Лавров: САЩ и НАТО се опитват да милитаризират Азиатско-Тихоокеанския регион

Лавров: САЩ и НАТО се опитват да милитаризират Азиатско-Тихоокеанския регион

Следвайте "Гласове" в Телеграм

НАТО престана да говори за своята отбранителна същност и сега има претенции да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския регион. Това заяви пред журналисти днес в Пномпен руският министър на външните работи Сергей Лавров след участието си в срещата на върха на АСЕАН, предаде ТАСС.

Лавров изрази мнение, че НАТО  е била отбранителен алианс, когато са съществували СССР и Варшавският договор. След това, когато и двете вече ги е нямало, според Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до руските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид НАТО  е обявила, че носи глобална отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския регион е неделима.

Външният министър на Русия добави, че САЩ и НАТО се опитват да усвоят и Азиатско-Тихокенаския регион и да го милитаризират.

Той каза, е съвместно изявление от срещата на върха на АСЕАН не е било прието, защото американската страна и нейните партньори са настоявали за включване в него на неприемливи оценки за ситуацията в Украйна и около нея.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    13 Ное 2022 11:45ч.

    Нато никога не е бил отбранителен съюз, защото още през 1945 възниква на базата на SS, при преговори м/у Сащ и хитлеристите с/у СССР, в "неутрална" Швейцария, а ВСВ още си е в ход !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стара новина

    13 Ное 2022 12:34ч.

    Ами това го знаем и виждаме от месеци! Сега ли се сетихте? И куп други неща вършеха, докато вие ги наричахте партньори и чат пат си позволявахте да измяукате, че сте “очень озабочени”? Понакога се питам чии интереси защитавате всъщност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ние чии интереси защитавахме

    13 Ное 2022 12:46ч.

    когато загърбихме интересите на страната си за да можем да работим на Запад без визи? Така си помогнахме на личните финанси, но загубихме и армията, и образованието, и промишлеността, и всичко, т.е. България. Сега е лесно да оплаква нашето безнадеждно състояние и обвиняват руснаците, но истината е че консумативното мислене взе връх навсякъде. Затова да извадим първо гредата от окото си, преди да се опитваме да вадим сламката от окото на ближния си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее Русия!

    13 Ное 2022 13:05ч.

    Сащ искат да милитаризират целия свят. Трябва час по скоро да се махнем от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХайлавроМарсаМу

    13 Ное 2022 13:21ч.

    Лавруша взе да плаче като вдовица за ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛавроМарсаМу

    13 Ное 2022 13:26ч.

    Тов.Си рече, че ще има биполярен свят - кой се сетил се сетил за......Кипучая, могучая,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако слушаме китайците

    13 Ное 2022 14:06ч.

    след някоя и друга година пак ще се озовем в еднополярен свят, познайте какъв. Който ги познава, няма съмнение в това. Руснаците поне са сантиментални и близки до нас, затова са за многополярен свят както и ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи