света ако трябва, но да не позволи на Сатаната да подчини човечеството....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    17 Sep 2023 20:35ч.

    Каква асимилация на украинките те гони, кога самата Русия е пробита от американската мека сила. Лично съм свидетел как 100% руски родители имат деца украинчета. Това е нормата, а не изолиран случай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куха глава си чефок

    17 Sep 2023 21:13ч.

    Посмали малко с екстраполациите, аз съм свидетел на обратното - и какво следва от метода ми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава Богу...

    17 Sep 2023 19:13ч.

    че нямам достъп до Копчето на онуй куфарче! Бих го натиснал ВЕДНАГА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядреното куфарче

    17 Sep 2023 19:19ч.

    е за хора с къси пи…… За нормалните е ясно, че който копче на ядрено куфарче натиска, не доживява да види резултата от действието си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато чуя поредното

    17 Sep 2023 19:15ч.

    прозрение на Лавров, си спомням бурния смях на пресконференцията в Делхи, който предизвика изцепката на Коня, че Украйна била нападнала Русия. Той се стъписа. Не очакваше това от индийските журналисти. Но бързо се окопити и вече лъже и наглее, без да му пука за реакцията на публиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • геноцид над собствения си народ

    17 Sep 2023 21:14ч.

    Бурен смях предизвиква услужливото ти забравяне на преврата в Украйна и нападението над Донбас от хунтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Sep 2023 1:57ч.

    Не знам кой, къде се е смял или плакал но след срещата на - Г20 в Индия, Блинкен излезе по американската телевизия и каза, че еднопошярния свят приключи и вече живеем в многополярен. Не видях усмивка на лицето му като говореше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този свят

    17 Sep 2023 19:22ч.

    ще се оправи като се издълбае канал, успореден на Панамския, между Мексико и Канада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия този път

    17 Sep 2023 19:27ч.

    си намери майстора. В края на 2024 г. свършва валутният резерв, с който Путин финансира войната. Санкциите ще останат поне още 3-4 години. Това ще върне руската икономика 30-35 години назад. Руснаците отново ще изживеят икономическата катастрофа, последвала разпада на СССР. Този път Западът няма да помага. Ще оставят “многострадалния” руски народ в ръцете на жестокия китайски капитализъм. Десетки милиони млади и образовани руснаци ще подхранят икономиката на Запада. Не по-късно от 2030 г. РФ ще се разпадне и за дълъг период от време светът ще си отдъхне от руската заплаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжедемокрад

    17 Sep 2023 21:16ч.

    550 милиарда валутен резерв, срещу кръгли нули в пренадутите западни балони и в крайна сметка живот с десетки трилиони заеми. Та кой и как свършвал резерва си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяха, бяха

    17 Sep 2023 23:51ч.

    550 млрд. От май насам се топят със страшна сила. В края на 2024 г. свършват и мужиците минават на паша. За това поканиха Ким. Да им отвори очите как се изхранва население със зелена трева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската икномика

    18 Sep 2023 0:33ч.

    Така се върна назад ,че вече е петата във света и първа във европа . а германските проидохи си го забиха сами от зад и скоро няма да са във десетката даже . Свърши безплатният обяд които Русия им даваше и ги правеше богати всички англосакси . Сега щше цси ближат мъдете за сол .това ги чака германските мърши Кирил Логвинов, Русия: Загубихме доверие и уважение към ЕС, ако не завинаги, то за дълго време В интервю, изпълняващият длъжността Постоянен представител на Русия в ЕС Кирил Логвинов казва: „Сега Европейският съюз се сблъска с огромен брой предизвикателства и заплахи. Много от кризите – миграционна, енергийна, хранителна – като цяло бяха създадени от самия ЕС. С цел солидарно да се намерят отговори на тези предизвикателства, е необходим някакъв консолидиращ фактор. И, за съжаление, Русия се превърна точно в такъв фактор„, категоричен е той. Всички тези мерки, включително забрана за директни полети, затягане на визовите практики, разяснения относно санкциите, целят реално да направят невъзможно влизането на руски граждани в Европейския съюз. Виждаме ясно потвърждение на болезнения стремеж на ЕС за колективно наказание на руснаците„, категоричен е Логвинов. Не може да се говори за каквито и да било отношения с Европейския съюз, който ни обяви тотална война в търговско-икономическа, външнополитическа, информационна и други сфери. Загубихме доверие и уважение към ЕС, който се показа като неспособен да постигне съгласие и просто като ненадежден партньор, ако не завинаги, то явно за дълго време„, заключва Кирил Логвинов. https://kritichno.bg/politika/logvinov-zagubihme-doverie-v-es/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе за теб и паша

    18 Sep 2023 0:38ч.

    Няма да има ,готви се плащаш двадесет и шест милиарда лева които българия трябва да плати на лайняната урсула за 50 -те милиарда евро заеми дадени на наркомана зеля . Наркйомана зеля със тези пари ще си купува имоти ,а ти ще му ядеш наркоманската буба .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    17 Sep 2023 19:37ч.

    Много тролчета са полазили с коментари под заявлението на Лавров. Едва ли е случайно. Както и не е случайно заявлението на Лавров! Игричките свършиха! Време е за обещанията на Путин. А той каза няколко простички нещица: първо - войната още не е започнала и второ - удари по центровете, които приемат решения не са предприети - засега!:) Едва ли е и случайно, че тези дни в ютуб излезе документален филм за Корейската война! https://www.youtube.com/watch?v=Q1S_k_46bAk Много неща научих! Въобще, да си призная честно - не очаквах, че толкова откровено може да се говори за тази война! Препоръчвам го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    17 Sep 2023 19:42ч.

    е жалък страхливец. Няма и да си помисли за ядрена атака срещу НАТО, защото животецът му е мил. Спестете ни тъпите си рашистки опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    18 Sep 2023 3:25ч.

    3 часа и 24 минути рашистки филм за Северна Корея, ти мазохист ли си бе бате:-)...че какъв е резултатът се вижда само за 10 секунди от една снимка от сателит, Южна Корея нощем в светлини, а на север от нея-тъмно пространство само с една точка (навярно от резиденцията на Мазното Ким:-) Това ли ще ми хвалиш? И не знаеш ли, че Рашстка Фашагия се е запътила натам? https://www.bing.com/search?q=satellite+photo+of+north+korea+at+night&form=ANNTH1&refig=fbc36415b548464ab5ed85aa9c0542fd&sp=2&ghc=1&lq=0&qs=RI&pq=night+photo+of+north+korea&sk=UT1&sc=10-26&cvid=fbc36415b548464ab5ed85aa9c0542fd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    17 Sep 2023 19:52ч.

    Бай ЗИП, нали гол стратег и фукара, нема си женка , ни дечиня па пали фитиля.. Ама Тов Жужо си има и деца и любовница и влакове злато/ според Уошинтон Поуст/.. Защо му е да гърми килотоните?? Гърми си стари фишеци , па чека Вашингтонският Режим накъде се лъзне....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    17 Sep 2023 20:18ч.

    Ауууу как се настървиха тролчетата ..... Сакън да не се чуе нещо различно, камо ли истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    17 Sep 2023 20:28ч.

    Хубава констатация. Сега да каже за "червените линии", че в Държавния департамент не са се смяли отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клоун

    17 Sep 2023 21:17ч.

    Ние пък с тебе ще се посмеем оттук нататък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде бе,я пак

    17 Sep 2023 20:57ч.

    Ех Лавърче тия с "доброто и лошото ченге" вече на минават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нагли янки

    17 Sep 2023 21:18ч.

    Ами ако изведнъж им се спихне балонът, какво следва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ачо

    17 Sep 2023 22:20ч.

    Щом Русия знае,че Америка води война срещу нея,вие какво още чакате господин Лавров? Кога ще нанесете убийствения удар по зурлата на Байдън?Ако се страхувате,защо започнахте войната?Потопиха ви кораби,удрят кримския мост,взривиха газопроводите, убиват военнопленници!Колко е голямо руското търпение?Какво чакате да се случи още за да отвърне,така че тези агресори да не могат да се опомнят поне сто години! Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма руско търпение

    17 Sep 2023 22:54ч.

    Има руска импотентност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    18 Sep 2023 1:56ч.

    Не е до търпение. Просто толкова са силите на Русия. Едно, че не бяха подготвени. По-голямата беда беше, че разузнаването им е пълна дупка някаква. Пълен провал на всички предвиждания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плаче Коня

    18 Sep 2023 0:07ч.

    Нероденият Ссср 2 ще отиде при Ссср 1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • синьо комуне

    18 Sep 2023 0:16ч.

    Още мислиш с категориите на перестройката, ясно е, че си не само просто, а и дърто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече и съвсем директно

    18 Sep 2023 1:40ч.

    https://edition.cnn.com/2023/09/13/politics/pentagon-watchdog-ukraine-aid/index.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сандокан

    18 Sep 2023 2:00ч.

    И ако това не води към ядрена война, незнам друго кое... Наглите американци просто се молят на Русия да ги запука с посейдони и сармати в съюз с Китай и Северна Корея. Очевидно тая популация която е в момента на земята желае неистово да се осъществи поредното и последно измиране на господстващия вид на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майк Пенс: Американските войски може да се наложи да се изправят срещу руската армия

    18 Sep 2023 4:34ч.

    Според бившия вицепрезидент на САЩ, ако режимът на Путин успее в Украйна, впоследствие той ще нахлуе на територията на една от страните от НАТО. Това автоматично ще предизвика военен отговор от Америка. Пенс каза това по време на изява в NewsNation. Той също така изрази мнение, че един войнствен Кремъл вероятно ще прекрачи международните граници и ще провокира конфликт с НАТО. Освен това няколко страни от Алианса вече имат обща граница с Русия. "Убеден съм, че ако украинските военни не спрат и не отблъснат руската инвазия, то скоро руската армия ще пресече границата, където нашите мъже и жени в униформа ще трябва да отидат и да се бият според статута на НАТО. Искрено вярвам в това. Възможно това да е в Естония, Латвия, Литва или Полша", добави той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добро утро!

    18 Sep 2023 11:12ч.

    Има-няма и току изстрелят нещо, дето и птичките го знаят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майк Пенс греши

    18 Sep 2023 11:14ч.

    според мен. Една Украйна и стига на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    18 Sep 2023 12:05ч.

    Проблема на руснаците в тази война са си самите руснаци. Пребройте английските думи в един час приказки по руската телевизия и ще ви стане ясно. С английски думи са заменени руски които си ги имат. Вместо съдържание контент и т.н. Преди месец почнаха някаква кампания за изчистване на езика но даже и кремълските журналисти си пердашат с английски думи в речника. Невероятно промиване на мозъци е имало и единствения начин да се излекуват е война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами като у нас

    18 Sep 2023 12:52ч.

    Журналята са много вредна пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами като у нас

    18 Sep 2023 12:52ч.

    Журналята са много вредна пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сеят простотия

    18 Sep 2023 12:54ч.

    със замах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи