Лавров: Опитите на САЩ и техните сателити да изолират Русия се провалиха

Лавров: Опитите на САЩ и техните сателити да изолират Русия се провалиха

Усилията на Вашингтон и неговите сателити да изолират Москва търпят пълен провал, световното мнозинство не иска да "вади кестени от огъня" за бившите колониални метрополии. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в приветствено видеообръщение към участниците в Световната конференция за многополярността, която се провежда онлайн днес, съобщава ТАСС.

„Изглежда закономерно, че усилията на Вашингтон и неговите сателити да обърнат хода на историята, да принудят международната общност да живее според измисления „ред, основан на правила“, се провалят. Ще спомена само пълния провал на линията на западняците за изолиране на Русия. Държавите от „световното мнозинство“, в които живее около 85% от населението на света, не искат да вадят кестени от огъня за бившите колониални метрополии“, каза руският външен министър.

Както посочиха от руското външно министерство в навечерието на конференцията, събитието има за цел да се превърне в платформа за политици, общественици, журналисти, представители на академични и културни среди от цял ​​свят, които подкрепят многополярността, изграждането на по-справедливи и демократични междудържавни отношения. Участие в маратона са потвърдили над 100 експерти от повече от 60 държави.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Ами много ясно, че ще се проявят

    29 Апр 2023 9:41ч.

    Толкова си може клуба на най-задлъжнялите страни в света. Когато си паразит, не можеш много да скачаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ясно, че ще се провалят

    29 Апр 2023 9:42ч.

    Коректора на Андроид

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Апр 2023 13:17ч.

    Консуматорите от златният милиард ,не можаха да разберат че техният англосаксонски свят е на смъртния одър .И те със последни усилия се стрямат да го съживят . Да ама законите на природата друго си казват ,че никое военнолюбно общество не оцелява във битката със справедливоста .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За първи път след учредяването на ООН

    29 Апр 2023 16:13ч.

    държава постоянен член на Съвета за сигурност е толкова изолирана. Стигна се дотам дори Китай и Турция да не приемат плащания с картите “Мир”. Русия няма да бъде превзета от чужда армия. Ще бъде доведена до просешка тояга и изкупена на безценица. На власт ще бъде инсталиран прозападен елит. Армията и другите силови структури ще бъдат обезкървени. Капитализмът ще свърши всичко останало за връщането на Русия в лоното на либералната демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбираш,нали?

    29 Апр 2023 16:29ч.

    Тук няма да има загуба като при 1св,2св. Капитала като такъв е свършил. Остойностяването щее друго ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    29 Апр 2023 16:46ч.

    Държави и банки които започнаха работа с МИР се отказаха заради заплахи от САЩ. А това не е добре. Хора които имат работа с реалния бизнес в Европа знаят какви са настроенията там. И ще стават още по остри, въпрос на време особено ако Байдън спечели втори мандат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    29 Апр 2023 16:22ч.

    неодобрението на РФ в света нараства. А Лавров живее в света на 19 век, това се цени сред крепостните там. https://e-vestnik.bg/37099/gallup-sasht-rusia-predizvikva-globalno-negoduvanie-sled-nahluvaneto-v-ukrayna/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи