Лавров: Многополюсният часовник тиктака в правилната посока

Лавров: Многополюсният часовник тиктака в правилната посока

Колективният Запад се опитва да обърне формирането на многополюсен свят, но „часовникът на многополюсния свят тиктака в правилната посока“. Това каза на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров, съобщава ТАСС.

По думите му, формирането на многополюсен свят е „обективен и неудържим процес“. Той отбеляза бързото развитие на страни като Китай, Индия, появата на Турция, Египет, Бразилия, други страни от Латинска Америка и страните от Персийския залив като влиятелни центрове.

Лавров припомни, че президентът на Ангола е предложил свикване на среща на върха на Африканския съюз, за ​​да се определи мястото на Африка във формиращия се световен ред, както и асоциацията БРИКС като олицетворение на глобалната многополюсност и интереса на някои страни от "петорката".

„Така че този часовник на многополюсния свят тиктака в правилната посока“, посочи ръководителят на руската дипломация. „Въпреки че колективният Запад, САЩ, НАТО и ЕС, които са изцяло под контрола на Вашингтон, се опитват да обърнат процеса. Тези усилия са напразни. Най-многото, на което могат да разчитат, е някакво спиране на обективния ход на история“, обобщи Лавров.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • То хубаво, ама

  27 Яну 2023 9:32ч.

  Любовницата ти нещо не е съгласна. Искала да ходи на Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Времето "върви" само напред!

  27 Яну 2023 9:47ч.

  Един „индобългарин“ свирел на ъгъла на улицата на цигулка. До него се поспрял един човечец, слушал, слушал, пък не се въздържал и въздъхнал: "Ехххххххх, същински Паганини!!!" А римлянинът се обърнал с лош поглед, изгледал го от горе до долу и отсякъл: "А ти па си много убаф, нема що!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • посмали малко

  27 Яну 2023 10:03ч.

  Тя и на задна скорост колата върви "напред" от гледна точка на задницата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  27 Яну 2023 11:06ч.

  Ужасен и циничен човек! Като началника му Путин. Напомнят ми на свирепите и кръвожадни чудовища от приказките. Горките украинци, колко изстрадаха за да защитят свободата и демокрацията си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • посмали и ти

  27 Яну 2023 11:37ч.

  Трябва да му кажете вие, седерастите, едно "благодаря" на него и на Путин, че не тръгнаха преди 15 г. да въоръжават талибаните срещу США и ОТАН в Афганистан. Щот можеше да им извъртят същия номер, както днес янкистанци с въоръжаването на хунтата в Киев... Пуста неблагодарност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам само какво му е колективното на този Запад

  27 Яну 2023 11:50ч.

  САЩ плюс свита нощни пеперуди. Ефемериди. Бог да ги прости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каквото беше "колективното" на

  27 Яну 2023 12:20ч.

  КОЛХОЗА/колективно стопанство/ в СССР и съответно ТКЗС в България. Както и совхоз в СССР и АПК и ПАК в България. И всичко това рухна през 1990-1991 г. ,а "колективния" Запад всекидневно засилва връзките си - икономически и военно.АНАДЪМНА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!?????????

  28 Яну 2023 14:29ч.

  Анадънму, бе простак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • забелязахте ли посланието на великия дипломат ?

  28 Яну 2023 9:42ч.

  "Лавров припомни, че президентът на Ангола е предложил свикване на среща на върха на Африканския съюз, за ​​да се определи мястото на Африка във формиращия се световен ред". Нека всяка "Ангола", която чува, направи асоциация за собствения си "африкански съюз". И така, нашите Балкани! Кой ще изпревари тук! Ако Турция първа съумее да свика и обедини Балканите около себе си, то тя става техен икономически, военен и политически лидер, с чалма. Ако християнските народи в Източна Европа намерят причина за взаимно сътрудничество (шанс под 2%), например колективен екзит от санкционния процес, военната ескалация, деиндустриализиращия парижки договор, то ще имаме непобедим и свръхбогат нео-византийски съюз под двуглавия орел. Ако Глобална Британия продължи да ръководи събитията на Балканите, ще имаме сложен взаимоизтребителен военен пожар от типа всички срещу всички, пред който сегашната гражданска война в Украйна ще ни се стори като махленска кавга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи