Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център "Иван Михайлов" в Битоля

Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център "Иван Михайлов" в Битоля

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът Пресс 24. Изявлението Алабаковски е направил в „Бомбакис подкаст”, съобщава кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова.

„Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми“, каза Алабаковски.

През юни, Алабаковски беше арестуван за палежа на Културен център "Иван Михайлов" в Битоля и получи най-ниската присъда - шест месеца условно. 

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението „Иван Михайлов” в Битоля беше заличено от Централния регистър. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • “македонска наденица”

    21 Апр 2023 10:56ч.

    Нито е македонска, нито е наденица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има 170 предателя за семейна екзекуция в стила на княз Борис Първи

    21 Апр 2023 15:23ч.

    Тези, дето ни предадоха и гласуваха "френското предложение".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хейт

    21 Апр 2023 11:35ч.

    Нима мислите, че не знаем, че на тази територия е пълно с тотални идиотчета, който търсят себеосмисляне, идентифициране и продобиване на някаква личностна значимост ЧРЕЗ ЗАЕМАНЕ НА ПОЗИЦИЯ. Защо ни занимавете с това?! Гласове, я се стегнете! Не изпускайте концентрацията! Отдавна в миналото прекарвах чудесни, дълги, знойни лета при баба, в красива българска провинция. Беше магическо, беше чудесно! Спомените ми са белязани, че също имаше някаква особена атмосфера, която едва ли не ни задължаваше да мразим децата от близкото, съседно село. Същите като нас - половината местни, другата половина летни пришълци. И ние ги мразехме, погаждахме си номера, открито воювахме и добре, че беше предимно на футболното поле. Бях силно увлечен от тази емоция, но след година-две нещо ме сепна и аз поставих напълно сериозен въпрос на близък приятел, малко по-голям от мен: Абе, ни защо ги мрази всъщност ... онези? Той се сепна, пък се почеса несигурно по главата, пое въздух ... после объркано го изпусна, пък накрая изрече: Ама, защото са гадни! Днес аз знам всичко, а Ламбето извиква в вем усмивка (тъжна), съжаление и разочарование!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    21 Апр 2023 11:50ч.

    този дефектен човешки продукт, изпълзял от дъното на човешкия генофонд, изобщо не разбира смисъла на казаното ! „македонизмът" е сръбска концепция за борба срещу всичко българско... а на ШАЙКАТА не й пука, че българите там нямат никакви права, че българският език е забранен и че антибългарската пропаганда там се провежда по същия начин, както и фашистката в украйна, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола

    21 Апр 2023 12:01ч.

    Ако мога да попитам какви юридически мерки бяха взети след като Българи бяха бити на границата с РСМ, когато бяха отишли да уважат Гоце Делчев. Отново се потули случаят, а уж единия беше депутат ли, евродепутат ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    21 Апр 2023 12:03ч.

    Жив да си , Ламбе! Така се прави. И в България си имаме един щастливец, който по нощна доба напада с чук гранитните паметници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Михайлов

    21 Апр 2023 12:41ч.

    В СРАВНЕНИЕ С УКРАИНЦИТЕ , ТЕЗИ СА ОЩЕ В ПЪРВИ КЛАС , НО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПОРАСНАТ . ДОКАТО "МАКЕДОНЦИТЕ" СА ДЕЛО НА КОМИНТЕРНА , А УКРАИНЦИТЕ НА ЦРУ , РАЗЛИКАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ СЛЕД КАТО ЦРУ ВЕЧЕ Е В СКОПИЕ !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теодосий Ъ.

    21 Апр 2023 13:13ч.

    Абе болгаре, защо хленчите по тия “македонски”чукари. Поселението там отдавна е антибългарски зомбирано. Ако искате да ги приобщавате стегнете първо сегашните си територии, разберете се в управлението, правото, икономиката, образованието, селското стопанство, вдигнете жизненото равнище на гражданите с уважение и високи заплати. Успеете ли в това, макетата първи ще припкат при вас и ще се припознаят като българе. Днес голия ви патриотизъм е кух и ялов. Тъй че, дерзайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя украинец нещо е объркал знамената

    21 Апр 2023 13:53ч.

    иначе е правилен украинец. Само дето не е изгорил 5-6 души живи задно с култ център, тогава щеше да се нас*ре от щастие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи