Лавров: Американците отдавна са въвлечени в конфликта в Украйна

Лавров: Американците отдавна са въвлечени в конфликта в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американската страна де факто участва в конфликта в Украйна от дълго време и въоръжава режима в Киев. Това заяви във вторник руският външен министър Сергей Лавров в ефира на предаването „60 минути“ по телевизионния канал „Россия-1“, цитиран от ТАСС. По думите му се появяват все повече информации, че на терен в Украйна постоянно работят редовни военни от САЩ и редица европейски страни.

"Струва ми се, че де факто американците участват в тази война от дълго време. Те не само въоръжават Зеленски и неговия режим, те предоставят разузнавателни данни от сателити", каза шефът на руската дипломацията по повод обещанието на президента на САЩ Джо Байдън в разговор със Зеленски да продължи да подкрепя Киев с всичко необходимо за отбрана, включително системи за противовъздушна отбрана. По думите на Лавров, в това число са задействани и търговски сателити, които сега са „поставени в услуга на военни планове за подкрепа на неонацисткия режим“. „Така, между другото, нашата дългогодишна инициатива за предотвратяване на надпревара във въоръжаването в Космоса става още по-актуална“, добави Лавров. 

Москва не е получавала сериозни предложения от Вашингтон за преговори за Украйна, каза още руският външен министър. Лавров нарече лъжа изявленията на американската страна, че Русия отказва да преговаря за Украйна. „Сега чуваме изявления от американски дейци включително представителя на Белия дом г-н Кърби, включително моя колега Блинкен, други членове на администрацията, които казват, че са напълно отворени за преговори с Руската федерация, говорят за политическо уреждане на сегашната ситуация в Украйна и около нея, но тази лоша Русия отказва предложенията за контакт. Това е лъжа, мога да ви кажа веднага", заяви руският външен министър.

Западните страни вече започнаха да разбират, че в ситуацията с Украйна отиват по-далеч, отколкото очакваха, смята Лавров. Москва не може да допусне ситуация, при която режимът в Киев ще представлява постоянна заплаха за сигурността на Русия, включително присъединяването към НАТО и разполагането на оръжия на украинска територия, добави руският външен министър.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Но да ги оставим с тяхната истерия и комплексите им, че винаги губят и винаги се присъединяват към поредния победител.

    11 Окт 2022 15:28ч.

    Кога Сащ и Британия са били победители в някоя война?Никога! Седяха две години и се ослушваха с мното големия си десант в Нормандия, докато Сталин не обърна войната! Иначе цяла Европа щеше да си наляга палцалите, щастлива под хитлеристкия ботуш. Ами точно за това сега иде реч, за втора серия на изгубения отдавна сезон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буда

    11 Окт 2022 16:24ч.

    Най-накрая американците ще се видят принудени да изпълнят задълженията си като гарант за териториалната цялост на Украйна и господин Лавров ще бъде удволетворен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    11 Окт 2022 17:32ч.

    Да видим как ще ги изпълнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черния

    11 Окт 2022 20:10ч.

    Николай втори би трабяло да се досеща как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    11 Окт 2022 17:57ч.

    Америка, НАТО, ЕС и целият свят без 5 държави/любопитно дали тези 5 държави ще отхвърлят тия дни декларацията в ООН за референдумите в Украйна/ подкрепят Украйна и осъждат путлер, който за целия свят е военен престъпник. Само четирима президенти оня ден го поздравиха за ЧРД.Та именно с помощта на Америка и света Украйна ще победи рашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де да беше така простичко в действителност,

    11 Окт 2022 20:51ч.

    Тезисната пропаганда, момко, работи само на низово ниво. Ако ще имитираш Блинкен, да речем, вярвам се досещаш, че това са масали за пред простолюдието, но какво си говорят с Лавров не знаеш. Ти си рецитирай, де. Баба ти ще ти каже, че дума дупка не прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи