Кутев: Манипулация е, че падането на това правителство е национална катастрофа

Кутев: Манипулация е, че падането на това правителство е национална катастрофа

Бившият говорител на служебния кабинет "Янев" - Антон Кутев, сега съветник на президента, коментира, че няма нищо страшно в това един кабинет да бъде сменен от друг. Той нарече опит за манипулация твърдението, че страната ще остане без кабинет и за това е виновен Слави Трифонов и ИТН.

Повод за коментара му стана интервюто на Слави Трифонов пред главния редактор на Дарик радио, което беше излъчвано по радиото, във Фейсбук и по телевизия 7/8.

"Вчера, Константин Вълков над 10 пъти повтори, че благодарение на Слави, България няма правителство. А това е абсолютно невярно. Конституцията на България гарантира, че във всеки един момент, България има правителство, редовно или служебно. Редовното може да бъде коалиционно, експертно, целево или друго. Но правителство не може да няма. Понякога може да няма парламент, но правителство винаги има!", написа в профила си във Фейсбук Кутев.

"Което означава, че някой се опитва да ни изманипулира, че падането на това правителство ще се превърне в национална катастрофа. Еми не е така. Когато падне това правителство, ще дойде друго, по реда, подробно описан в Конституцията на България", припомня политикът.

"Изборът на правителство е право на българските граждани и Конституцията е предвидила ясен механизъм за изявяване на волята на гражданите. Падането на всяко правителство е част от този механизъм и не създава опасност за държавността", успокоява още Кутев.

И посочва, че за държавата е много по-рисково да бъде управлявана аматьорски, вместо да се смени властта.

"Опасност за държавността може да създаде управлението, когато е грешно насочено или аматьорско, но падането на което и да е правителство е регламентирана част от политическия процес", предупреждава още Антон Кутев.

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    13 Юни 2022 14:54ч.

    ПП е национална катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставането на власт на това правителство ще е национална катастрофа със сигурност

    13 Юни 2022 14:58ч.

    То вече е. Самия факт, че допуснахме такива предатели, небългари, безродници, еничери да станат министри е вече диагноза за пълен разпад на държавотворния народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    13 Юни 2022 15:38ч.

    По скоро оставането на това правителство на власт може да се окаже национална катастрофа. Вчера журналиста, който интервюираше Слави, не спря да повтаря за небивалите приходи на България. За мен остана неясно защо при такива приходи вземаме огромни заеми. Може би задачата е да поставят България в зависимост - дълговете са най-сигурния начин за контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Небивали приходи заради небивали цени

    13 Юни 2022 17:14ч.

    на произведеното, а правителството взема заеми за да подпомага населението да купува на тези небивали цени. До степен вече да не може да намери някой да му заеме още пари, а и заемите наближават 50% от БВП. Честито на всички българи и потомците им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Юни 2022 16:24ч.

    Няма страшно, веднага ще ги лапнат за кадри в институциите на ЕС, има спешна нужда от още свежи обиграни млади лъжци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи