Крум Зарков: Все чакаме отвън да изкоренят корупцията

Крум Зарков: Все чакаме отвън да изкоренят корупцията

Все чакаме отвън да изкоренят корупцията, вместо да намерим воля, компетентност и смелост да го направим ние, коментира социалистът пред Дарик радио.

„Коалицията стана възможна, защото българските граждани отговориха на въпроса искат ли да има най-накрая правова държава. Битката за върховенството на правото и за съдебната реформа е легитимационната основа, на която се създаде това правителство. То още не е изпълнило тази своя мисия и трябва да бъде подкрепяно, докато го направи. В същото време, една от грешките му е, че вместо да се придържа към онова, което го направи възможно, се допускат на дневен ред теми, по които не може по дефиниция участващите в коалицията партии да постигнат съгласие“. Това мнение изрази депутатът от БСП Крум Зарков в предаването „Седмицата на Дарик“. По думите му, трябва да се работи така, че да излизат на дневен ред въпроси на обществото, които могат да бъдат решени. Зарков обърна внимание, че хората вече знаят какво различава коалицията, но имат нужда и от убеждението, че все пак знаят заедно накъде отиват и какво правят.

Относно изтеклия проект за български вариант на закона „Магнитски“, той коментира: „Все още чакаме отвън да изкоренят корупцията у нас.А как могат да се изгонят корупционерите? Нужни са политическа воля, компететност и изготвяне на закони, както и смелостта да се реализира съответната политическа воля. Става дума за политически, експертен и кадрови въпрос".

Крум Зарков коментира още, че в ситуацията, в която се намира, БСП трудно може да реализира лява политика. „Лявата политика не е просто "даване на пари"; тя е дълбоко разбиране за това как едно общество функционира; начина, по който се създава и разпределя богатството. Тази лява политика с тези позиции, които заемаме в момента, не е възможна. Моята оценка е, че БСП прави това, което може, но и търпи много от ситуацията, в която се намира. Още на Конгреса през януари предупредих, че БСП не може да очаква чрез участието в управлението да реши проблемите в партията“, коментира той. По мнението му електоралният срив на БСП може да доведе до отваряне на пътя пред демагози и антидемократични формации, които използват разочарованието и страха на хората и така постигат резултати, с които пряко влияят на развитието на страната.

 

 

Коментари

  • teridan

    28 Май 2022 16:47ч.

    Няма как да се борим с корупцията, защото в момента ПростоКиро Харвардски е зает с по-важни неща - той наставлява Европа и превъзпитава Путин и Русия. Не знам дали много добре се справя с тези задачи, щото Кеворкан казва, че в последните 6 месеца бурмата му се е развила и се спъвал дори когато пълзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    28 Май 2022 17:22ч.

    ама предложи нещо конкретно, ве, Круме! ... Всеки може да приакзва общи приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумчо, Крумчо

    28 Май 2022 17:36ч.

    Бързо попиваш от Кирчо. Никой отвънка няма да позволи да се изкорени корупцията у нас, тя им работи добре за интересите. "Правова държава" е димка за баламурници, подхвърлена на вас да ни я продавате на нас. Кажи го с една дума, оставка не ви се подава. По-добре раздуй нещо за газта, оръжията, хвърчилата, заемите, еврото, ... Или вече си станал "евро-атлантически социалист"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    28 Май 2022 19:12ч.

    Крумчо, спасявай се бързо ! Корабът ви потъва с все сила ... корнела поне ще се "нагуши", а ти ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумчо-локумчо

    28 Май 2022 19:34ч.

    Ала-бала-портокала-искам БСП! По-млад и по-убав съм от кака Курнела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи