Крум Зарков: Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети

Крум Зарков: Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

„Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ министърът на правосъдието и член на БСП Крум Зарков. При предходните избори той поиска оставката на председателя на социалистите.

„Ако се даде шанс на българските социалисти, да се организират, да вдигнат поглед – резултатите ще дойдат. Лявото е ключова тема за българската политическа система“, добави Зарков.

„Инат под маската на твърдост и лоялност. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това. Следващия Национален съвет не БСП е последен шанс за партията. Очаквам заявление, че така не може и трябва да се вземат следващи стъпки, заложени в устава“, допълни той.

Крум Зарков отчете, че е успял да изпълни основните си задачи като служебен министър на правосъдието и коментира, че изборите са преминали спокойно, а резултатите са били признати от всички сили.

„България е единствената страна без закон за личен фалит. Има хора, които са добросъвестни, но не успяват да си покрият задълженията. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да организира нещата и да получи втори шанс. Важно е да за се защитят тези, които желаят, но не могат, а не тези, които хитруват“, подчерта служебният министър, уточнявайки, че трябва да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

„Понякога се използват методи, при които дългът става не толкова трудно събираем. Много хора разбират какво казвам. Омбудсмани са предлагали много такива законопроекти, които не са били приемани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон“, посочи той.

Предложенията предвиждат различните дългове да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а след това да се изготви план за погасяването. Ще има възможност за опрощаване на дълг, но след решение на съда.

Според министъра кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори. Законопроектът е заложен в Плана за възстановяване.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Гражданин

    04 Окт 2022 10:20ч.

    Лаладжия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    04 Окт 2022 10:24ч.

    Заркооов, Зарков, на Нинова и искат оставката още от ден първи след избирането и. Кой и искаше оставката- Гегов, Димитър Дъбов, Михаил Миков, Станишев и останалата кохорта заради която започна БСП да пропада. Истерията на тези нещастници беше в синхрон с ОПГ ГЕРБ и за жалост и вие дето Нинова ви издигна се хванахте на тяхното хоро. Така че не плачи на чижд гроб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    04 Окт 2022 13:42ч.

    Не се спряхте да черните и клеветите всеки несъгласен с Нинова. А твърдението, че тя е всемогъща, издига и избира президенти и депутати е просто нелепо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червено мушкато

    04 Окт 2022 10:34ч.

    Крум Зарков: Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети. Чудя се този път какво да поискам. Навярно ще пожелая да се снима гола с втикната в задника червена роза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    04 Окт 2022 10:55ч.

    Нагъл кариерист!!!! Заради теб не въррнаха гласуване и с хартиена бюлетина.Целта на опозицията на Нинова е да падне процента на БСП и да превземете властта в БСП.Не спряхте преди изборите да плюете по БСП( Станишев, Миков ,Паргов ,Паскалев, Йотова) Сега доволни ли сте от творението си!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    04 Окт 2022 10:59ч.

    А що за морал е твоя да участваш в едно безпринципно служебно правителство ,чиито критики бяха насочени само към предишното правителство ,в частност към Нинова !?!Вие участвахте в предизборнатата кампания против БСП !И носите вина за този резултат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    04 Окт 2022 11:00ч.

    ...и участие на БСП в редовното правителство ми е по-ясно ,на база програма ,но вашето участие ми се размива ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    04 Окт 2022 11:57ч.

    Хайде сега Зарков като юрист и другар на Кирил Добрев да излезе и да каже някоя дума за призовката на прокуратурата за разпит на Нинова и още двама души за изказване на ПАРТИЕН форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    04 Окт 2022 13:40ч.

    Какъв е Зарков в тоя казус? Или шест милиона българи, отказали да се доверят на оръжейната кралица, са мръсници и мафиоти. Само 220 хил. гласували за нея са достойни и честни и имат правото да живеят в тая държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Окт 2022 13:06ч.

    Хора, работили винаги на държавна работа и висели на яслата, се правят на голяма работа.... Зарков, що не направиш частна фирма, да дадеш работа и хляб на поне 5 човека.... пък да им плащаш и данъците. Не можеш, Зарков, никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    04 Окт 2022 13:37ч.

    Оръжейната кралица кога е работила в частния сектор и на колко хора е дала работа и хляб? Това не е като да присвоиш и разграбиш държавна фирма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи