Лавров: На Украйна могат да бъдат доставени Ф-16, способни да носят ядрени оръжия. САЩ: Тогава си вземете войските и напуснете Украйна

Лавров: На Украйна могат да бъдат доставени Ф-16, способни да носят ядрени оръжия. САЩ: Тогава си вземете войските и напуснете Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че на Украйна могат да бъдат доставени произведени в САЩ изтребители Ф-16, които могат да носят ядрени оръжия, и предупреди, че доставката на ядрени оръжия за Киев ще доведе до по-нататъшна ескалация на конфликта, предаде Ройтерс. "Ако се притеснявате за украинския военен потенциал, тогава трябва да си вземете войските и да напуснете Украйна", заяви от своя страна говорителят на Белия дом Джон Кърби.

"Трябва да имаме предвид, че една от модификациите на Ф-16 може “да пренася" ядрени оръжия", заяви Лавров в реч във военна база в Душанбе в Таджикистан, според сайта на външното министерство. "Ако те не разбират това, тогава те са безполезни като военни стратези и планировчици", допълни той.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби отказа вчера да обсъжда ядрените възможности на изтребителите Ф-16, но отбеляза, че президентът на САЩ Джо Байдън не иска войната да ескалира, със сигурност не и до употреба на ядрени оръжия. "Целта на предоставянето на модерни изтребители е да се помогне на Украйна да се защити, да защити въздушното си пространство и своята териториална цялост", каза Кърби.

Кърби отправи и послание към Лавров: "Ако се притеснявате за украинския военен потенциал, тогава трябва да си вземете войските и да напуснете Украйна."

Байдън заяви пред лидерите на Г-7 миналия месец, че Вашингтон подкрепя съвместни съюзнически програми за обучение на украински пилоти на изтребители  Ф-16. Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан обаче заяви, че няма окончателно решение от Вашингтон за изпращане на самолети.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ако се притеснявате за украинския военен потенциал

    07 Юни 2023 11:39ч.

    и уличините кучета в София знаят, че няма такова нещо като "украински военен потенциал" поне от година. зорът е да не стане пределно ясно, че войната се води между САЩ (под шапката на НАТО) срещу Русия. Кирби е страшна калинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    07 Юни 2023 11:39ч.

    Истината е , че тези изве.ги вече има територия в БГ, гитови са да я изпепелят , вече са я заложили…този път РУСИЯ нама да ни освободи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започва здравата да мирише на бакелит и озон.

    07 Юни 2023 11:40ч.

    Тия тепегьози от нато и сащ са на ръба да ни подпалят световната къщурка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛаРвов

    07 Юни 2023 11:41ч.

    Предателската и договорняшка клика е заседнала в Кремъл и работи системно против Русия ! "Червените линии" на тоя кон станаха нарицателни и брутална подигравка с руския народ. Ясно е че с читаво ръководство и пълна обществена мобилизация Русия може да смаже нацистката кочина 404 за броени седмици. Ясно е че на фронта, на откритите пространства със струпване на урки, руската армия може да нанесе многобройни удари с тактическо ЯО без никакви вреди за цивилно население, да смаже ВСУ и НАТО-вските наемници , да ги измете до Лвов и Ровно. Но не го прави и дори отказва да коментира това ! Да разполагаш с всичко необходимо за военна Победа - и да не го изпълзваш ? ПРЕДАТЕЛСТВО ! Да можеш да смажеш врага и така да спасиш живота на хиляди свои войници, и да не го правиш ? ПРЕДАТЕЛСТВО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    07 Юни 2023 15:47ч.

    И аз не съм вярвал, че руските ръкаводители, начело с "гросмайстори" като Лавров, Путин, Песков, Шойгу, оня дебелия от Роскосмос и т.н. са толкова ТЪПИ ТЪПИ ТЪПИ. И в най-дивите кошмари не съм вярвал, че руската армия е толкова слаба и неподготвена, че руското разузнаване няма идея за ситуацията в Украйна, че нацистки главорези ще преминават границата и ще завземат руски села. До се надяваш на Запада да му свършат танковете, самолетите и боеприпасите не може да бъде военна стратегия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданските войни са такива

    07 Юни 2023 16:17ч.

    по-лесно е да си безжалостен към врага, когато той не говори твоя език и не си приличате. Вярно е, че на война като на война и сантименталностите пречат на това. Американците имаха своята гражданска война, в която Северът победи след като блокира доставките от чужбина на оръжие за Юга, иначе загубите за техния народ щяха да се още по-големи. Болшевиките не можеха да направят това по време на гражданската война след тяхната революция, затова им остана само да бъдат безжалостни към своите опоненти, макар и също руснаци. Сега болшевиките ги няма, но логично е безжалостността да се приложи към външните доставчици на оръжие, всъщност друг вариант няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    07 Юни 2023 12:03ч.

    Този път сащ ще си прибира войските. Така или иначе вече никой не им вярва и боят ще е до край. Никаква милост за световните паразити от сащ и англия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    08 Юни 2023 0:32ч.

    САЩ си прибра войските, през април 2013 последния американски танк напусна Германия...но тогава "миролюбците" от Рашистка Фашагия решиха, че могат с ибрее-дебрее да превърнат отново Европа с рашистки клозет, и през 2014 г анексираха Крим, създадоха някакви републики на територията на Украйна и се приготвиха за нови издевателства. А сега Путьо е решил да се бие в Украйна до последния руски колхозник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Юни 2023 12:11ч.

    Ами ако се наложи Сащ да се изсели от Сащ, кой ли ще ги прибере? Още отсега съюзниците им трябва сериозно да "мислят" по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    07 Юни 2023 15:25ч.

    Е те са го измислили вече - Австралия им е новия дом. А дотогава ще унищожат Русия, Еропа и Америка (може би и Азия) и ще са господари на бленуваните 500 млн население на Земята. Та не им пука много много на т.нар. господари на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    07 Юни 2023 12:25ч.

    Както много пъти съм казвал, неумолимо бързо вървим към ядрена война. И за огромно мое съжаление тя ще се случи, а ние ще бъдем едни от първите остъклени. Причината е от вчера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избиратели на ПП и дб, Да ви е честит брака с ГЕРБ. Вие сте булката, каквото и да означава това

    07 Юни 2023 12:34ч.

    Колониалната ни администрация е предупредена от Посолството, че платените Ф-16 отиват в жидо-бандеровска Украйна и да си наляга парцалите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    07 Юни 2023 12:53ч.

    Ние сме ЛГБТ, на нас ни е кеф да сме булката! Борисов и Пеевски са красиви мъже искаме още!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    07 Юни 2023 12:47ч.

    Изключително нездравословен отговор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам. самонадценяване

    07 Юни 2023 13:11ч.

    Разбрахте ли, че американският самолетоносач "Джералд Форд", отплавал наскоро от Норвегия към Мурманск, загадъчно е изчезнал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Юни 2023 13:12ч.

    Не е проблема в Путин или Лавров а в руския чип.Руснаците са мазохисти и наистина им харесва да страдат.Обичат да плачат, като момиченца и да се жалват в ООН. Търсят все някой да ги "обича". Англосаксите просто качват ставките знаейки тези им качества.Руската Империя беше по-добре шот Романови нямаха почти никва руска кръв.Затва водеха превантивни войни.Сал един Хрушчов отсрами руския елит през 1962г а те сега го тъпчат шот извади мумията на грузинеца от мавзолея... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Търсят все някой да ги обича"

    07 Юни 2023 14:33ч.

    Вярно е. Но всъщност, в това има много чар. От друга страна, когато констатират, че няма шанс да ги обичат, или поне уважават, наказват жестоко. Това ни учи историята. Но Западът си остана ненаучен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ трябва да се саморазпуснат и да предадат ядрените си оръжия под руски контрол

    07 Юни 2023 13:29ч.

    Там нормални хора не се раждат от десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    07 Юни 2023 13:42ч.

    "Ако се притеснявате за украинския военен потенциал, тогава трябва да си вземете войските и да напуснете Украйна" -- това упражнение, с "вземането на войските", партнерите го правят на няколко пъти напоследък, да не се изсилват с риториката. друго ми е интересно, във връзка с логиката на гусина - дали от малък си е такъв, или пък е придобил д.ебилност вследствие общуване с подобни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... Лавров:

    07 Юни 2023 14:27ч.

    - Имаме и друга опция. Няма да ви хареса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Юни 2023 15:04ч.

    Явно е крайно време на самозабравилите се дебили във Вашингтон, Русия вече да им направи една практическа демонстрация, какво може да последва... И без това е толкова демонизирана от западната пропаганда, че едва ли една демонстрация на сила ще промени нещата в това отношение, но пък недвусмислено може да промени поведението на ястребите-войнолюбци, които все още си мислят, че безнаказано могат да вървят в този пореден кръстоносен поход, без тежките последствия да ги застигнат, както това се е случвало и на предшествениците, дръзнали да се пробват да унищожат руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    07 Юни 2023 15:21ч.

    Някои ТГ коментатори твърдят, че в Хмелницки не са били ударени складове съдържащи снаряди с обеднен уран, а склад с тактически ядрени бойни глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    07 Юни 2023 16:22ч.

    Сигурно ще чакаме над половин година докато стане ясно (както с Каховка).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ф-16/блок 70

    07 Юни 2023 18:24ч.

    Поръчаните от американските еничари в България и предплатените от българския народ американски изтребител-бомбардировачи Ф-16/блок 70 ще могат да носят модернизираните американски атомни бомби B61-12. Самите американски изтребител-бомбардировачи Ф-16/блок 70, щедро предплатени от нас, българските данъкоплатци, ще бъдат своеобразни рента-самолети, които безплатно ще се ползват от американските пилоти за хвърляне на американските термоядрени бомби над руските градове, но от името на Р. България. Така американците си гарантират ответния удар на Русия да не бъде срещу САЩ, а срещу България. Аналогично е действието на САЩ и в другите прифронтови държави - Полша, Румъния, Чехия, Словакия, прибалтийските джуджета. Унгария, ръководена от далновидния политик Орбан закупи на лизинг шведските изтребители Грипен, които не могат да носят ядрено оръжие и не могат да служат като безплатен рента-джет на американските хитреци, но затова пък могат да кацат и да излитат на и от обикновени шосета, което ги прави непростимо евтини за експлоатация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хвърляне на американските термоядрени бомби над руските градове, но от името на Р. България. Така американците си гарантират ответния удар на Русия да не бъде срещу САЩ,

    07 Юни 2023 18:52ч.

    Ти как си представяш да загиват милиони руснаци в големите градове, ударени от атомни бомби ......... ииииииииии............................. руснаците да не пратят по дяволите целият свят, а не само злочестата Източна Европа? Американците ще трябва да се изнесат от планетата за да се спасят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Юни 2023 23:44ч.

    Малко е комично Говорителят на бялото заведение да дава съвети на Лавров. "Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи