Кулеба: За да надделеем над Русия са ни нужни неограничени запаси от оръжия и боеприпаси

Кулеба: За да надделеем над Русия са ни нужни неограничени запаси от оръжия и боеприпаси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

При посещението си във Вилнюс, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба подчерта, че страната има необходимост от неограничени доставки на оръжие и боеприпаси, за да се противопостави на руската инвазия, съобщиха Укринформ и БТА.

"Стратегията за подпомагане на Украйна малко по малко вече не работи. Ако нещата продължат по този начин, това няма да приключи добре за никого. Необходими са неограничени запаси от всички видове оръжия и боеприпаси за Украйна, за да надделее над Русия", заяви Кулеба.

Според него епохата на мира в Европа е приключила. "Лоши решения - повече войни, добри решения - край на войната. Толкова е просто", каза украинският външен министър след среща с колегите си от Франция и балтийските републики.

Кулеба е на посещение в Литва от петък. Основна тема на разговорите му е бързото увеличение на военна помощ от страна на съюзниците и партньорите на Украйна, както и нарастването на оръжейното производство в ЕС.

Едновременно с това Кулеба призова партньорите да възобновят обучителните мисии в Украйна и да ги защитават със собствените си системи за въздушна отбрана.

Украинският президент Володимир Зеленски междувременно благодари днес на Франция и френския президент Еманюел Макрон, че подкрепят Украйна.

"Неотдавна подписахме споразумение за сигурност с Франция за дългосрочна подкрепа, за да гарантираме по-голяма сигурност и обща сила. Сътрудничество в областта на сигурността, финансите и отбраната, съвместни политически стъпки. Съвсем конкретни неща, които помагат на Украйна да защити своята независимост", написа Зеленски във "Фейсбук".

Той благодари на Франция и лично на президента Макрон за това, че помагат на Украйна.

"Благодарен съм на нашите екипи за подготовката на споразумението и за това, че определиха точно от какво се нуждаем", каза Зеленски.

Източник: fakti.bg

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    10 Март 2024 18:38ч.

    Нужни са им неограничени бройки от ограничени политици !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т.е. избиването на бялото славянско население продължава

    10 Март 2024 19:24ч.

    За американски пенсии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    10 Март 2024 18:47ч.

    А не са ли нужни и 100тина милиона кукуви лебци....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    10 Март 2024 18:48ч.

    Всичко ще дадем- както си по реквизит- оръжия, бомби, ракети за близко и далече... Само че няма да има кой да приеме колетите, адресът ще бъде празен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    10 Март 2024 18:54ч.

    А хора? Народа започна да проглежда и не желае да умира за англо-американците. Оръжие имате. Ако нямахте, нямаше днес да обстрелвате с гаубици жилищни квартали в Донецк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    10 Март 2024 19:08ч.

    Не само в Донецк, днес са убили жена, а мъжа ѝ е в реанимация след безразборен обстрел по село в Курска област.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    10 Март 2024 19:43ч.

    А на 3 март мужиците убиха 3 българи в Одеса докато вие развявахте руски знамена на Шипка. Няма друга такава измет като рубладжийската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Март 2024 20:51ч.

    А на 1.05.2014 пак в Одеса? Айде спри с тези глупави подмятания и квалификации, извадени от задника ти. Не ти отива на претенциите за морал и интелигентност. Такова поведение говори за точно обратното. Ако не искаш да изглеждаш такъв, смени тактиката и репертоара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин,

    10 Март 2024 20:56ч.

    ти си ТАЗИ ИЗМЕТ, която се КЛАСИРА на ВЪРХА , припечелваш по форумите, няма друго обяснение за тъпото ти упорство, постоянно, "ни в клин, ни в ръкав", да ни се натрапваш!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асенов

    10 Март 2024 23:59ч.

    Простак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живи русофоби нямат място в България. Също и техните родители. Също и техните деца.

    11 Март 2024 8:06ч.

    Само в земята. Прах при прахта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    10 Март 2024 18:56ч.

    Дебилчето не може да разбере ,че каквото и да им дадат е все тая! Усрайна е пътник и ще се свие значимо както трябва да бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    10 Март 2024 18:57ч.

    Кухата глава винаги съизмерява липсата на най-важното с разни външни предмети и джаджи, както и с външно, показно богатство. За да надделеете над Русия, трябва да можете да я преодолеете преди всичко духовно. А дори и ти, лишеният от разум, разбираш, че това няма как да се случи никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Март 2024 19:07ч.

    Тоя лицемерен пишман борец срещу Русия, който през 2022 г. се скъса да обикаля европейските държави, за да ги призовава да врътнат кранчето на руския газ, с който Русия финансира войната си, докато държавата му и до днес транзитира безпрепятствено същия този руски газ, получавайки редовно пари от злите "рашисти", с което на практика финансира войната на "Путлер", който пък чинно изплаща транзитните такси на злите "укронацисти", с което финансира "нацисткия" режим в Киев. А ЕС де факто финансира и двата "режима" с покупката на тръбен газ през Украйна. Лицемерие без край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    10 Март 2024 19:27ч.

    Мдаа, хора - бол, оръжия няма. Да видим докога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соледат

    12 Март 2024 22:46ч.

    Не знаеш колко си прав.Пращат ги в сражение и дават по 3 куршума на войник - онзи ден един пленен укрсински воин сподели каква е хавата на фронтовата линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неограничени? Няма такова нещо

    10 Март 2024 19:48ч.

    Нищо в живота не е неограничено, драгичък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    10 Март 2024 19:58ч.

    Аз си мисля, че е най-добре украинците да обърнат оръжията и да ви разкажат играта!!! Ако нас ни вкарат във война - това трябва да направим първо! Иначе ще следваме сценария на украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Март 2024 20:07ч.

    Тъпанар. Никой не иска да воюва в Украйна. Ловят ги като животни и ги пращат на фронта. Заминирали са границите и въпреки това народа се опитва да избяга. Демокрация та дрънка. Украинците попаднали в руски плен масово се отказват да ги разменят за да не ги пратят пак на фронта. Но това естествено са фейк новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    10 Март 2024 20:23ч.

    Далечния Изток и Индия ще бъдат доволни купувачи на руските суровини. Финансовия, производствен и технологичен център на света се мести на Изток където Русия ще е добре дошла. За Европа остават само огризките. Др. Кулеба дали осъзнава, че за Запада Украйна е виновната за провала на операцията за завладяване на руските богатства и логично следва наказание на провалилите се? Пък и много знаят, никой няма да ги остави да си пишат мемоарите на верандата в Маями.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    10 Март 2024 20:31ч.

    То и аз мога да направя успешен бизнес с неограничен приток от пари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба,

    10 Март 2024 20:33ч.

    какво морално право имаш да искаш помощи от държави, които имат собствена визия за справедлива политика, а и с какво са ви задължени всички народи, за да удовлетворят егото ви, че украйна е по-велика от Русия. Всеки трябва да си знае мястото в тоя живот и да скача според тоягата, ако може, но сам. За да стигнете до тази война има дълга предистория, но сега не си я спомняте, а искате помощи!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няблюдаващ

    10 Март 2024 20:39ч.

    Да им карат цигани, мигранти и прочее нежелани хора, за да вкусят от демокрацията, пък да ги пращат ако искат и на фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Война безкрай

    10 Март 2024 20:48ч.

    Необходими са неограничени запаси от всички видове оръжия и боеприпаси за Украйна, за да надделее над Русия", заяви Кулеба. - то оръжия хубаво, обаче ще ви трябва и армия за пушечно месо, защото вашето население скоро ще изчерпи мобилизационните си възможности. Да се досетя ли откъде ще поискате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    10 Март 2024 20:48ч.

    Първо, руската инвазия както я нарича този к.етен е следствие на мало. мната им усраинска агресивна политика срещу рускоезичното население в усраина. Второ, усраинското ръководство ми прилича на нашето ,,ромско" население/ да не използвам другата дума, за да съм политически коректен /, всички са им длъжни, като на нашите роми- държавата, гражданите, всички. Така и на усраинците, всички са им длъжни да им дават....Целият свят...За какво??? Че те имаха в продължение на няколко години извратена политика продиктувана отвъд океана към рускоезичното население в усраина и накрая руснаците дойдоха да им поискат сметка за извършеното и това видите ли било агресия??? Ха ха, смешна усраинска версия. Не усраинци, никои с нищо не ви е длъжен. Оправяйте се сами, нали сте много ,,ербап"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чукча

    10 Март 2024 20:51ч.

    Надо трактор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Март 2024 20:53ч.

    Милена, а имате ли неограничени ресурси (мангизи, де), за си осигурите неограничено количество оръжия? То бива, би са дебилщина, ама вашето на нищо не го прилича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пророк

    12 Март 2024 22:50ч.

    Тия де им доставят оръжията, ще им осигурят и мангизите, с които да си ги платят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Март 2024 20:56ч.

    Милена, нищо безплатно няма в този живот. Не можеш вечно да живееш на "Дай, бате, щото иначе лошо проклятие имаш". Тя и циганията е до време. Не се ли усещаш, че вече изтича?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Март 2024 20:59ч.

    Кулеба, не Милена... И изкуствения интелект е като естествения на Кулеба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    10 Март 2024 21:01ч.

    От 2014 година официално НАТО работи за Украйна / а може и да е десетилетие по- рано/ От 2022 година цяла Европа, Австралия Канада Япония работят за Украйна и накрая - хиляди и хиляди избити и осакатени заради егото на САЩ. Съсипахме си икономиките изпразнихме си военните складове и вие само дай дай дай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиотско нахално племе

    10 Март 2024 21:33ч.

    А ние българите, за да оцелеем като народ, трябва да ви изгоним от държавата, да ви спрем помощите, да изгоним вашите спонсори, да си затворим границите и да ви изпратим наскоро получените мигранти, да ги правите каквото искате. Мръсни лицемери служещи на сатаната. Вие не сте народ, вие сте марионетки, които искат да потопят цялото човечество по заповед на господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    10 Март 2024 21:36ч.

    С какво ще плащаш, бе, тъпанар? С хора, ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ...

    10 Март 2024 21:43ч.

    ние бяхме посетени от него, спомняме си... НАГЪЛ глупак!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е ясно

    10 Март 2024 22:24ч.

    Кулеба: За да надделеем над Русия са ни нужни неограничени запаси от оръжия и боеприпаси. === И поне мъничко акъл. Ама акълът не е морков, да ви го втикнат отзадЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    10 Март 2024 22:32ч.

    Кулеба е на 42 години, точно за окопите около Авдеевка е . Нека този "СМЕЛЧАГА" да даде личен пример на народа. Но няма. Страх го е, и не му пука за хората, които мрат в окопите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е то и

    11 Март 2024 7:52ч.

    на Кличко-ви децата са в Маями, не на първа линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куку - леба

    11 Март 2024 0:49ч.

    Кулеба има днес ден за скромност, милият той малък кибритопродавач с протегната ръчичка. А дали той си продаде цялата собственост, за да помогне на страната си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миловидна

    11 Март 2024 7:30ч.

    Стига си просил бе Кулеба.Националното ни богатство намалява заради такива военолюбци като теб и зеления шаман.Натрупахте богатство ,безродници и продажници на чичо Сам.Знаем историята за тази нелепа война.Знаем за апетитите ви.Оправяйте се сами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галфоните от западната квази-цивилизация на народите-паразити искаха да превърнат бившата УССР в гангрена на снагата на Русия

    11 Март 2024 9:04ч.

    А тя бившата УССР взе, че инфектира необратимо Запада. Последният вече развива сепсис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    11 Март 2024 9:15ч.

    тия некадърници, само от ескимосите още не са искали копия и стрели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи