Лавров: Очевидно САЩ имат планове за военен сблъсък между Русия и НАТО

Лавров: Очевидно САЩ имат планове за военен сблъсък между Русия и НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за военен сблъсък между НАТО и Русия показват, че САЩ имат такъв план. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на 1 март.

"Ние нямаме и не можем да имаме такива планове, но американците имат, защото усещат, че Европа се отдалечава от тях. Европа е просто главната потърпевша жертва в политиката на вкарване на Украйна в НАТО", каза той на дипломатически форум в Анталия.

Лавров отбеляза, че изявлението на Остин противоречи на предишни съобщения за предполагаемото намерение на Русия да напада други държави.

"В края на краищата преди всички казваха: не можем да оставим Украйна да загуби, защото [руският президент Владимир] Путин няма да се успокои и ще нападне Прибалтика, Полша, Филипините. Оказва се, че според откритото, двусмислено изразяване на г-н Остин, е точно обратното", заяви руският външен министър.

Ден по-рано Остин заяви, че НАТО ще започне война с Русия, ако Украйна загуби войната. 

Сергей Перминов, заместник-секретар на Генералния съвет на "Единна Русия", коментира това изказване и заяви, че думите на Остин са пропагандни и насочени към вътрешната аудитория на САЩ.

На свой ред депутатът Алексей Пушков отбеляза, че Остин "не разбира напълно" за какво говори. Според него западните държави започват да се замислят за възможните последици от военна конфронтация с Русия заради Украйна, но Франция и САЩ не правят това.

Преди това дни френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на западните държави са обсъждали възможността да изпратят свои войски в Украйна. Той също така добави, че "нищо не може да бъде изключено при развитието на ситуацията". Редица държави обаче, включително САЩ, Германия и Обединеното кралство, отрекоха възможността за такъв сценарий. Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че няма такива планове.

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Та кога са мислили за друго американците

    01 Март 2024 16:57ч.

    Лошото е че много пудел ги обслужва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Март 2024 17:24ч.

    Най-после нещо реално и необходимо !)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано играта с огъня не изпепели човешката раса

    01 Март 2024 16:58ч.

    Прекалено много клечки кибрит се запалиха, а бурето барут е много близо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    01 Март 2024 17:18ч.

    Епа що да не правят? На Запад една част от експертите вече прокарва тезата, че има "little dirty secret",че всъщност нито САЩ нито Русия имат ядрени оръжия!!! Всичко било ръждясяло отдавна.Нема и специалисти да гръмнат бомбата.Затва уж праат симулации... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и РАР да си

    01 Март 2024 17:22ч.

    емси чук, емси хамър , бетер чугун

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това наистина трябва да се прекрати вече

    01 Март 2024 17:50ч.

    Сума ти пъти през годините (още от миналия век) САЩ доста успешно белосваха кожата на Израел, обаче е време тия медийно подсигурени практики на тактическия ПР, която не решава проблеми, а само ги отлага за неопределено време и така създава привилегии само за едната страна, да се прекратят вече: "США ведут дело к тому, что палестинцы никакого государства не получат, вместо этого будет создана «красивая картинка» без изменения статус-кво, заявил министр иностранных дел России Сергей Лавров на дипломатическом форуме в Анталье". - https://vz.ru/news/2024/3/1/1256059.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    01 Март 2024 18:37ч.

    Бисмарк: "Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Те не струват хартията, на която са написани. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мъдър е

    01 Март 2024 19:08ч.

    бил канцлера Бисмарк, не като обидения лебервурст и аналната лЕна с дедото-нацистак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    01 Март 2024 20:14ч.

    Няма нужда да се обръща прекалено много внимание на дрънканиците на някакво живoтно, което вече подушва близкия си и (надявам се) мъчителен край. Американците не са нито толкова смели, нито толкова глупави, че да тръгнат на директна конфронтация с Русия, защото знаят, че ще бъдат унищожени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    01 Март 2024 20:46ч.

    Бисмарк-" Знам хиляди начини как да изкарам руската мечка от леговището и, само, че не знам нито един начин как да я накарам да се прибере отново там. Не дразнете руската мечка!!! Маргарет Тачър-" Ако се изплюете върху Русия тя просто ще се избърши, но ако Русия се изплюе ще удави целият свят. Ама няма кой да ги чете и знае тези големи предупреждения отправени към враговете на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влади

    02 Март 2024 4:38ч.

    Докато я има Америка, мир в света не може да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи