КСБ проведе среща с партия „Възраждане“

КСБ проведе среща с партия „Възраждане“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Представители на Камарата на строителите в България и на партия „Възраждане“ обсъдиха на среща днес проблемите със забавянето на индексацията на договорите в строителството и липсата на бюджетен ресурс за реализирането й. Браншовата организация беше представена от заместник-председателите инж. Любомир Качамаков и инж. Иван Моллов, председателя на комисията по професионална етика инж. Благой Козарев и изпълнителния директор арх. Иван Несторов. От „Възраждане“ присъства инж. Коста Стоянов. 

Срещата бе в рамките на традиционната поредица от разговори между КСБ и политическите формации, които според социологическите проучвания ще бъдат представени в Народното събрание.

От страна на КСБ беше подчертана спешната необходимост от приемане на единни указания за прилагане на методиката, за да не се позволява отделни възложители да я тълкуват произволно. Както и необходимостта в държавния бюджет да бъдат предвидени средства за индексиране – за да могат да бъдат успешно реализирани вече възложените обекти и по оперативните програми, и финансираните с държавни и общински средства.

Браншовата организация повдигна и въпроса, че за постигане на пълна индексация на ВиК проектите по Оперативна програма „Околна среда“ са необходими общо около 450 млн. лв., които може да бъдат целево осигурени от капиталовата програма на МРРБ. 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи