Кулеба: Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече

Кулеба: Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече

 Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна я очаква трудна есен, тъй като международната общност все повече клони към необходимостта от провеждане на преговори за прекратяване на конфликта. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви това в интервю за украинския журналист Вадим Карпяк, пише ТАСС, цитиран от kritichno.bg.

„Украйна я очаква трудна есен“, цитира думите на Кулеба украинският вестник „Страна“. – Ще бъде много труден политически сезон, предупреждавам всички, ще бъде трудна есен, в различни страни по света се засилват гласовете, че [има] все още проблеми, че са необходими преговори“.

Според Кулеба „това не идва от официални лица, но тези гласове стават все по-силни“. „Ще направим всичко в рамките на международното право и наказателното законодателство, за да накараме тези гласове да заглъхнат“, подчерта министърът. Също така, каза той, през есента „ще има много тежки международни срещи на върха, на които Украйна трябва да осигури количествено и качествено присъствие на целия свят“.

Руската страна неведнъж е излагала позицията си по конфликта в Украйна на различни нива. Както заяви по-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, Москва винаги е била и остава отворена за дипломатическо решение на кризата и е готова да отговори на наистина сериозни предложения, докато киевският режим прекъсва и забранява преговорите с Русия.

Източници: ТАСС, kritichno.bg

 

Коментари

  • Антинацист

    12 Авг 2023 15:53ч.

    Кулеба, надявам се всичко да приключи скоро и ти да седнеш на подсъдимата скамейка заедно със Зеленски и другата нагла нациска пасмина. И съда в Донбас да ви осъди на доживотна каторга в Сибир за геноцид на собствения народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • З партенка

    12 Авг 2023 16:05ч.

    То хубаво се надявате, ама трябва първо рашките да изпълзят от окопите и да се опитат да продължат с денацификацията. Ако ставаше само с приказки и заклинания досега щяха да си мият зиловете в Атлантическия океан, а не да се крият по дупките в източна Украйна. Действия трябват и военни успехи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии,

    12 Авг 2023 16:10ч.

    Има само, нищо друго. Лозунги като едно време. А руплата от нова година е 40 % надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    12 Авг 2023 16:25ч.

    А не трябваше ли укpопитеците, според собствените им планове, вече да са превзели дори Крим, вместо да се хвалят, че са напреднали с цели 518 метра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    12 Авг 2023 16:26ч.

    Само дето Русия вече е пета икономика в света по ППС, изпреварвайки Германия. След най-много година ще изпревари и Япония. Неграмотните нека да зяпат колкото щат курсът на "руПлата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиновник

    12 Авг 2023 16:38ч.

    Яко рублата падне още 100-200 процента като нищо ще минат и Япония по БВП по ППС. Неспасяемо будали сте това копейките, хващате се като удавник за сламка за всяка новинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейка

    12 Авг 2023 17:56ч.

    Спокойно. Колкото и да ни е курсът на нас, копейките, ти все ще си останеш чиновник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    12 Авг 2023 15:55ч.

    "Ще направим всичко... за да накараме тези гласове да заглъхнат“ Сигурно има предвид сайтът "Миротворец" и неговите подизпълнители. Този ще е на първата скамейка на украинския Народен съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече

    12 Авг 2023 16:10ч.

    Натискат ви по фронтовете. Няма да удържите до декември.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На гол тумбак студена лимонада сме ние.

    13 Авг 2023 8:08ч.

    В ЮК не се харчат за издръжка на мигранти които са останали в страната повече от 180 дни. Исраел пък престана да лекува безплатно украински мигранти. Само в България продължавме да им осигуряваме подслон в 5 звездни хотели и да пътуват не с билет, а с украински паспорт. Не ми е известно с какви пари им помагаме безвъзмездно, но знам какви са нашите детски добавки в условията на демографската ни катастрофа, а и в дебатите по бюджета се заслушах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    12 Авг 2023 16:24ч.

    „Ще направим всичко в рамките на международното право и наказателното законодателство, за да накараме тези гласове да заглъхнат“ - и в рамките на какво международно право ще забраните на хората да искат мир, а кулеба? - Тая неонацистка античовешка гнъс тотално се е самозабравила и само унищожението и ще върне мира !!! Путин да спре да се лигави - зеленски, кулеба, будалков и останалата нацистка върхушка трябва да бъде елиминирана физически. Просто няма друго решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаете под грешното дърво

    12 Авг 2023 16:46ч.

    Проблемът на Путин е маломощната му и некадърна армия, а не Зеленски и Кулеба. И с тях, и без тях, ако руската армия продължава да се спитайва в окопите в Източна Украйна, никой няма да ги взима насериозно. Сами видяхте, че като наближаваха Киев преговори имаше. После обаче ги натириха отвъд Днепър и вече никой не ще да преговаря с тях. Бий, за да те уважават са казали хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    13 Авг 2023 1:20ч.

    Явно е , че не си особено интелигентен, защото не знаеш нищо за руската армия и стратегия. Не знаеш нищо и за руската душа. Не си наясно и с населението, живущо в Украйна. Сигурна съм , че не си ходил в Украйна , нито в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Авг 2023 16:56ч.

    вие не трябваше да се връзвате на акъла на гмо мозъците от сащ използваха ви за мюре във воината която започнаха съвсем умишлено колко време ще продължавате така да измират млади хора в 21 век спрете се наи после с това оръжие и седнете на преговори и мир финансов одит на украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    12 Авг 2023 17:16ч.

    Франция нанесе въздушни удари по Нигер. Защо нашите управляващи, още не са предложили на ЕС да се наложат санкции на Франция???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото бивши колонизатори няма!

    12 Авг 2023 21:09ч.

    А Нигер е прекалено богата държава, за да си позволят да я загубят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    12 Авг 2023 18:01ч.

    Офанзивата затъна още лятото, какво остава за есенната кал. Явно военно решение не може да наложи нито една от страните. Остава или конфликта да се "замрази" ( което си е изгодно за Путин-обявява победа , щото държи територия) или преговори(което пак е изгодно за Путин-релегитимира го ) . Наистина трудна есен, като си се провалил на бойното поле. Самата идея да поамериканчат тактика (разработвана в продължение на 2 века полицейски операции-индиански войни, Куба, Филипини, Мексико, Виетнам, втора война в Залива, Ирак...) пренебрегваща собственият опит(на САЩ) от Корея и ВСВ(на европейският театър) бе тотална грешка срещу постсъветска, но стъпила на опита от ВСВ за тотална война(изоставяйки полицейските прийоми от Афганистан, Сирия...) руска армия. При все че самата Украйна е постсъветска и би определено има традиции в подобен начин за водене на война .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това се надяваха американците

    12 Авг 2023 21:14ч.

    Че Укрйна има традиции във воденето на война. Но не отчетоха факта, че когато венното командване е англосаксонско и американско, нямат шанс. Главата е важна. ............. Това не е война на украинския народ, а война на прозападни и американски корпорации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    12 Авг 2023 18:23ч.

    При все че украинците имат мотивационно предимство-воюват за страната си(не да са на договор, зекове или чмобики) явно Зелински и Ко не разбират че нам нужна одна — Победа, Одна на всех — мы за ценой не постоим, а приемат всичко за театър, търговия и шоу. Както и съветниците им от НАТО. Ще се преговаря, кат не им стиска да воюват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно пишеш, друго казваш

    12 Авг 2023 21:16ч.

    Украинците не воюват изобщо за страната си. Украинците воюват за интересите на американци и запдняци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирк Млин

    12 Авг 2023 18:35ч.

    Този има перфектно облата и същевремено сплескана навътре глава! В резултат на това плещи смехории с които ни забавлява. Шут. Идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    12 Авг 2023 18:40ч.

    Политик. Докато те забавлява ти ...такова и майката. Системата на абсолютизма- с наследствени дегенерати, е сменена със системата на фасадната демокрация, сведена до процедура , в която фиктивно имаш право да си избереш господар от списък с дегенерати(който ти не съставяш). И това наричат Свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верко

    12 Авг 2023 18:41ч.

    Ще подписвате когато и каквото Русия ви даде за подписване. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    12 Авг 2023 18:48ч.

    Путин не е Русия, Зелински не е Украйна. Нищо че системата позволява на единици да говорят от името на милиони, дори милиарди. И тия ще отидат в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравил си Байдън, или той е безсмъртен

    12 Авг 2023 21:07ч.

    А в момента точно Путин е Русия, а Зеленски не е Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    12 Авг 2023 18:54ч.

    След харакирито ма СССР бе провъзгласен Еднополюсен Свят. Система с един Бандит . Поне неше лесно да критикуваш само администрацията на САЩ. Напоследък много администрации оспорват еднополюсният модел. Но вместо свят без бандити предлагат свят с множество бандити. И за изненада -намира се публика да ръкопляска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво харакири, харакирито е акт на чест

    12 Авг 2023 21:05ч.

    А СССР се самоуби по най-позорния начин. Не намериха свой път, не погледнаха на силните си страни, не преустроиха икономиката си, не видяха същността на капитализма, и ЦРУ чрез Холивуд ги завладя! Да се връщаш назад към капитализма, който се явява по несъвършена форма като социална структура си е чиста проба недалновидност. Още повече в СССР е имало частна собственост, но не се намерит идеолози и икономисти да усъвършенстват социализма. Предпочетоха да го погребат и с това погребаха и държавите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия още в момента може да започне настъпление

    12 Авг 2023 22:57ч.

    В западните райони на Русия има между 200-300 хиляди подготвени войници и много техника, но изчакват. Заповедта е "активна отбрана" при която загубите са по-малки, а тези на противника - големи. Кремъл са като котарак пред зашеметена мишка. Могат да я довършат по всяко време, но засега само си играят с нея. Явно Путин се страхува от голямо разрастване на войната , ако разгроми набързо ВСУ. Навлизане на НАТО-вски армии - полска , американци, британци. Затова основните сили на Русия са в дълбочина и не отиват на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба дорогой

    12 Авг 2023 23:35ч.

    Теб, президента и още десетина юнаци не ви мисля. Свършихте добра работа! Слънчева Флорида ви очаква. Яйценюк, Турчинов - всички юнаци от предното представление са там. Да му мисли горкия народец дето ви издигна. Такъв са му го наточили от Блак Рок и ватенките, че... жална му майчица...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    13 Авг 2023 1:55ч.

    he Man With No Name - Само да попитам. Не беше ли по-добре да признаят за Русия геополитическото влияние над бившия СССР и да лапат евтините руски ресурси, вместо да се включват във война която като нищо може да ги унищожи. Засега Путин е добронамерен. Не съм сигурен че след него ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    13 Авг 2023 2:11ч.

    Една Империя (Империум) да признае съществуването на друга и кротко да си разделят света на порции? За вас може да е добра идея, но за мен е да ме включат в менюто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    13 Авг 2023 2:31ч.

    Винаги е било така. Не забравяй никога за салфетките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    13 Авг 2023 2:38ч.

    Накрая винаги идват варвари пред портите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    13 Авг 2023 2:53ч.

    И обикновено варварите създават нещо по-добро. А аз даже не зная кои са варварите? Може би тези които постоянно искат по някакъв начин да завладеят чужда собственост от около 200-300 години насам. Или тези които по някакъв начин успяват да ги победят?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дънди Крокодила 2 част....

    13 Авг 2023 2:57ч.

    Бандитите които преследват Дънди са се разположили на бивак за ноща. Баш мафиота им казва"Да спим, че утре ни чака тежък ден"....А Дънки допълва "И тежка нощ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    13 Авг 2023 3:01ч.

    Е, Великобритания вече се управлява от фамилия Сунак. Въпрос на време е САЩ да има президент Гонзалес след Обама, а Путин да го смени някой Кадиров за да се разберат с Мехмед, канцлера на ФРГ и Бензема- президента на Франция за ревизия на европейските ценности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    13 Авг 2023 3:15ч.

    Добро. Само не е ясно това ли искахме тогава освен бананите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    13 Авг 2023 11:56ч.

    ще бъде един замразен конфликт. поредният на руската граница. а тези рани понякога се възпаляват- може би нарочно или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи