Кунчев: Маймунската шарка вероятно тръгва в Европа от парти на хомосексуалисти

Кунчев: Маймунската шарка вероятно тръгва в Европа от парти на хомосексуалисти

„Маймунската шарка е изнесена от Африка. В Лондон беше доказана при човек, връщащ се от Нигерия. След това попада в групата на мъже, правещи секс с мъже – на няколко големи международни партита. Вероятно там е станало ефективното предаване“.

Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По думите му е малко вероятно да се превърне в пандемия заради по-трудния начин на предаване.

„Това не е въздушно-капкова инфекция – не е достатъчно да разговаряме с някого или да сме в една стая с него, за да се заразим. Контактът, който е необходим, е доста по-интимен, по- тесен – човек трябва да има евентуално сексуални отношения,  продължителен контакт кожа в кожа, за да може да стане това предаване на маймунската треска“, обясни доц. Кунчев.

Кунчев напомни, че заболяването е познато от 60 г., но като местна инфекция за някои райони на Африка. Има и ваксина, която се произвежда в Дания. В повечето държави обаче не е налична, тъй като няма регистрирани случаи на заболяването.

На Балканите се говори за едни случай – в Словения, едва ли ще се наложи масова ваксинация, коментира главният епидемиолог на държавата.

„Нщо хубаво в цялата история е, че този вирус генетично се е разделил на два големи клона – един, който се разпространява в Централна Африка – най-вече в Конго. Той е доста смъртоносен – над 10% от заразените умират. И вторият е от Западна Африка – Нигерия, Того и други страни, при който смъртността е с под 1%. В Европа случаите са от западноафриканския“, обясни епидемиологът.

Относно коронавирус доц. Кунчев коментира, че най-застрашени продължават да са хората, които не са ваксинирани. Според него на този етап не е необходима четвърта доза от ваксините.

 

Източник: бТВ

 

Коментари

  • Кунчев, не противогействай в месеца на гейовете и лесбийките!

    01 Юни 2022 13:32ч.

    Заразата е тръгнала от столовата на голямо предприятие поради неносене на ръкавици и маска на лицето, също и поради неслагане на 6-тият бустер... Това го знаеш дори ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Note it!

    01 Юни 2022 13:50ч.

    противогействУвай! :))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    01 Юни 2022 13:38ч.

    Говори се, че и Кокорчо е бил на това парти на една яхта на Миконос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кунчев ако може да обясни

    01 Юни 2022 13:46ч.

    на разбираем език как маймунската шарка се предава от маймуна на човек... А и да не се пропуска обстоятелството, че в Нигерия има четири биолаборатории на Пентагона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Африка всички болести тръгват

    01 Юни 2022 20:35ч.

    от биолаборатории на Пентагона. Как е било едно време преди Пентагона, акълът ми не го побира. Сигурно е нямало болести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фъксинация, Локдаун и задължителни титан-ванадиеви тапи за гъза с цифрови криптирани ключалки

    01 Юни 2022 13:53ч.

    Къде дреме СЗО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    01 Юни 2022 13:59ч.

    Продължавайте да правите всеки месец хомосексуални паради. Никога не съм използвал натрапените ни думи, като "гей", "ром" и пр. Ромът е питие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    01 Юни 2022 14:26ч.

    Още веднъж прочетох мислите на този корифей и не ми стана ясно маймуни имало ли е на партито? Ако да- това е било парти на хомосексуални зоофили- содомити, което го прави още по- пикантно. Нашите родни Жендъри изостават фатално от световния тренд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По думите му е малко вероятно да се превърне в пандемия заради по-трудния начин на предаване.

    01 Юни 2022 14:39ч.

    Труден, труден, колко да е труден, питайте ЛГБТ(новите две букви не ги помня, те добавят и добавят, май да ни тренират паметта) общността дали е труден. Само да не ни задължат от СЗО да придобием естествен имунитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От ЛГБТИ+++++++++

    01 Юни 2022 15:28ч.

    друго освен тление, развала, зараза не се и очаква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    01 Юни 2022 15:36ч.

    Не случайно мустафата на сащ, призова да се празнува с хомо общността!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    01 Юни 2022 15:37ч.

    Ще трябва да прекръстим ЕС в Маймунарника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си преброим педалите в ЕС

    01 Юни 2022 15:44ч.

    На първо четене се сещам за Джамбазки и Станишев, Жоро Дантелата, Кокорчо, имаше някакъв лаборант от Германия, дато много обичаше да плаши хората покрай пандемията, снимаха го с чорапогащи. Да дадат обяснение били ли са точно на това парти, или ходят по други партита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последните новини за CovID-19

    01 Юни 2022 16:11ч.

    CDC (Centres for Disease Control, US) съобщиха, че прекратяват репортите за CovID-19. Не са им интересни повече. В сащ изискаха от Pfizer информация за съдържанието на ваксините и документи за тестването им. Компанията отговори, че ще ги представи след ... 75 години, но със съдебно решение ги задължиха да ги представят СЕГА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега започват да излиза информация...

    01 Юни 2022 16:16ч.

    Оказва се, че повечето опасни странични ефекти, които се регистрираха по света са били известни на производителите още ПРЕДИ да ги пуснат за масова употреба и да ги натискат по цял свят! Бизнесменът-президент Тръмп нареди на БигФарма да ги пускат на пазара час по-скоро, без тестване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да имат право да продават ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксина

    01 Юни 2022 16:23ч.

    срещу заболяване, НЕ трябва да има лечение за него. Затова забраниха всяка информация и продажби на 'Ивермектин' и 'Хидрокси хлорокуин'. Индия даде на съд СЗО за дискредитиране на Ивермектин (с което Индия редуцира с 97% заболелите в страната) и саботират по този начин борбата на Индия със заболяването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЗО не включи руската Спутник V

    01 Юни 2022 16:25ч.

    в списъка на одобрени ваксини, защото и СЗО, финансирана от Бил Гейтс, участва в световната икономическа война... Иначе - обичайните доводи: "раша бад гай", няма да му пълнят гушата на Путин я...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но най-интересни са анализите на VAERS

    01 Юни 2022 16:31ч.

    Система за регистриране на странични ефекти от ваксините, вкл. и срещу CovID-19. В световен мащаб 82 % (82 ВАКСИНИРАНИ бременни жени от 100) са загубили плода поради последвал спонтаннен аборт! А как се отразява на детето ваксината е съвсем друго нещо. Бъдещето ще ни разкрие, дали това не е много успешна депопулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западни хора с памет си спомнят,

    01 Юни 2022 18:44ч.

    че епидемията от СПИН е избухнала (сред хомосексуалните хора), когато хамер. правителство е решило да закрие т.н. "Бани", където са се събирали предимно хомосекс. мъже... Тогава също е имало медийни атаки, както тези 2 години (на К-19)... И друга прилика - д-р Антони Фаучи има много сериозно участие в разработката на спина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Докторов

    01 Юни 2022 20:38ч.

    Предупредих ви да не правите секс с маймуни, сега допълвам, и партита с маймуни да не правите. И да няма такива “това не се отнася до мен”, в живота нищо не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Юни 2022 9:35ч.

    Интересно, във форума има участници, които често се изразяват вулгарно и не ги трият. А моите коментари бяха изтрити. Бъдете здрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По бързо

    02 Юни 2022 10:00ч.

    Херо Мустаферо ни привиква на прайд та по бързо да се заразим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи