Крум Зарков: Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Борисов

Крум Зарков: Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Борисов

„Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Бойко Борисов. Сам по себе си арестът не води до кой знае какво, а дори може да внесе объркване в разследването.“ Това коментира в студиото на „Тази събота и неделя“ Крум Зарков от БСП. Според него медийните изяви на Васил Божков са ставали в страни от прокуратурата твърде дълго време и това по думите му е странно.

Трябва промяна в начина на работа на институциите и на законите. Подобни неща обаче се решават в парламента, а не в късни доби. Важна е темата с ареста, но без реформа няма да може прокуратурата да бъде заобиколена. Няма да може да бъде и прескочена, отивайки директно към европейските инстанции, затова имаме работа за вършене по законите, добави той.

Зарков коментира и специализираното правосъдие:"Законът за отмяна на специализираните съдилища е гледан от три парламента. Вече на първо четене има политическа воля за тяхното закриване и многократно се говори за и против него, потвърдено от 3 различни състава. Закриването на съд не е нещо просто и ще трябва да се направи още и между първо и второ четене предстоят още разговори, така че магистратите да бъдат спокойни, че ще могат да продължат и да довършат делата си и да бъдат спокойни за тяхното кариерно развитие“, каза той.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • helleborus

    27 Март 2022 12:31ч.

    Самият политически коментар дали е „полезно“ или не, означава, че решението за ареста е само политическо, което е вече беззаконие. Промяната се позова на „усещанията“, с което се доразкриха като подстрекател, това не е ли политическа корупция, Зарков? Или комунистите твърде лесно губят границата между политическо противопоставяне и истински репресии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Drwmcf

    07 Авг 2022 19:12ч.

    cialis 40mg sale <a href="https://tadalafedpill.com/">cialis pill</a> sildenafil pill

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Buqkln

    14 Авг 2022 10:04ч.

    sildenafil 100mg sale <a href="https://rtsildenafil.com/">sildenafil 150mg price</a> tadalafil otc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tzozhd

    03 Sep 2022 8:54ч.

    buy imuran 50mg for sale <a href="https://viaformen.com/">sildenafil pills 50mg</a> order micardis 80mg without prescription

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи