Кунчев: Следващата стъпка ще е да разширим задължителното носене на маски

Кунчев: Следващата стъпка ще е да разширим задължителното носене на маски

Вероятно следващата стъпка ще е да разширим кръга на задължителното носене на маски - вероятно в градския транспорт и в места, където се събират много хора, като търговски и културни обекти. Това каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването "Карай направо" по Нова телевизия относно мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Преди дни той посочи, че със заповед на министъра на здравеопазването се очаква следващата седмица да се въведе задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в домове за възрастни хора.

Доц. Кунчев коментира, че вирусът се предава по-леко и по-бързо, но и протича по-леко, с по-малко усложнения и с по-малко хора, които се нуждаят от лечение в болница и в интензивни отделения. От тази гледна точка дори и по-висока заболеваемост мисля, че можем да изкараме доста по-добро лято в сравнение с предишните две години, коментира той. 

По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

Доц. Кунчев коментира, че наистина вирусът е доста непредвидим. Логичното беше в тези най-топли месеци, когато хората са на открито, да не е толкова активен, само че той изкара вариант, който се предава бързо и лесно, така че климатичните условия много малко му влияят, посочи той. Вероятно по отношение на този вариант няма да се стигне до затваряне, смята обаче доц. Кунчев.

Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Необичаен

    17 Юли 2022 8:54ч.

    "По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.* Аз ли не чета с разбиране, тоя ли си противоречи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    17 Юли 2022 10:22ч.

    "Кунчев: Следващата стъпка ще е да разширим задължителното носене на маски." Това мекере си плаче за разширяване на шоколадовия цех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hvihinobobib

    17 Юли 2022 8:58ч.

    Кунчев, пре всеки грип ли ще въвеждате маски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, защото налагането на намордниците НЕ е за да ви пази!

    17 Юли 2022 10:30ч.

    Само ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очаквано

    17 Юли 2022 9:17ч.

    Плавно въвеждане на антиковид мерките, така че до октомври, когато се очаква начало на протестна вълна срещу глада и студа, да може да се стигне до пълен локдаун. Много коварен този политически вирус, винаги знае кога точно да се появи отново и отново...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    17 Юли 2022 9:17ч.

    Става дума за високовирулентна умиргаща ам.демокраДция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tози стипендиант на Бил Гейтс вече е разследван от Каскетурата Каренин

    17 Юли 2022 9:21ч.

    НАМЕРИ СЕ ПРОКУРОР ДА ИЗДАДЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ, ЧЕ АНГЕЛ КУНЧЕВ И КОСТАДИН АНГЕЛОВ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО „КОВИД ПАНДЕМИЯТА“! https://rtv-is.blogspot.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокурор, който си върши честно работата

    17 Юли 2022 9:22ч.

    https://afera.bg/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d0%bf/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А междувременно

    17 Юли 2022 9:28ч.

    Пълен бойкот на сатанистките "мерки" ! Събуждайте зомбираните зомбита, тази уродщина трябва да се прекрати от хората !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    17 Юли 2022 9:40ч.

    Маските се оказаха напълно непотребни при по-слабо предаваемият (уж) предишен вариянт. Как тогаз ще помагнат парцалите на устите ни след като този (уж) вариант се разпространявал в пъти по-бързо и лесно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм за Възраждане

    17 Юли 2022 9:53ч.

    И по тази причина- одобрявам! Всеки процент отгоре е добре дошъл. Въвеждай маските!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Юли 2022 9:58ч.

    Помните ли президента на Танзания, който работодателите на тоя убиха? Президента Джон Магуфули беше убит, защото каза истината! На негово място сложиха одлога, която вкара ковид терора на макс, но знаете ли какво стана в Танзания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Юли 2022 10:01ч.

    Хора, лекари и полиция отказаха да спазват мерките и до ден днешен, никъде другаде освен по летищата, не могат да наложат маските в Танзания! Независимо, че беше убит, Магуфули се погрижи за народа си и жертвата му не беше напразна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само в Танзания

    17 Юли 2022 10:06ч.

    Почти навсякъде в Африка извън големите градове, и то там където се налагат силово, никой небава намордниците. Африканците на интуитивно ниво се оказаха по-съобразителни от нас ! Разбират че това е поредната гадост на Запада, с която искат да ги уморят и бойкоторат ! Затова въпреки напъните на сатанистите, няма "вълни" в Африка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хем се кара леко, даже и някои не рабират, че "боледуват"......... хем маски за всички! Само аз ли виждам противоречието?!

    17 Юли 2022 10:32ч.

    Фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисти!

    17 Юли 2022 10:46ч.

    О, не ! Не обиждайте фашистите. При фашизмът терорът е бил за враговете им. Никой германец, италианец, испанец... не е бил принуждаван от Хитлер, Мусолини, Франко - да стои с намордник при 35 градуса ! Това не е "фашизъм", много по-страшно е. САТАНИЗЪМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кунчев: Следващата стъпка ще е да разширим задължителното носене на маски

    17 Юли 2022 11:25ч.

    Някой е решил да жертва пешката Кунчев! Миналата година коронобесието бе поносимо, защото цените бяха поносими, но тази година нещата вероятно ще са други?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • klkllkuiu

    17 Юли 2022 11:28ч.

    Докторите и искащи да се носят маски - да си ги слагат! Цялото българско население не иска, защото американските шпиони/агенти чрез цру го налагат и в България - тази тяхна пропаганда за вируса-настинка, който лабораторно създадоха и го разпространиха умишлено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докторите и искащи да се носят маски

    17 Юли 2022 13:09ч.

    Искащите са ясни, тежко увредени психиатрични случаи. При докторите е по-сложно. Там са оформени три групи доктори . 1-Такива които са нясно какво се случва, но не учавстват в геноцида. Истинските доктори! 2-Такива които вярват в "историята". Малко са, но ги има - тройкаджиите от следването, изкукуригали такива. 3- Платените, които знаят за какво става дума. Е тия са за ... знаете за какво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

    17 Юли 2022 11:46ч.

    Въобще, Кунчев знае ли изобщо какво прави? Ма не знаели от какво точно боледуват (а лекарите знаят ли, в частност Кунчев). А дали изобщо боледуват, ама тествете казват, че са болни (??? каква тази глупост само по тест направиш диагноза???)? Ма не било тежко, само че ще затворим всички, сякаш чумата на чумите е дошла. Аман от идиоти!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара Подробната

    17 Юли 2022 11:58ч.

    Кунчевци, Кантарджиевци, Радки и прочее продажна паплач, които с нетърпение и страст се подлагате на сатанинските си господари, не сте недосегаеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сега ги пазят от ДАНС

    17 Юли 2022 13:11ч.

    Е, няма да ги пазят доживотно ! Не са пожизнени президенти на САЩ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следващата стъпка

    17 Юли 2022 12:43ч.

    ще бъде да ви изгоним! Колкото повече лъжете и лапате, толкова повече ви расте апетита! Достатъчно се охранихте, стига ви толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    17 Юли 2022 13:02ч.

    Докато овчедушието е масово по тези земи - то такива изроди и явни сатанисти и СЗО слуги като кунчев и компания ще се гаврат с всички вас и с ДЕЦАТА ВИ! Не народ а МЪРША! Зачулвайте се, докато се правите на мъже по форуми и соц мрежи. Аз започвам да троша тикви и зъби на ВСЕКИ, който ми каже сложи маска някъде. Ако има мъже сред вас нека следват примера ми. Гражданско неподчинени. ПЪЛНО! НА 100!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    17 Юли 2022 13:03ч.

    Тоя кретен е ясен , само здрав бой го оправя... Ама на мен ми е чудно , какви са тия хора дето постоянно дават пари да си правят тестове ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    17 Юли 2022 13:06ч.

    прав си има и такива дегенерати и тв дебили, НО бройката и бр. тестове е лъжа, никой нищо не контролира. Излиза този боклук кунчев и казва толкова тестове толкова полижителни от тях. Къде са тестовете?? какви са тестовете? Какво показва теста? Има ли тестове въобще или е просто една лъжа казана по всички медии! Помисли върху това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви са тия хора дето постоянно дават пари да си правят тестове

    17 Юли 2022 13:13ч.

    Невежеството, простотията, страха и робската психика, вървят ръка за ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАРВАНЪ

    17 Юли 2022 13:20ч.

    Вижте идьо.тите, които посред лято слагат мръсните парцали през устите си и се пазят от бог знае какво. Неспасяеми празнотиквеници, наплашени от талавизора и треперещи за жалкия си животец. Те нямат представа как да се предпазят и слушат лъжльовци като тая твар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЮРО

    17 Юли 2022 13:24ч.

    Китайският вирус отдавна го няма. Той изчезна на шестия месец. Замениха го с други. А фалшивите тестове реагират на цяла група коронавируси. Затова до ден днешен никой не е изолирал конкретен вирус, защото ще развали номера с тестовете. А това сатанистите няма да допуснат, защото смятат още дълго да ни тормозят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докторе?

    17 Юли 2022 15:36ч.

    Кажи каква е истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Юли 2022 22:08ч.

    чртох, че се намрил най-накрая свестен прокурор и е подкарал това чучело, заедно с другата гняс на биг-фармата, пардон сзо-то. не, че има сила да спре тия уроди, но бих се радвал да му гледам и на него и на бившата менестърка, не знам как ще трябва да се усили ефафода да и издържи дебелият гъз, или може би издържи ли радка, няма небе над него, ебати боклука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам, преди да ни наложат да носим маски при +30°,

    18 Юли 2022 3:43ч.

    Да се направи риалити експеримент по НОВА - 24/7 Кунчев да бъде държан с васка на това, което има вместо сурат, на +28°. Щото в държавната админиСРАция може да имат климатици вътре в кабинетите си, но на много други затворени обществени простраства няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи