Лавров пристигна в Ню Йорк за заседанието на Съвета за сигурност

Лавров пристигна в Ню Йорк за заседанието на Съвета за сигурност

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк, където на 24 и 25 април ще участва в заседанията на Съвета за сигурност на ООН. Това съобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

"Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк. Утре под негово председателство ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН", написа тя в канала си в Telegram. Мария Захарова отбеляза също, че повече от 700 000 души са следили едновременно полета на Сергей Лавров в услугата Flightradar, а общо почти 3 милиона. „Рекорд“, добави Захарова.

Очаква се Лавров да се срещне днес с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. По-рано постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя заяви, че Русия има много теми за обсъждане.

Освен това руският министър покани външните министри на няколко страни, включително държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, да участват в заседанията на Съвета за сигурност на ООН, председателствани от Руската федерация. Въпросът за преките контакти между Лавров и Блинкен в централата на организацията все още остава отворен.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Лавров пристигна в Ню Йорк

    24 Апр 2023 8:38ч.

    Изолацията на Русия се засилва ! Га-га-га-га ! /това е на руски произнесено името на Хага, където е Международния съд.../ Защо няма заповед за арест на Лавров ? Шоу мъст го он, нали договорняци с договорняците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като нищо ще обявят и арест на всички крилати ракети, пристигнали на Западна територията без виза.

    24 Апр 2023 9:37ч.

    А визи за ракети и за Майдански курабии-внос издават само лично Виктория Нюланд (автор на бестселърите "Цветните преврати вчера и днес", "3 прости стъпки към укрищожение и ядрена война - себе-обучение в Майданизъм", и поетичната сбирка "F.EU - Отвъд Майдана"), както и началниците ѝ. В същото време Путин проповядва комунизъм и св. св. заколители Ленин и Маркс, който комунизъм - споделя той - той го преписал от неговата "Библия" (златно издание "Капитал" - оригинален препис от Енгелс). Тя ситуацията е гротескна и грозна до непоносимост, но поради не-самопоправимостта на човешкото безумие и злина, светът е на ръба на поредната световна война и този път жертвите едва ли ще бъдат 100-ина милиона "само". То всичко това вече е предварително описано в разни еретични опиумни сектантски материали, но и западните му партньори, и Путин, че и драконо-поклонителите, винаги са били правоверни и нито биха се интересували от подобни диверсии, нито биха се отклонили от кравия път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто това

    24 Апр 2023 11:27ч.

    Е единствената организация от която Русия не е изгонена, щото такъв е устава. Въпрос на време и от там. И ще си прави заседания с Лукашенко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали вчера

    24 Апр 2023 11:29ч.

    Митрофанова ви прави поход за мир, бе рубладжийски. Какви крилати ракети ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не винаги всичко се разбира от заглавието

    24 Апр 2023 12:39ч.

    и понякога още ред-два са от полза против прибързани недорзумения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

    24 Апр 2023 10:46ч.

    Л'евров,престани да сумтиш като разсърдена курва,а се занимай със същината ! Това,че Хитлер бе евреин и се "самоуби" с превъплъщението си в Чарли Чаплин го знаеха и бабите ми и дядовците ми,майка ми и баща ми.Звучи доста някак си нелепо да се цупиш като квартална мърлица за някакъв детайл,а да пропускаш да се държиш като Мъж,който представлява най- силната Държава в света.Вече и дъждовните червеи си задават въпроса защо ,по дяволите,не престанете въобще да чувате и отговаряте на американските чифути.Аз съм уверен,че не ти ,Шайгу и Путин управлявате Свята Русия,а истински Руснаци,които стоят зад Вас,но номерът с евреи като теб на първа линия вече не минава.На първа линия трябва да си застанат ЕТНОГЕНЕТИЧЕСКИТЕ РУСНАЦИ! Тръгнал да се мръщи,че не пускали били хамериханците,видиш ли,некакви си пръдльовци с микрофони отзад и отпред! И за какво са Ви журналисти в САЩ? Психар! Бъди Мъж,а не путка,Л'евров ! Държиш се точно като некаква самаретянка със съмнително поведение,която иска да се изчука с намръщеният си съсед .ДА ЖИВЕЕ РУСКОБЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Апр 2023 11:23ч.

    ООН, която в миналото беше авторитетна международна организация, сега се превърна в структура, напълно контролирана от САЩ и Вашингтон гледа на нея като на собствен инструмент за влияние върху планетата…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи