Лавров: Русия ще се фокусира върху премахване на западния монопол

Лавров: Русия ще се фокусира върху премахване на западния монопол

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че Москва ще се фокусира върху това Западът да бъде лишен от, по думите му, своя "монопол" в световните дела, като част от обновената концепция за външна политика на Русия, и обвини западните страни, че потискат съперничещите центрове на сила, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руските държавни медии съобщиха миналата седмица, че руският президент Владимир Путин се готви да одобри обновена концепция за външна политика на Русия, след като отношенията със Запада достигнаха най-ниската си точка заради войната в Украйна и западните санкции.

"Англосаксонците и останалият колективен Запад, който безпрекословно им се подчинява, се стремят да натрапят своя диктат в световните дела на всяка цена", каза Лавров по време на парламентарен контрол в руската Държавна дума.

"Нашата обновена концепция за външна политика ще се фокусира върху необходимостта да бъде възпрян монополът на Запада в оформянето на рамките на международните отношения, които в бъдеще ще се определят не от егоистичните му интереси, а от справедлив и универсален баланс на интересите", допълни министърът.

Кремъл често обвинява западните държави, водени от "англосаксонските" САЩ и Великобритания, че се опитват да доминират в световната политика и да се намесват във вътрешните работи на други страни, същевременно стремейки се да потиснат надигащите се сили в Азия, Латинска Америка и Африка.

Западните страни обаче твърдят, че Русия се е превърнала в световен парий в резултат на инвазията си в Украйна, а подкрепени от Русия групи са се намесвали в изборите на Запад - нещо, което съюзникът на Путин - Евгений Пригожин, сега вече открито признава.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Босилсковски

  15 Фев 2023 19:35ч.

  Щом информацията идва от Днес, то няма как да не бъде правдива. Американците вече няколко пъти си променят външнополитическата концепция и то основно по отношение на Русия и Китай. Не виждам причина, Русия да не направи същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а подкрепени от Русия групи са се намесвали в изборите на Запад - нещо, което съюзникът на Путин - Евгений Пригожин, сега вече открито признава.

  15 Фев 2023 19:42ч.

  явно нещо съм пропуснАл . прекрсен примвр за чисто съчинителство в мисирството

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисирките все повече ще ни сервират свободни съчинения

  15 Фев 2023 20:01ч.

  Не знам дали остана някой да взема насериозно официалната пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  15 Фев 2023 20:50ч.

  Дет се вика време е тия да се сетят ."За кого бие камбаната",по това.Хемингуей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  16 Фев 2023 7:27ч.

  Ние какво сме виновни, че Русия агресивно си е разположила държавата в близост до базите на НАТО?! А сега напълно непровокирано ни обявават за враг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи