Лавров: Русия смята ЕС за неприятелско обединение. Помпат престъпния режим в Киев с оръжия, пращат инструктори и наемници

Лавров: Русия смята ЕС за неприятелско обединение. Помпат престъпния режим в Киев с оръжия, пращат инструктори и наемници

Европейският съюз по своя вина загуби Русия, сега Москва я смята за неприятелско обеинение. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за aif.ru, публикувано на сайта на руското дипломатическо ведомство, съобщава ТАСС.

„Европейският съюз „загуби“ Русия. Но той самият е виновен за това. В края на краищата именно страните-членки на ЕС и лидерите на самия съюз открито заявяват необходимостта от нанасяне на Русия, както те се изразиха, на стратегическо поражение. Напомпват престъпния режим в Киев с оръжия и боеприпаси, изпращат инструктори и наемници в Украйна. Поради тези причини смятаме ЕС за неприятелско обединение“, каза министърът.

Той подчерта, че руската страна е направила необходимите изводи от тази ситуация. Според него в отговор на враждебни стъпки Москва ще действа "твърдо, ако е необходимо, ръководейки се от националните интереси на Русия и общоприетия в дипломатическата практика принцип на реципрочност".

Лавров обясни, че Русия ще взема решения за бъдещето на диалога с Европейския съюз въз основа на интересите, залегнали в новата концепция за външната политика на страната. 

„Ако европейците в един момент се откажат от антируския си курс и изберат взаимно уважителен диалог с Русия, ние ще разгледаме техните предложения и ще вземем решения, съобразени с нашите национални интереси, тъй като те бяха одобрени от руския президент Владимир Путин в новата концепция за външната политика на Руската федерация“, каза ръководителят на руската дипломация.

Той добави, че географията на задграничните му пътувания се е променила и сега тя отразява "руските приоритети на международната арена", които са заложени в новата концепция за външна политика.

Повече от половината от разплащанията между Русия и Китай се извършват в национални валути, казва още  Сергей Лавров в интервюто за aif.ru. 

"Важно е, че повече от половината от разплащанията между нас се извършват в национални валути, сътрудничеството не се ограничава само до търговията, а обхваща много широк диапазон - от енергетиката и индустрията до селското стопанство и космоса. С Китай сме изградили положителни взаимоотношения на взаимозависимост в областта на търговията и икономиката и този резултат от нашата работа не може да не ни удовлетвори“, каза руският външен министър.

Лавров посочи, че Китай е основният търговски партньор на Русия в продължение на 13 поредни години, а търговският оборот между страните нараства с една трета годишно през последните две години и достига ново рекордно ниво от $185 милиарда през 2022 г. „Ние взаимно си доставяме тези продукти на взаимноизгодна основа, които се търсят на пазарите на нашите страни“, добави ръководителят на руското външно министерство.

САЩ се опитват да предотвратят насрочената за края на юли среща на върха Русия-Африка и да обезсърчат африканските страни да участват в нея, заяви още Сергей Лавров. „Наистина Съединените щати и техните васали правят всичко възможно, за да постигнат международна изолация на Русия. По-специално, те се опитват да торпилират втората среща на върха Русия-Африка, насрочена за края на юли в Санкт Петербург, за да разубедят нашите африкански приятели да участват в нея“, каза Лавров.

По думите му, намалява броят на онези страни, които са готови да пожертват "фундаменталните си интереси в името на Вашингтон и неговите поддръжници, за да вадят кестени от огъня за бившите колониални метрополии". „Затова опитите да се попречи на нашето сътрудничество с държавите от Глобалния Юг и Изток ще продължат, но успехът им далеч не е гарантиран“, обобщи ръководителят на дипломатическото ведомство.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • аналитичка

    04 Апр 2023 9:01ч.

    Германският вицеканцлер Роберт Хабек в прав текст е признал, че въоръжаването на Украйна е започнало далеч преди началото на СВО. Украйна е строила бетонни укрепления и е искала оръжие. А Русия е трябвало кротко да стои настрана и да гледа как ЕС, САЩ и НАТО се подготвят за война с нея, така ли? След февруари 2022 всички излишни европейски оръжия се изсипаха в Украйна. Е, как още имат нахалството да твърдят, че не са във война с Русия?? Затова решението, че Русия смята ЕС за неприятелско обединение е правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че това го каза наскоро и Урсула

    04 Апр 2023 10:18ч.

    и я има на видео, че ЕС въоръжава Украйна поне от 2015, далеч преди тя да застъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    04 Апр 2023 14:54ч.

    Лавров и путя само хленчат и мрънкат, като е престъпен режима защо още стои зеления наркоман непокътнат, а статуята на бандер един заблуден калибар не я е калибрирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ес са врагове,

    04 Апр 2023 9:41ч.

    А С. Корея и Иран - приятели. Няма такова дъно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лето

    04 Апр 2023 9:48ч.

    Не, няма такова дъно като ЕС! Всземи прогледни! Късогледството е лоша работа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    04 Апр 2023 9:53ч.

    ...И според теб ЕС са приятели на Русия, така ли и Лавров е слабоумен някакъв, неразбиращ от приятелско отношение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактите говорят

    04 Апр 2023 11:36ч.

    Рашистите обявиха ЕС за "ВРАГ" и европейските държави за "неприятелски", последно дори и Унгария, а не обратното:) ЕС действа по единствения възможен път към Русия, която реши да си решава проблемите и задоволява болните си имперски амбиции, като обяви война на уж братския украински народ, а след това и на цивилизования свят. И всичките тези стотици хиляди жертви сред украинския и руския народ, както и на семействата им са наказани от обиденото Джудже в Кремъл, търсещо реванш за изгубената Трета Световна война, а именно Студената. Кремльовците и досега не са разбрали, че СССР се САМОразпадна поради погрешната порочна конструкция и неефективния модел на построяване на социализЪма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • псевдодемократор

    04 Апр 2023 11:49ч.

    Какъв социализъм те гони бе, не се усещаш колко си досаден и в какъв паралелен сън се движиш. Ама ние не сме длъжни да ти четем вредните за здравето ни емоционално обагрени изповеди. А като чуя "единствено възможен път" и се хващам за нагана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Фактите говорят

    04 Апр 2023 11:59ч.

    Като прочета първите 2-3 думи от коментара, спирам да го чета. Ясно е как продължава нататък. Козяшките опорките вече се изтъркаха от прекалена употреба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС не е Европа,

    04 Апр 2023 9:55ч.

    ЕС е враг на Европа и на всяка отделно взета европейска страна. ЕС е инструмент за американска колонизация на европейските страни. Нормално е страни, които са субект на собствената си политика, да смятат такъв инструмент за "неприятелски".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На путинофилите не им излиза от главата темата за "врага" и те, подкрепящи онова Джудже в Кремъл в ролята на "жертва"

    04 Апр 2023 13:34ч.

    Самият Путин се представя в речите си като лидер на "световното антиколониално движение". А под този израз, ако сте го слушали не само него, но и пропагандаторите му, разбират "границите на Русия да не свършат никъде" и да "освобождават" народите в посока Запад. Т.е. да ги заробват или колонизират! Както винаги рашистката пропаганда е демагогска и обратна, правят точно обратното на това, което говорят. И докато гледат как да нападат на Запад, от Изток изотзАдЕ ще ги оправят, преди и да се усетят:) Рашата плюе срещу нас, европейците, именно защото не успя да колонизира ЕС, както си го фантазираше, рекетирайки ни с енергийни източници. И сега, в отчаянието си се пробва да вбие клин и да създаде каквато и да е интрига за разделение. Проблемът е, че Русия е пред разпад и никой на Запад не иска да се стига до там. Защото при разпад на Оркостан вместо един "луд" насреща ни ще имаме множество неуправляеми държави, чиито вождове ще разполагат с ядрени оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    04 Апр 2023 15:00ч.

    Проблемът Ви господине е, че бившите колонии приемат тезата на Русия и Путин, а не Вашата и на Вашите господари. Така че, по-спокойно, че ше получите инфаркт от яд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Яна 04 Апр 2023 15:00ч.

    04 Апр 2023 17:48ч.

    Няма как да е вярно, че колониите приемат тезата на Русия на Путин. Колониите са инструмент на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. А Русия е империя или поне това, към което я тласка режимът на Путин. Бившите колониив Африка и Азия поддържат Русия дотолкова, доколкото ползват нейни ЧВК наемници за поддържане на диктаторски, репресивен и/или тоталитарен режим на управление, сключвайки договори за сигурност и военизиране, както и възползвайки се от руски енергийни ресурси на занижени цени. Бившите колонии не си мечтаят отново да бъдат под диктата, контрола и експлоатацията на която и да е нова империя каквато Русия се опитва да стане. п.с. Ние, свободните българи нямаме господар, защото не сме роби или крепостни освен тези българи - путинофили, мечтаещи си да живеят под рашистки империалистически ботуш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четвъртият райх

    04 Апр 2023 9:55ч.

    Абе, вярно ли е, че тая нощ край Хага е дерайлирал пътнически влак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много са забавни доводите на любителите на еврорайха с американски акцент!

    04 Апр 2023 10:11ч.

    Забавно-дебилни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акушерка

    04 Апр 2023 11:12ч.

    Е и какво казва: Ти си лош, ти си много лош! Ах ти! Англосаксонските пирати разбират само от размазващ удар в мордата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лавров защо се хвали колко по-зависима става Русия от Китай

    04 Апр 2023 11:27ч.

    И уж рашистите се борят срещу колективния Запад и за "глобално сътрудничество с държавите от Глобалния Юг и Изток", пък рашистките лидери все западни стоки предпочитат. Видяхме го Путьо тази зима на войната му многократно да носи черно яке с марката "Прада". Вероятно символично "Дяволът носи "Прада":) И уж се бори със Запада и говори за успехите на руската икономика, а защо не се облича и употребява стоки, произведени в Русия?! Ето го и Лавров, мрази и се бори срещу Запада, но ползва западни телефон Apple iPhone и часовник Apple Watch. Облечен е с тениска с името на Жан-Мишел Баския - афроамерикански художник от Ню Йорк, ХОМОСЕКСУАЛИСТ. Това ли са традиционните ценности и духовни връзки товарища Лаврова :)) >>> https://fakti.bg/mnenia/730890-mrazi-zapada-no-e-s-amerikanski-chasovnik-i-telefon

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Лавров

    04 Апр 2023 11:49ч.

    И Шойгу ако знаеш любовниците как ги намразили заради санкциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, нямат задоволяване:)

    04 Апр 2023 13:49ч.

    FreeDom показаха как живеят любовници на Лавров, Шойгу и Путин. Докато не един и двама обикновени руснаци падат в дупката отвън на двора, предназначена за тоалетна и загиват. 200 акра в Жуково край Москва до двореца Ротенберг. Пазарната стойност на сто кв. м. земя там е около 3 милиона рубли. Цялата земя е 600 милиона рубли, а къщата струва почти милиард. Тоест общата цена е повече от 1,5 милиарда рубли. На парче земя, покрито с гора, има няколко къщи, имението на господарката, къща за прислуга и гараж с много коли. И собственикът на това имение е Елена Шибунина, която била обикновена стюардеса. Те се запознават със Сергей Шойгу през 1999 г., а през 2001 г. Елена има син Даниел, който прилича на баща си като две капки вода. Самият Шойгу отрича любовна връзка със стюардесата, от студентските си години е женен за друга - Ирина. Светлана Кривоногих притежава четириетажни апартаменти в Санкт Петербург, те могат да бъдат наети за 700 хиляди рубли на месец. Такъв апартамент струва 300 милиона рубли. Кривоногих е само една от бившите любовници на Путин. Разследващи журналисти оцениха бизнес активите и имуществото й на 7,7 милиарда рубли. Светлана Полякова притежава луксозни апартаменти в Москва и Московска област, както и в Санкт Петербург, Сочи и във Великобритания. Общата стойност на недвижимите имоти е повече от 1 милиард рубли. Тя е скромен служител на руското външно министерство. Тя е и любовница на руския външен министър Сергей Лавров. "Тези жени живеят в невиждан лукс и изпълняват всички техни, дори и най-вулгарните капризи. Правят това благодарение на парите, откраднати от служителите на Кремъл", обобщиха журналистите. Това са то традиционните кремльовски ценности, консерватизъм и духовни връзки:) >>> https://www.youtube.com/watch?v=BrBXNjJFH10&t=119s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Апр 2023 15:28ч.

    Не пожелавай жената на ближния си; нито да пожелаваш къщата на ближния си, нито нивата му, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито нещо, което е на ближния ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самият Шойгу е еленовъд, а не офицер

    04 Апр 2023 15:59ч.

    Основатель компаний «Еврохим» и СУЭК Андрей Мельниченко с состоянием в 25,2 млрд долларов впервые возглавил рейтинг богатейших людей России по версии журнала Forbes. По данным издания, вторым после Мельниченко идет глава «Норильского никеля» Владимир Потанин с состоянием 23,7 млрд долларов, третий –председатель совета директоров НЛМК Владимир Лисин, его состояние за год увеличилось на 3,7 млрд долларов, до 22,1 млрд долларов, передает ТАСС. Согласно ежегодному рейтингу по версии американского журнала Forbes, совокупное состояние российских миллиардеров за год выросло с 353 млрд долларов до 505 млрд долларов, а их число уменьшилось на 13 человек до 110 миллиардеров в 2023 году.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, Викт, наистина, каква е тази алчност в кремльовците?!

    04 Апр 2023 17:01ч.

    За какво са му напр. Путин 19 къщи, 700 коли и 58 самолета, позлатен дворец в собствен град, луксозни предмети, скъпи часовници, и милиарди, милиарди... ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почитай баща си и майка си

    04 Апр 2023 17:16ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=_umSMEOMf4c

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушката вече

    04 Апр 2023 11:47ч.

    Копала окопи в Крим. Е, няма такава пропаднала държава - хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писнА ни

    04 Апр 2023 11:51ч.

    Няколко миризливи евроатлатоджендърни откачалника обръщат с глупавите си постове целия форум наопаки, по традиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    04 Апр 2023 12:13ч.

    И аз преди се дразнех, сега просто прескачам коментарите им. Те са на заплата при Козяк и трябва да се трудят. Просто бизнес :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lockheed EP-3E Aries II

    04 Апр 2023 12:07ч.

    Lockheed EP-3 е вариант за електронно сигнално разузнаване на P-3 Orion, експлоатиран от ВМС на Съединените щати. ...... И така днес един MI29 United States - Navy от сутринта прави кръгчета по бреговата линия на Румъния срещу Крим. Ами НАХАЛНИ са, какво правят САЩ на 10 000 км от собствената си държавна граница?! ... п.с. Какво стана с нашите риболовни кораби ловували под воднобреговата маршрутка на Навито?! ........ И прав е г-н Лавров на желанието за приятелство - една "Брюкселска върхушка" съсипва отношенията на сътрудничество сред европейските народи от близо 500 милиона души. Мнозинството населението хората е време да решат и да разберат, че РУСИЯ НЕ Е ВРАГ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grethen

    04 Апр 2023 14:17ч.

    Република Южна Африка спира военни доставки за Полша...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • War On The Rocks

    04 Апр 2023 15:07ч.

    „ГЛОБИ ЗА ПОДКРЕПА НА РУСИЯ“: ЧЕСТНАТА ИСТОРИЯ НА ГЕРМАНКАТА АЛИНА ЛИПП ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕТО В ГЕРМАНИЯ https://tsargrad.tv/articles/vyjasnili-zachem-nuzhny-vakciny-ot-covid-19-i-jeto-ne-profilaktika-bolezni_751050

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Homer

    04 Апр 2023 15:10ч.

    Русия има манталитета на комплексиран изнасилвач - иска да бъде обичана насила. И който не се възхищава на смешните им напъни да представляват някаква ценна цивилизация, трябва да бъде по възможност унищожен, а ако не става - да бъде обявен за враг. Ако не бяха нападнали Украйна и не заплашваха с ядрено оръжие, по-голямата част от човечеството въобще нямаше да ги забелязва. Което само по себе си не е трагедия, но за комплексарските им душици явно е непоносимо. Никак не съм оптимист. Няма да ни оставят да живеем нормалния си човешки живот. Докато не докарат света до собственото си мизерно битие, няма да спрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямало да ги забелязват, казваш...

    04 Апр 2023 15:19ч.

    Точно както "не ги забелязаха" първо шведският крал - в резултат Швеция вече не е империя, после Наполеон Първи - в резултат вече Франция не е империя, после Хитлер - в резултат третият райх отиде в небитието... Уж не ги забелязват, а все натам ги влече! А за това, че не били "някаква ценна цивилизация" какво да коментирам........... както се казва: в избата на дядо ми има по-старо вино от американските щати (ако тях даваш за пример)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хомер-чо, що не си вземеш един бигмак с

    04 Апр 2023 15:38ч.

    хлебарки и скакалци, а за десерт крем от червеи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евросъюзът загуби Русия

    04 Апр 2023 15:20ч.

    А Русия спечели няколко сринати до земята украински града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Времето ще покаже кой печели

    04 Апр 2023 15:36ч.

    и какво! А ние ще си го ду..ме, щото ни е безразлично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Апр 2023 16:02ч.

    А.Дончев/Време Разделно: "Гледам те и виждам през теб Папаз." След десет пакета санкции на ЕС срещу Русия, почти прекъснати дипломатически отношения, туризъм, търговия, договори, блокиране на капитали на Русия и руски граждани, национализация на големи предприятия с руско участие, взривени тръби на газопровода Северен поток, реки от русофобия по медиите, недоказани обвинения даже и от най-високо ниво на ЕС и ЕК, дискриминация на хората с руски корени в Европа, на руската култура и руските спортисти, та накрая Лавров: "Русия смята ЕС за неприятелско обединение." И в коментарите продължават разни мастии да бълват жлъч, че Русия и руснаците са им виновни и длъжни за нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи