Кубрат Пулев завърши "Политика и бизнес" в УНСС

Кубрат Пулев завърши "Политика и бизнес" в УНСС

Боксьорът Кубрат Пулев, европейски шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г., завърши успешно избраната от него магистърска специалност "Политика и бизнес" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Пулев защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС" като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител на катедрата "Политология".

Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни. "Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха Пулев да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък", разказа доц. Симеонова. Тя сподели, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

На защитата на дипломантите от специалността "Политика и бизнес" присъства и проф. д-р Георги Янков - основател и дългогодишен ръководител на катедрата "Политология", заслужил професор на УНСС, понастоящем директор на Центъра за политологични изследвания. Той подари на Кубрат Пулев новата си книга "Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи". Тя е плод на дългогодишни изследвания и продължение на предходната мащабна монография "Политологичната мисъл от древността до наши дни".

Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност "Политика и бизнес" в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до САЩ. 

Източник: БТА

 

Коментари

 • Гражданин

  01 Юли 2022 13:08ч.

  Аман от реклами и безумия. Сега остава да заработи като политолог или бизнесмен!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  01 Юли 2022 13:09ч.

  Интересна специалност "политика и бизнес". Явно е измислена за българските реалности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Особенности на българското ибрикчийство

  01 Юли 2022 13:18ч.

  Бравос,да го направим министер предцедател тойзи Пулев. его и кетап за више е зел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dma

  01 Юли 2022 14:13ч.

  Пулев е визитната картичка на нашето образование - понеже колкото повече го бият по главата, толкова по-умен става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коста Воденичароv

  01 Юли 2022 14:34ч.

  Такава специалност никъде няма по света, освен в помощното училище УНСС. Сега да завърши и "Космонавтика, градинарство и електронна телепатия" пак там. И да има снимки от дипломирането.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  01 Юли 2022 14:37ч.

  Слави го мързеше да учи, но пак стана политик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи