Лавров пред пълна зала в Скопие: ОССЕ е в плачевно състояние, защото се превърна в придатък на НАТО

Лавров пред пълна зала в Скопие: ОССЕ е в плачевно състояние, защото се превърна в придатък на НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия трябва да констатира със съжаление, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е в плачевно състояние и перспективите ѝ като организация са неясни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща на външните министри на ОССЕ, съобщава ТАСС.

"След малко повече от 12 месеца ще се навършат 50 години от Заключителния акт от Хелзинки. Трябва да отбележим със съжаление, че ОССЕ се доближава до тази годишнина в плачевна форма и нейните перспективи остават неясни", отбеляза той.

Лавров припомни, че Русия е положила максимални усилия за формиране на общо пространство за сигурност в Европа, основано на сътрудничество.

"За съжаление, западните политически елити, които си присвоиха правото да решават съдбата на човечеството, направиха недалновиден избор не в полза на ОССЕ, а в полза на НАТО - в полза на философията на сдържането, на геополитическите игри с печелещи и губещи и логиката "господар - роб". Един от ключовите компоненти на тази политика беше безогледното разширяване на НАТО на изток, започнало след разпадането на Организацията на Варшавския договор", коментира руският външен министър.

Лавров добави, че държавите от НАТО собственоръчно са разрушили политическото и военното измерение на ОССЕ.

След това той представи военната интервенция на НАТО в Югославия и Косово, като военна агресия и обвини Запада за подклаждане на конфликтите в Грузия и Украйна. Русия атакува Грузия през 2008 г., а Украйна първо през 2014 г. и след това през 2022 г.

"Провокацията на САЩ, които Грузия изпълняваше и опита за създаване на плацдарм в Украйна доведе до този резултат", каза още Лавров.

"Ще може ли някога ОССЕ да бъде адаптирана към реалното развитието на света и отново да стане площадка за разглеждане на проблемите за регионална безопасност, с принцип на равенство за всички държави участнички. Засега въпросите са повече от отговорите", каза Лавров, след което напусна залата.

Очаква се утре Лавров да даде специална пресконференция в зала „Борис Трайковски“. 

Балтийските страни и Украйна бойкотираха срещата за присъствието на Лавров. Той също така беше принуден да мине през Гърция със самолета си, защото България не позволи навлизането му във българското въздушно пространство. Причината беше санкционираната говорителка на руското МВнР Мария Захарова.

Веднага след него министърът на външните работи на Дания Ларс Льоке Расмусен изрази разочарованието си от това, че руският му колега е напуснал срещата. Усилията на Москва да раздели Европа и да я обвинява за решенията, които сама е взела, са прозрачни и няма да успеят, изрази увереност Расмусен. Според него ситуацията, в която се намира ОССЕ, е много разочароваща, защото организацията, създадена, за да гарантира мира и стабилността и да поддържа отворени каналите за диалог, сега е изправена пред сериозни предизвикателства, чийто източник е именно Русия.

ОССЕ преминава през сложен период, но платформата остава важна и трябва да бъде съхранена, посочиха в изявленията си голяма част от участниците в срещата по време на първото пленарно заседание.

Посланик Емилия Кралева, постоянен представител на Република България към ООН, ОССЕ и международните организации във Виена, която ръководи българската делегация на срещата, ще говори на второто пленарно заседание днес.

Източници: news.bg, dnes.dir.bg, dariknews.bg

 

 

Коментари

  • дяволът се казва путин

    30 Ное 2023 17:09ч.

    Няма причина ОССЕ да търпи още в редиците си рашисткия режим на тиранин, обявен от ООН за военен престъпник, още повече след като рашистът нагло обижда тази организация. русия няма място в цивилизования свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вие, младежо

    30 Ное 2023 17:24ч.

    за цивилизован ли се смятате? И обитавате "цивилизования свят"? С подобен речник, употребен в поста ви, сте доста далеч от всякаква цивилизация! Това, което употребявате, в никакъв случай не е език на "цивилизован" индивид, а по-скоро говори за липса на елементарна култура и възпитание... Мястото на Русия е сред европейските държави, а не там, където на вас ви е удобно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко!

    30 Ное 2023 17:27ч.

    Русия обяви за екстремисти "цивилизованите", тя самата не иска да е част от псевдо цивилизацията. И аз не искам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт син пропагандист

    30 Ное 2023 17:27ч.

    Пак ли на хленч за морал го удари, ами кажи на менторите си империалисти да напуснат Ирак, бивша Югославия и Сирия, които са окупирали, като за начало. И да не забравят да разпуснат НАТО, да не се налага друг да го прави със сила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, 17:09, още ли си при нас, Идиото!

    30 Ное 2023 18:27ч.

    Иди си! Иди в "либералната гнъс" - там ти е мястото! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    30 Ное 2023 19:09ч.

    Не се занимавайте с него. Няма смисъл. Не разбира грам от цивилизации и пише като надъхано пионерче от отряд "Септемврийче" от 1947 година. Или е платено момчето (момичето), или презобило с пропаганда.:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо лъжеш гьогференчо

    30 Ное 2023 19:49ч.

    ООН не е обявявало Путин за военнопрестъпник. Бръмбари бръмчат в празната ти куфалница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    30 Ное 2023 20:09ч.

    Не ми е ясно що ще държава, която се самоопределя като евразийска, в ОССЕ? Сигурно понеже много допринася за сигурността в Европа и се скъсва да сътрудничи, предимно чрез ултиматуми....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто

    30 Ное 2023 23:07ч.

    духовен Педераст, а 17:09? Или , работа на "проститутка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    01 Дек 2023 8:46ч.

    ОССЕ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФАШИСТКИ СЪЮЗ И НАИСТИНА РУСИЯ НЯМА МЯСТО ТАМ.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    30 Ное 2023 17:21ч.

    Лавров донесе ли откритите документи за участието на злощастната организация, чиято съдба се обсъжда , в активното събиране на данни за украинската армия и НАТО, за наводките, за обстрели на обекти в Донецка и Луганска република? След като Москва не вярна на сълзи, как лелеяната западна демократична общност може да бъде убедена в това, което говори Лавров? Ако днес западната общност загуби една величина в своята дипломация, Русия рискува да загуби уважението на обикновените хора, които не искат война. Ех, липсва стилът на Хрушчов в руската дипломация! Къде ти е обувката, Лавров? Или вие продължавате да не сте такива? Обикновена западна истина - Западът уважава силата, както и Изтокът. Стига сте се маели!Стига!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В тази зала, пълна с хора,

    30 Ное 2023 17:23ч.

    следящи с интерес изказването на Лавров, изобщо не би се забелязало присъствието на Блинкен и на Мара Хаджидимовска, както сега е незабележимо и тяхното отсъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И прибалтийците май не са били там

    30 Ное 2023 17:30ч.

    И украинците тоже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Лавров

    30 Ное 2023 17:39ч.

    му позволиха да лети до Скопие, за да го унизят публично. Като държава престъпник Русия трябва да свиква с това третиране на международната сцена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чукча писатель

    30 Ное 2023 17:44ч.

    Това че си двугънково прост и завистливо злобен, го знаем, ама недей допуска да ти личи чак до такава степен плебейщината. Най-малко пък Русия ще допусне да бъде роб на такива безкултурници като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .........

    30 Ное 2023 17:57ч.

    О, да. Унизиха Лавров...с пълна зала. А Денков го "уважиха"....с празна зала. Мара от село, ония прибалтийските джуджета и 404 не ги броим, те са никои. А вие, другарю/другарко русофоб, продължавайте да "живеете" в ехо камерата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност Лавров унизи ОССЕ (каквото и да е останало от нея)

    30 Ное 2023 19:15ч.

    отиде, каза им истината в сурата и си замина, без да удостои с разговори разните лишени от легитимност и представителност евромекерета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    01 Дек 2023 8:50ч.

    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА УНИЖИ НАЙ ДОБРИЯ ДИПЛОМАТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! ВИЖ , блинкин е друго нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долен слугинаж

    30 Ное 2023 17:45ч.

    Пак се наредихме по долен слугинаж сред първите - Заедно с Блинкен, Габриел Жирафова също е напуснала Скопие заради Лавров. Така се наредихме до пуделите на САШ - Украйна и балтийските страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    30 Ное 2023 17:45ч.

    Какво се е променило за петдесет години, за да се стигне до това положение? Разпадна се Варшавския договор. НАТО стигна до границите на Русия. Отнеха правото на рускоговорящите да използват езика си и ги обявиха за недочовеци в прибалтийските републики, като дори не им издаваха документи. Същата схема започнаха да прилагат и в Окрайна, като я доразвиха с избиване на рускоговорящото население. Какво се очакваше от Русия? Наглостта и високомерието се наказват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    30 Ное 2023 17:46ч.

    Значи мистър Блинкен напуснал т.е. не се явил. Откога САЩ е европейска страна. Тук се обсъждат европейски регионални въпроси. Наивен въпрос: а Китай, Индия, някой от Африка ( има страни по близо до Европа географски отколкото някои участници) присъстваха ли? Това означава, че всичките тези организаци са "ала-бала". Втори въпрос: Габриел ще си плати ли разходите след като бойкотира? Какво и пречеше изобщо да не отива. Тя на кого е министър на Галя от посолствоТО или на България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    30 Ное 2023 18:04ч.

    На България е министър и точно затова се отнася така с рашиста лавров. Защото официалната позиция на Република България е осъждане на путинския античовешки режим. НС, МС, президент са единодушни. Тия създания, путиноидите, които цапат форумите, изобщо нямат право да се наричат българи. Те защитават рашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    30 Ное 2023 19:29ч.

    Сбогом на колониалния капитализъм. Там е дявола, малък трол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    30 Ное 2023 19:57ч.

    "дяволът се казва путин" не е жив човек, а бот. Като ония изкуствените от банките. Не може жив човек да има 10 думи в речника си, които да ги върти постоянно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка забележка

    30 Ное 2023 22:10ч.

    Колега, прочети си поста на спокойна глава и открий колко много ти липсва - възпитание, кръгозор, чувство за такт. Чак ми е обидно да ти посочвам тези неща. Спорове се водят и мнения се дават аргументирано. Всичко друго е признак на духовна нищета, ако разбираш какво ти пиша. Та ти обижташ сам себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пуделът Габриел

    30 Ное 2023 17:53ч.

    Излиза, че за да отидат в Скопие Блинкен и Габриел е имало предварителен план, да не се допусне Захарова, за да не дойде и Лавров. Но Гърция и Турция (също членки на омразното НАТО) им провалиха плана. Габриел зае унизителното място като пуделът на Блинкен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • asd

    30 Ное 2023 17:55ч.

    Много добре видяхме какво напави европата когато видяха бойко с пачки.... нищо не казаха и радев ги не пита....Говорили били за ценности. Радев как ги гледа в очите тези наши западни партньори...не ги ли пита нещо, нали е достоен и чист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А денкoffоглу, и той, пред ... "пълна" зала, нещо изока!

    30 Ное 2023 18:31ч.

    Класата на Лавров В. П. си е класа! Най-великият дипломат! Да трябва да комуникираш с откровени Идиоти, ма "демократи", от "градината", без да им строшиш тъпите чутури, си е наистина най-висша дипломация! Поздравления, тов. Лавров! Ние сме с Великия Руски народ, Путин и Вас! АнадънмУ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    30 Ное 2023 18:41ч.

    САЩ раздават справедливост по американски: Справедливо е това което отслабва руското влияние и носи пари на Америка. Ирак,Сирия,Югославия,Либия, вече получиха" справедливост". Украйна в момента я получава губейки животи и земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са минали и 24 часа,

    30 Ное 2023 19:10ч.

    откакто МИД ни излъга, че имало голям наплив за срещи с Лавров, и ето, че самият той опроверга лъжата, тръгвайки си скоропостижно от Скопие, за да си спести срама от това, че е третиран като прокажен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ тръгвайки си скоропостижно от Скопие”

    30 Ное 2023 19:22ч.

    Кой ти каза, че е си е тръгнал от Скопие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    30 Ное 2023 19:31ч.

    Хайде сега се загрижи и за България, ако можеш де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    30 Ное 2023 19:54ч.

    Ти го изпрати до самолета нали? Лавров има среща с Блинки. Предполагам са те поканили и теб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    30 Ное 2023 19:14ч.

    Дрогаре евроатлантиченца, пак сте се втурнали необути и необлечени, с кални кондури в този честен форум. Съвсем да не говорим, че повтаряне на отдавна изпуфтели, като кисело зеле през юли, опорки и несвързани глупости излага ... - Не, не вас, надничарите, а вашите шефове в цялата грамада по вертикала. От друга страна, виждаме съвсем ясно и последния глуповат внедрител на ЕАЦ с перверзни отклонения в Нормалността от западната камарила престъпни шайки и отгледаните в десетилетията некадърни и глуповати управници - стадо кукли на конци. Разбира се, че тези ще повтарят, въвеждат и ще се държат за всякакви новоизмудрени концепции, логически идиотщини и дори - вече нямат нужда да се прикриват. Ножът е опрял на кокал, няма накъде. Просто предстои ликвидацията им. Така, че за тях вече няма Причини, а Последствията от техните действия=причини - те обявяват за Първопричини?! Идиотско е, но нали след като идиоти предъвкват тази логически гнила, насипана слама, защо да се чудим, че я приемат и я гълтат? Примерите имаме нагледни даже и тук. Пък какво остава за едно такова селектирано и съставено с ТАКИВА, сборище?! Разбира се, че Лавров ще си тръгне. Човек все пак трябва да има самоуважение. Не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    30 Ное 2023 19:21ч.

    Ся, по изключ ение тръбата е наша. Без участие на газп ром или унгарски, сръбски или скопянски деривати. Платена и пр карана през наша територия без чужди кинти(само италиански , сръбски и руски "подизпълнители" дялкаха милиарден инв естиционен заем в евро и долари , та Боце и Доган да се откупят за преебания "Южен поток") Но както и да е-тръбата е "наша", в смисъл номинално е на Българската държава(като институция, с която съм погнусен че късметът ми е бил да с е родя на Територията, но то е друга тема) тъй че врътваме крана. Ся друга тема е че Сирия и Украйна са териториите в Света с най-много кранове, и виж кво им се случи. Да си Хегемон се иска не да контролираш Света, а Пътя. Тъй че ако искаш да си свободен на кръстопът трябва да си въоръжен до зъби и готов да сригнеш проходите, като Швейцария(на Балканите)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духчо, баце, много, ама много несвързано!

    30 Ное 2023 20:07ч.

    Сега, верно е, че си евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче надокъпано! Ерго акъл от тебе никой не иска! Обаче! Ако искаш някой нещо да разбере, оправи я таз мисла, че съвсем нефелна! И, галя, козяк, моля ви, дайте на туй нящо "духчо" малко по-читави опорки, че бактън от Идиотизма му! Моля, няма, мигащият и бай дън не са дали? Лошо, Седларов, лошо! И, духче, не се напиняй, козяшки лебец и днес нема да има за тебе! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    01 Дек 2023 9:11ч.

    Иска да каже човекът нещо, но се спъва, пада, става и мисълта се понакъсва. Въртял му се кран някакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    30 Ное 2023 20:40ч.

    „. Русия атакува Грузия през 2008 г., а Украйна първо през 2014 г. и след това през 2022 г.„ Алоу!! Кога това и кой атакува? Каквато дописката, такива и коментарите. Напишете какво казал Лавров, наишете какво казали другите, и без свободни съчинения. Дописника, да те образоваме ли кой нападна Южна Осетия? Та за срещата. Организацията отдавна изживя времето си. Време е да се закрива. Това е постановката. Казват, че на нея все още се крепят сегашните граници в Европа. Граници отдавна изпразнени от съдържание. Пътят, който е поела Европа, е както каза Обама в прощалната си обиколка из същата - напред, към нови граници, и нови нации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И външният министър на Румъния напусна срещата на ОССЕ заради Лавров

    30 Ное 2023 20:52ч.

    https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16381477

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами това го знаем

    30 Ное 2023 21:08ч.

    От многонг8дини гомзнаем. Тимсега ли 8ткри Америка? И що се правиш на умряла лисица, що спряхте донбасците, когат8 бяха в Мариупол и Славянск, що наричахте "партньори" тези, дето ви демонизираха, що оставихте населението на Донецк и Луганск на течение, що не признахте от самото начало ДНР и ОНР, що вчера твърдяхте, че Русия няма да нападне братска Украйна, а утре я нападна, що позволихте руски момчета да се избиват помежду си за щатски интереси, що позволихте в Украйна руснаците дамстанат враг номер едно, що заменихте всичките до един азовски нацита за кумеца на Путин, що не казахте каквимса целите на тази братоубийствена касапница, а дрънкахте за някакви си там денацификации и деалабализации, що не кажете кои сте вие и чии интереси всъщност защитавате? По същия начин унищожихте "единний могучий советский союз" с подписа на няколко пияндета, сега какво унищожавате, Русия ли? КОИ сте вие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    30 Ное 2023 22:28ч.

    Глупости. Нито САЩ, нито България, нито Украйна, нито Литва, нито Латвия, нито Естония са били там. Статисти от Македония и Сърбия - това са им пълните зали. Никой не ги иска. Обикалят наоколо с подвити опашки и се надяват някой да ги забележи, види и запомни. Унижението, на което ги подложи България - ето това е повод за национална гордост. Браво Петков, браво Габриел, браво Денков !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето как делегати в ОССЕ напускат залата по време на речта на шефа на министерство на Кацапланд Конския Залупник Лавров

    30 Ное 2023 22:38ч.

    https://t.me/huyovy_kharkiv/133365

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • празна зала

    01 Дек 2023 10:10ч.

    имаше в Брюксел, когато денкoff изнасяше реч. Това, че няколко добре платени (за да унищожават страните си) подлоги напуснаха, не означава, че залата е била празна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    30 Ное 2023 23:31ч.

    Доколкото разбирам, Лавров е избягал от залата преди да започнат да му се смеат като в Делхи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лавров към Блинкен: "яжте ми ушите"

    01 Дек 2023 9:31ч.

    Залата пълна, всички с интерес слушат Лавров и само американският представител, заедно с най-нищожните си лаещи палета приебалти, булгаристански мастии и урки демонстративно напускат под ехидните усмивки на огромното множество, което по този начин изразява мълчаливия си бойкот на американското поробване на Европа. Русия не само показва, че т.нар. й изолация е мит, но и великод-ушно издърпва ушите на презокеанския робовладелец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министърът на външните работи на Люксембург Ксавие Бетел се обърна директно към руската делегация по време на речта си на министерската среща на ОССЕ, като каза, че истинската сила е в прекратяването на страданието на милиони хора

    01 Дек 2023 10:46ч.

    Бетел, който беше премиер на Люксембург в продължение на 10 години и е открит гей, не прочете речта си от листчета и гледаше право в очите на руснаците. Първоначално той спомена, че има руски корени, тъй като баба му е от Русия. "Имайки руски корени и руски контакти, ще кажа, може би това ще шокира някого, но имах добри отношения с Владимир Путин, имах телефонни разговори с него, обменяхме идеи", каза Бетел. По думите му след началото на пълномащабната война той се е обадил и на Путин, и на Володимир Зеленски. Той отбеляза, че други лидери дори го критикуваха, че се опитва да разговаря с Путин, защото това изглежда като нарушение на единството. "След Буча усетих, че няма желание да се намери решение. Тъжен съм. С поведението си вие разрушихте всичко, което изградихме: културни, политически, икономически отношения", каза той и припомни, че в разговор с Путин той му каза, че най-добрите му приятели сега са Северна Корея, Сирия и Еритрея. "Той ми разказа за руския език, нацистите, биолабораториите... Но виждаме, че разказът от вашата страна е фалшив и грешен. Започването на война е много лесно. Прекратяването на война е черта на лидерите", каза премиерът на Люксембург. Според него никога не е късно да признаеш, че си направил голяма грешка. "Направихте голяма грешка. Няма да съм тук, за да чуя отговора на Лавров. Но спрете. Спрете това, което няма обяснение, което няма причина. Повярвайте ми, силата не е да покажеш, че си по-силен, а да сложиш край страданието на милиони хора", подчерта Бетел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се отбележи, че още като министър-председател Ксавие Бетел остро критикува ръководителя на унгарското правителство Орбан за взаимодействието му с Путин

    01 Дек 2023 10:47ч.

    https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/10/27/7172306/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейцарският външен министър Игнацио Касис призова Русия незабавно да изтегли войските си от Украйна

    01 Дек 2023 10:52ч.

    Касис подчерта, че няма да се умори да повтаря, че руската армия трябва да напусне временно превзетите от нея украински градове. Според него руската агресия срещу Украйна е най-важното предизвикателство за сигурността на всички европейски държави. Ръководителят на МВнР на страната също така добави, че мирът в Украйна няма да настъпи напълно без наказания на всички руски военнослужещи, извършили военни престъпления срещу цивилни. "Не може да има мир без справедливост за жертвите и техните семейства", каза Касис. А на 25 ноември президентът на Швейцария Ален Берсе пристигна в Украйна . Той се срещна с държавния глава на Украйна Володимир Зеленски, а също така взе участие в среща на върха, посветена на продоволствената сигурност. Президентите на Украйна и Швейцария обсъдиха въпроса за хуманитарното разминиране, използването на замразените приходи на Русия, Формулата на мира и други въпроси. Зеленски нарече посещението на своя колега много силно послание за украинците по целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи